Kröller-Müller Museum: Stagiair Marketing & Sales

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo zoekt een Stagiair Marketing & Sales voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHet Kröller-Müller Museum is een wereldberoemd museum voor moderne en hedendaagse kunst. Jaarlijks genieten bijna 400.000 Nederlandse en buitenlandse bezoekers van de werken van Vincent van Gogh en van veel andere bekende kunstenaars uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. De combinatie van de schitterende collectie, de bijzondere beeldentuin en de ligging in Het Nationale Park De Hoge Veluwe maakt het Kröller-Müller Museum uniek. Het museum heeft ongeveer honderd zeer betrokken medewerkers en de werksfeer is plezierig en informeel.

Op zoek naar een uitdagende (meewerk)stage? Wil je jezelf verdiepen in marketing en sales? En heb je affiniteit met kunst en cultuur? Lees de vacature en misschien ben jij de stagiair Marketing & sales die wij zoeken!

Stagiair Marketing & Sales

32 uur per week

Het Kröller-Müller Museum biedt een meewerkstage aan op de afdeling Marketing en communicatie voor een periode van minimaal drie maanden. De startdatum is in overleg.

Esther liep vijf maanden stage bij het museum voor haar opleiding Toerisme management. Vanuit Friesland regelde ze een huisje in een van de vakantieparken in de buurt. Esther: ‘Tijdens mijn stage heb ik ontzettend leuke collega’s ontmoet. Ze zijn ontzettend behulpzaam en staan open voor jouw ideeën. Zo mocht ik een plan bedenken om de audiotours goed onder de verschillende bezoekers te verdelen. Ik heb veel over de marketing van het museum en de samenwerking met andere afdelingen geleerd!’

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?
Naar je stage toe gaan is al een beleving op zich. Het Kröller-Müller Museum ligt namelijk midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een prachtige omgeving waarin je wordt omringd door natuur, kunst, cultuur en architectuur. En die unieke omgeving is een onuitputtelijke inspiratiebron, zeker voor jou als stagiair bij het Kröller-Müller Museum: één van de top 5 kunstmusea van Nederland.

Je begint je dag met het lezen en behandelen van de e-mails in je inbox. Op de afdeling Marketing & development draait het vooral om snelle en servicegerichte communicatie met ons publiek, onze strategische partners en ons (internationale) netwerk. Je wordt uitgedaagd om mee te denken over contentcreatie, datadriven werken en salesactiviteiten. Daarnaast ondersteun je het team bij het opzetten en uitvoeren van (nieuwe) projecten of publieksactiviteiten. Aan het eind van je stageperiode heb je kennis gemaakt met vrijwel alle facetten van marketing en sales.

Wat ga je zoal doen?

 • Werken aan de salesdatabase.
 • Ondersteuning met weekrapportages bezoekersprofielen.
 • Ontwikkelen van arrangementen met partners.
 • Bijhouden van online en offline vermeldingen museum bij derden.
 • Meewerken aan promotiecampagnes, online en offline.
 • Verzamelen en verwerken van data van (tentoonstellings-)campagnes en online communicatie.
 • Plaatsen van content op de website.
 • Meedraaien in afdelings- en weboverleg.
 • Informatievoorziening beeldschermen in museum.
 • Invoeren van nieuwsbrieven.
 • Ondersteuning van publieksactiviteiten.
 • Ondersteuning bij markt- en publieksonderzoek.
 • Ondersteuning bij algemene marketing- en salestaken.

Wat verwachten we van je?

 • Je volgt bij voorkeur een hbo-studie, 3e of 4e jaar, in de richting van Communicatie- en informatiewetenschappen, toerisme, Leisure industry, International business of Kunst en Economie.
 • Je hebt affiniteit met moderne en hedendaagse kunst.
 • Goede onderzoekvaardigheden, accuraat, zelfstandig, flexibel en communicatief.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Arnhem, Apeldoorn (Veluwe) Ede en/of in het bezit van een rijbewijs en een auto.
 • Je bent bereid om incidenteel buiten kantoortijden en in het weekend te werken, indien nodig.

Stagevoorwaarden

 • Het betreft een stagefunctie: je werkt 32 uur per week (dagen en tijden in overleg).
 • De startdatum is in overleg.
 • Het museum biedt een passende stage- en reiskostenvergoeding.
 • Een verklaring van goed gedrag is een vereiste.
 • Eventuele mogelijkheid voor een werkervaringsplek na afronding stage.
 • Het is mogelijk om binnen de stage aan een schoolopdracht te werken.
 • Het is mogelijk om deels vanuit huis te werken.

Solliciteren?
Ben jij de nieuwe stagiair Marketing & sales bij het Kröller-Müller Museum? Wij maken graag kennis met je! Richt je sollicitatiebrief en cv aan Bas Hamelink, Sales & trade marketeer, via marketing@krollermuller.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.