Keizerstads Jeugdorkest: Dirigent

Het Keizerstads Jeugdorkest in Nijmegen zoekt een Dirigent voor wekelijkse repetities en meerdere concerten per jaar | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 10-06-2024Het Keizerstads Jeugdorkest (KJO) is een jeugdsymfonieorkest in Nijmegen met ongeveer 80 leden, verdeeld over twee orkesten. Sinds onze oprichting in 2017 willen we een plek bieden waar jonge musici zich thuisvoelen, waar ze het plezier van het samenspelen in een orkest kunnen ontdekken en waar ze kunnen genieten van mooie muziek. Wij hebben aandacht voor de niveauverschillen tussen orkestleden en proberen iedereen een passende uitdaging te bieden. We onderhouden nauwe contacten met muziekdocenten in de regio en we organiseren educatieprojecten in samenwerking met basisscholen en andere organisaties, om meer kinderen in aanraking te brengen met symfonische muziek.

Binnen het KJO hebben we twee orkesten in symfonische bezetting, het Juniorenorkest en het Jeugdorkest, elk onder leiding van een eigen dirigent. De huidige vacature heeft betrekking op het oudste orkest (het Jeugdorkest), met circa 45 leden tussen de 14 en 24 jaar. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit klassieke muziek, met originele bezetting en partijen. We kiezen vaak voor relatief uitdagende stukken in combinatie met een ruime repetitieperiode (twee programma’s per jaar).

Het Jeugdorkest repeteert elke zaterdagavond van 19:00 tot 21:30 uur in het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, met uitzondering van schoolvakanties. Mede dankzij de gunstige ligging vlakbij station Nijmegen Centraal weten we leden uit de wijde omgeving aan ons te binden. Naast de wekelijkse repetities organiseren we repetitiedagen, een buitenweekend, ongeveer vier tot vijf concerten per jaar en om het jaar een tournee naar het buitenland (afgelopen zomer naar Tsjechië en Duitsland). Ook bezoeken we regelmatig concerten, zoals die van het Phion en de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek.

Het Keizerstads Jeugdorkest in Nijmegen is met ingang van schooljaar 2024-2025 op zoek naar een nieuwe

Dirigent

wekelijkse repetities en meerdere concerten per jaar

Wij zoeken een professionele, enthousiaste musicus, die het in zich heeft om passie voor klassieke muziek over te brengen op jonge mensen.

Wij zoeken een dirigent die…

  • Gediplomeerd musicus is (BMus, BEd, MMus, DM, UM, of in opleiding).
  • Affiniteit heeft met jongeren en hen weet te inspireren.
  • Zelf strijker is, of ervaring heeft met het geven van streekaanwijzingen.
  • Een goede balans kan vinden tussen gezelligheid en serieus muziek maken.
  • De Nederlandse taal voldoende beheerst om de repetitie in deze taal te kunnen leiden.
  • Zich voor langere tijd wil verbinden aan het orkest.

Wij bieden…

  • Een gemotiveerde groep jonge musici.
  • Een enthousiast en ervaren bestuur.
  • Een honorarium in overleg, waarbij de Fair Practice Code wordt nagestreefd.

Solliciteren
Heb je interesse in het dirigentschap bij het Jeugdorkest van het KJO, stuur dan uiterlijk 10 juni 2024 een sollicitatiebrief met cv naar bestuur@keizerstadsjeugdorkest.nl. We stellen het op prijs als je (een link naar) een filmpje bijvoegt waarop je dirigeert. Binnen enkele dagen sturen wij een ontvangstbevestiging. Na een selectie uit de brieven zullen er gesprekken volgen op maandag 17 juni en donderdag 20 juni 2024. Vervolgens zullen wij kandidaten uitnodigen voor proefdirecties op zaterdag 6 juli 2024.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de orkestchef van het Jeugdorkest via bovengenoemd e-mailadres, of via 06-20105160.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.