Kunstloc Brabant: Adviseur Kunst en Zorg

Kunstloc Brabant in Tilburg zoekt een Adviseur Kunst en Zorg voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 02-06-2024Kunstloc Brabant wil dat zo veel mogelijk Brabanders kunnen deelnemen aan kunst en cultuur. Als kennis- en uitvoeringsorganisatie voor de provincie Noord-Brabant helpen we daarom (mogelijk)makers de rol van kunst en cultuur in de samenleving te vergroten door toegang te bieden tot netwerk, expertise en toegang tot financiering. Dat doen wij met veel bevlogenheid en voor het brede kunst- en cultuurveld.

Wij geloven in de kracht van kunst als bijdrage aan het verbeteren van gezondheid en welzijn. Daarom helpen en begeleiden we makers, kunstinstellingen, overheden en organisaties zodat zij makkelijker kunnen samenwerken om kunst en cultuur in te zetten in een zorg- en welzijnsomgeving. Word jij daarvan enthousiast en wil jij daar graag aan bijdragen? Stichting Kunstloc Brabant is per direct op zoek naar een

Adviseur Kunst & Zorg

32 tot 36 uur per week

We zijn uitdrukkelijk op zoek naar kandidaten die qua netwerk, ideeën en/of (culturele) achtergrond een verrijkende aanvulling voor ons zijn. Wij bouwen aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te bereiken.

Wat ga je doen
Als adviseur laveer je tussen verschillende belangen en je schakelt tussen beleid en uitvoering. Partijen, zowel binnen de sector maar ook partijen daarbuiten, breng jij met elkaar in verbinding. Je haalt vraagstukken op en in samenspraak met het team vertaal je deze op een concrete manier naar onze dienstverlening. Je zorgt voor de uitvoering en implementatie van diverse activiteiten en programma’s.

Kunstloc werkt in zelforganiserende en autonome teams. Je draait mee in het team Cultuurparticipatie. Wil je meer weten over hoe dit team zich inzet voor kunst & zorg, kijk dan op Kunst is gezond (kunstlocbrabant.nl).

Wij zijn op zoek naar jou:
Je hebt:

 • Praktijkervaring met diverse initiatieven binnen het culturele veld en/of de zorg.
 • Kennis over hoe kunst kan bijdragen aan sociaal-maatschappelijke vraagstukken zoals positieve gezondheid, het vergroten van de kwaliteit van leven van (kwetsbare) mensen en het bevorderen van cultuurparticipatie.
 • Zicht op actuele ontwikkelingen in het kunst- en cultuurveld en de zorg- en welzijnswereld.
 • Kennis van financieringsinstrumenten.
 • Ervaring met het schrijven van heldere teksten en het bereiken van je netwerk middels sociale media.
 • Een netwerk op het gebied van kunst en gezondheid.

Jij bent:

 • Initiatiefrijk, creatief, en je schakelt gemakkelijk tussen beleid en uitvoering.
 • Een teamspeler, je kunt goed luisteren en samenwerken maar werkt ook zelfstandig en je bent flexibel inzetbaar binnen het team.
 • Een netwerker en organisator, je houdt ervan om aan concrete doelen te werken.
 • Leergierig en bereid je te ontwikkelen.

Wij bieden:

 • Een werkplek in de prachtige LocHal vlak bij het station in Tilburg.
 • Ruimte voor ontwikkeling en initiatief.
 • Een diverse en inclusieve houding als onderdeel van ons professionele denken en handelen.
 • Regie over privé-werkbalans, waaronder de mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Een functie die conform het arbeidsvoorwaardenreglement van Kunstloc Brabant ingeschaald is in schaal 6 (€ 3.349 – € 4.589) bruto per maand op fulltime basis).
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 32 – 36 uur per week met uitzicht op verlenging.
 • Een individueel keuzebudget (IKB).

Selectieprocedure:
Is dit de vacature waarin je al jouw passie, kennis, ervaring en ambitie kwijt kunt? Stuur dan vóór 3 juni 2024 jouw motivatiebrief en curriculum vitae naar hr@kunstlocbrabant.nl. De eerste gesprekken, in de vorm van speeddates met het team, zullen plaatsvinden op maandag 17 en of dinsdag 18 juni. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op dinsdag 25 juni 2024.

Wij geloven dat we door verschillende talenten en perspectieven te benutten een betere organisatie worden, waar iedereen plezierig werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent staat voorop. Wij onderschrijven de Code Diversiteit en Inclusie.

Inlichtingen:
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Atty Bax (06-445 708 01) en Josephine Voets op 06-493 694 72. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, hr@kunstlocbrabant.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.