Koninklijk Concertgebouworkest: Medewerker Support

Het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam zoekt een Medewerker Support voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-06-2024Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt wereldwijd gezien als een van de meest toonaangevende symfonieorkesten. In ons werk gaan we voor topkwaliteit! Dit is te zien in zowel onze artistieke als zakelijke activiteiten, procedures en uitingen. Hierdoor kan het orkest zich op wereldniveau als leidend orkest blijven presenteren. We zorgen ervoor dat onze medewerkers, waarvan 120 musici en 50 medewerkers op kantoor, hun werk met plezier uitvoeren.

Al meerdere decennia zet het Concertgebouworkest zich, samen met de daaraan gelieerde steunverenigingen in binnen- en buitenland, actief in om sponsoren en fondsen te werven die het mogelijk maken een collectie hoogwaardige muziekinstrumenten op te bouwen, jonge talentvolle musici te helpen op hun weg naar de top, bijzondere artistieke en educatieve projecten te realiseren en nieuwe en jonge luisteraars kennis te laten maken met klassieke muziek.

Onze kernwaarden zijn luisteren, durven, delen en verbinden. Dit merk je in de praktijk doordat er een open sfeer heerst op de werkvloer. Collegialiteit staat centraal en we zijn altijd bereid om elkaar te helpen. Daarnaast is er vanuit de medewerkers veel mogelijkheid tot inspraak in belangrijke beslissingen. Of je nu een week of een aantal jaar bij ons werkt, jouw input wordt gewaardeerd! Ook worden mooie momenten samen gevierd.

Voor onze afdeling Development zijn wij per direct op zoek naar een

Medewerker Support

28 uur per week (0,8 fte)

Ben jij op zoek naar een administratieve functie in de culturele wereld? Wil je collega’s helpen met ondersteunende administratieve werkzaamheden en geeft het secuur invoeren van gegevens in systemen en maken van overzichten jou plezier? Dan zijn we op zoek naar jou!

Hoe ziet jouw functie eruit?
Als Medewerker Support voer je verschillende werkzaamheden uit. Je werkt in ons Customer Relationship Management (CRM) systeem Salesforce en dit systeem kent als gebruiker weinig geheimen voor jou. Je verwerkt betalingen, zet bulk mailverzendingen, rapportages en gastenlijsten klaar, verstuurt brieven, zorgt voor de verwerking van nieuwe schenkingen en verwerkt alles in Salesforce. Daarnaast verstuur je betalingsverzoeken en zorg je voor de verwerking van de automatische incasso’s met de collega’s van de afdeling Financiën, verzorg je de financiële administratie van de Nederlandse en buitenlandse donateurs en heb je telefonisch of e-mail contact met schenkers. Verder beheer je de instrumentencollectie in FileMaker, waarin aanvragen, vergunningen en schadeformulieren etc. moeten worden bijgehouden.

Op de afdeling Development werken totaal 13 collega’s. Iedereen heeft een eigen takenpakket, maar alle werkzaamheden hebben met elkaar te maken en vandaar dat er regelmatig overleg is en er intensief wordt samengewerkt.

Wie ben jij?
Heb jij zin om aan de slag te gaan met deze secure administratieve werkzaamheden? En herken jij jezelf in de onderstaande eisen? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • Je beschikt over een passende afgeronde MBO-opleiding en hebt ervaring in een vergelijkbare administratieve functie.
 • In deze rol houd je je bezig met het invoeren en verwerken van gegevens in het Salesforce systeem, waarbij je het leuk vindt om na te denken over nieuwe mogelijkheden binnen het systeem zodat je o.a. andere informatieve rapportages kunt maken.
 • Je bent zeer vaardig met de computer en alle gebruikelijke programma’s.
 • Je bent zeer secuur, vindt het uitdagend om op alle details te letten en bent daarnaast flexibel.
 • Je bent in staat om je werk goed te plannen en organiseren en weet de juiste prioriteiten te stellen.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je werkt zelfstandig, maar bent ook in contact met veel collega’s. Je bent dan ook communicatief en kunt goed samenwerken met mensen in verschillende functies, maar ook met de schenkers of externe relaties waarmee je contact hebt.
 • Jaarlijks vinden er gemiddeld 125 concertactiviteiten plaats. Dit brengt een bepaalde dynamiek en werkdruk met zich mee op de werkvloer. Deze dynamiek spreekt je aan en je hebt affiniteit met de wereld van de klassieke muziek.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie voor 28 uur per week bij de afdeling Development.
 • Als de samenwerking wederzijds goed bevalt, is er op termijn de mogelijkheid tot een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal € 2.548,- en maximaal € 3.537,- bruto per maand op basis van 36 uur per week afhankelijk van jouw ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld.
 • Een plek in een organisatie waar veel ruimte is voor opleiding en coaching.
 • Een keer per week kun je samen met je collega’s yogalessen volgen en je kunt terecht bij onze fysiotherapeut.
 • Je hebt de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij concerten.

Hoe kun je reageren?
Ben je enthousiast om aan de slag te gaan? Dan ontvangen we graag uiterlijk 5 juni 2024 jouw cv en motivatiebrief. Deze kun je mailen naar Carien Hietkamp (Hoofd Personeel & Organisatie) via peno@concertgebouworkest.nl.

Heb je nog vragen? Dan kun je mailen naar Katinka Canté, Manager fondsenwerving particulieren (k.cante@concertgebouworkest.nl).

De eerste gespreksronde voor deze functie zal plaatsvinden op 10 juni en 11 juni 2024 (’s ochtends) en de tweede gespreksronde op 21 juni 2024.

Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.