Kunstwerk!: Programmamaker Sociaal Domein

Kunstwerk! in Zevenaar zoekt een Programmamaker Sociaal Domein voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 08-06-2024Kunstwerk! is de culturele voorziening in de Liemers, een multifunctionele culturele organisatie bestaande uit een theater, muziekschool, bibliotheek, museum, volwasseneneducatie en Natuur- en Milieu Educatie. Onze organisatie bouwt mee aan een creatieve samenleving in de Liemers door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze het brede spectrum van taal, kunst, cultuur en natuur te laten beleven. Kunstwerk! wordt gesubsidieerd door de gemeenten Zevenaar, Montferland, Duiven en Westervoort.

Per direct zijn wij op zoek naar een

Programmamaker Sociaal Domein

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
Als Programmamaker Sociaal Domein vervul je een centrale rol bij de bibliotheekpunten Lobith en Pannerden, onderdeel van de gemeente Zevenaar. Jij bent de verbindende factor, die gesprekken voert met bezoekers en inwoners om te achterhalen waar hun behoeften liggen. Je hebt een ondernemende houding en bent flexibel, ruimdenkend en innovatief. Je werkt graag met mensen en draagt actief bij aan hun ontwikkeling. Je bijdrage aan vernieuwing en uitbreiding van onze dienstverlening is van groot belang. Het programma stem je af op de behoeften van de inwoners, waardoor je een netwerk opbouwt dat samenwerkingspartners en de lokale gemeenschap verbindt.

 • Je organiseert nieuwe activiteiten voor de gezinsaanpak geletterdheid en maakt crossovers met bestaande activiteiten voor volwassenen en kinderen teneinde de vicieuze cirkel van laaggeletterdheid te doorbreken. Zo coördineer je voor de gemeente het project Samen DigiTAAL, dat deels uitgevoerd wordt in Pannerden en Lobith.
 • Je ontwikkelt nieuwe diensten op het gebied van lezen en leesbevordering, waarbij je streeft naar een divers aanbod van cursussen, taallessen en toegankelijke activiteiten die aansluiten bij doorlopende leerlijnen.
 • Je werft vrijwilligers en deelnemers voor cursussen digitale basisvaardigheden en taalactiviteiten, waarbij je hen koppelt aan passend aanbod, zoals het Inloopspreekuur Taalhuis, Klik&Tik, Digisterker en andere relevante activiteiten.
 • Je houdt collega’s en vrijwilligers op de hoogte van digitale ontwikkelingen binnen het bibliotheekaanbod en de activiteiten van Kunstwerk!
 • Je adviseert de Projectleider Sociaal Domein op het gebied van digitale vaardigheden, laagtaalvaardigheid en gezinsaanpak geletterdheid.
 • Je werkt een aantal uur per week in de bibliotheekpunten Pannerden en Lobith.

Jouw profiel

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Brede algemene ontwikkeling en voelsprieten voor nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je bent digitaal vaardig, zoekt hierin verdieping en weet hierin de verbinding te leggen met de doelgroepen
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Ervaring in het werken met vrijwilligers.
 • Kennis van en affiniteit met laaggeletterden (NT1 en NT2).
 • Woonachtig in of nabij Zevenaar (maximaal 30 km).
 • Flexibiliteit in werktijden en beschikbaarheid en beschikt over rijbewijs.

Wat bieden we je?
Wij bieden je een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving met leuke collega’s en een informele werksfeer. Een salaris in schaal 8 conform de cao Openbare Bibliotheken (max. € 3.863,- bij een 36-urige werkweek). Je neemt deel aan het Pensioenfonds Openbare Bibliotheken.

Het betreft in aanvang een functie voor een jaar met als doel een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Er zijn mogelijkheden om in de toekomst door te groeien.

Verdere voordeeltjes:

 • Gratis voorstelling in Het Musiater
 • Gratis jaarabonnement bibliotheek
 • Gratis toegang Liemers Museum

Solliciteren of meer weten?
Herken jij je in het gevraagde profiel, ben je enthousiast geworden en wil je meebouwen aan een toekomstbestendige Bibliotheek? Solliciteer dan vóór 8 juni a.s. door een e-mail te sturen aan d.rutten@liemerskunstwerk.nl.

Voor inhoudelijke vragen over de functie staat Marie-José van de Velde je graag te woord. Ze is bereikbaar via telefoonnummer 0316-745680 of per mail mj.van.de.Velde@liemerskunstwerk.nl.

We streven ernaar dat ons team een afspiegeling is van de samenleving waarvoor we werken. Verschillen zien we als een verrijking die ons helpt onze doelen te bereiken. We zetten ons in voor diversiteit binnen onze teams en streven naar een inclusieve omgeving voor iedereen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.