KunstenHuis Idea: Projectleider Geletterdheid en Burgerschap

KunstenHuis Idea in Bilthoven zoekt een Projectleider Geletterdheid en Burgerschap voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-06-2024KunstenHuis Idea is dé plek voor kunst en cultuur in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist. We zijn een bruisend cultuurcentrum met zes bibliotheekvestigingen, een professioneel cursusaanbod theater, beeldende kunst, dans en muziek, twee theaters, een poppodium, projecten in het onderwijs en maatschappelijke projecten. Er werken door het jaar heen meer dan 350 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers aan de uitvoering van onze missie: kwalitatief hoogwaardige kunst en cultuur op een laagdrempelige manier toegankelijk maken voor iedereen in onze regio.

De bibliotheek is de cultureel-maatschappelijke plek in de samenleving. We betrekken iedereen bij de maatschappij om zich te ontwikkelen en willen een ieder die zich aangesproken voelt door deze vacature vragen om te reageren.

Voor de afdeling Bibliotheken bij KunstenHuis Idea zoeken wij een

Projectleider Geletterdheid & Burgerschap

32 uur per week

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, coördineren en uitvoeren van programma’s die gericht zijn op het stimuleren van lezen, burgerschap en maatschappelijke participatie. Je werkt samen met lokale organisaties om interessante programma’s te ontwikkelen die de lees- en burgerschapsvaardigheden van onze bezoekers versterken.

Wil jij de gangmaker zijn van een sprankelend programma Geletterdheid en Burgerschap? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt het programma Geletterdheid en Burgerschap in samenwerking met je teamleider. Samen met collega’s (zowel binnen als buiten de afdeling) en partnerorganisaties breng je het programma ook tot uitvoering!
 • Je organiseert laagdrempelige activiteiten zoals lezingen, informatiebijeenkomsten en workshops om de leeslust te bevorderen en bewustzijn te vergroten rondom belangrijke maatschappelijke kwesties. Belangrijk is dat dit programma aansluit bij de behoefte van verschillende groepen in de samenleving.
 • Je bent actief betrokken bij al bestaande jaarlijkse activiteiten zoals de Boekenweek en Nederland Leest en weet deze op een next level te brengen.
 • Je bouwt een lokaal netwerk op van organisaties en opleidingen die op het gebied van Geletterdheid en Burgerschap interessant zijn.
 • Je evalueert de impact van de door jou (mede)georganiseerde activiteiten en verzamelt feedback om voortdurend het aanbod te verbeteren.

Wat vragen wij?

 • Jij hebt een groot hart voor lezen en burgerschap en weet mensen te enthousiasmeren en inspireren.
 • Je kunt goed samenwerken: je pakt een leiderschapsrol waar nodig en weet goed hoe en wat te delegeren.
 • Je bent in staat om projectmatig te werken: je bent in het bezit van een goed organiserend vermogen, kunt creatief denken, je bent nieuwsgierig en resultaatgericht.
 • Je houdt van werken in een dynamische omgeving, bij KHI is geen dag hetzelfde! Je kunt hoofdzaken en bijzaken goed van elkaar onderscheiden en prioriteren gaat je goed af.
 • Bij voorkeur heb je relevante ervaring op het gebied van Burgerschap en/of Literatuur.
 • Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau.

Wat bieden wij jou?

 • Een leuke en uitdagende functie in een moderne en professionele organisatie die volop in ontwikkeling is en zich op allerlei niveaus bezighoudt met het vormgeven van de toekomstige functie van openbare bibliotheken.
 • Een salaris gebaseerd op schaal 8 van de cao OB (€ 3.163 – € 4.018 op basis van fulltime).
 • Werken in een professioneel, klantgericht en enthousiast team.
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week met zicht op verlenging bij wederzijdse tevredenheid.
 • De mogelijkheid je eigen werktijden in te delen in overleg met je teamleider.
 • Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (4,5%)
 • Een gratis bibliotheekabonnement.
 • Een laptop van de zaak.
 • Een telefoonvergoeding.
 • 50% korting op cursussen bij KunstenHuis Idea.
 • Gratis bezoek aan onze voorstellingen, met introducé.

Heb jij belangstelling in deze functie?
Ben jij de enthousiaste Projectleider die wij zoeken? Mail dan uiterlijk 16 juni 2024 je motivatie samen met je cv naar: vacature@kunstenhuisidea.nl onder vermelding van sollicitatie Projectleider Geletterdheid en Burgerschap. Jezelf op een andere manier aan ons voorstellen mag uiteraard ook. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Bea Rigter, teamleider, op brigter@kunstenhuisidea.nl.

Gesprekken vinden plaats op 24 juni in Bilthoven en/of op 25 juni in Zeist.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.