Jeugdtheaterhuis: Lid Raad van Toezicht

Jeugdtheaterhuis in Gouda zoekt twee Leden Raad van Toezicht voor 5 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 31-05-2024Jeugdtheaterhuis is al meer dan dertig jaar dé plek in Zuid-Holland voor kinderen en jongeren op het gebied van theater(educatie). De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om een theaterhuis te zijn voor álle kinderen en jongeren. Daarvoor organiseren we activiteiten in de breedste zin van het woord, en op meerdere plekken: op onze leslocaties, op scholen, festivals én in de wijken. In 2023 bereikten wij in totaal 24.447 deelnemers en bezoekers.

Jeugdtheaterhuis is gevestigd in Gouda en heeft afdelingen in Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpenerwaard, Leiden en Maassluis. De organisatie bestaat uit een groep vaste medewerkers (6 fte) en een groep van ongeveer 65 kunstvakdocenten (zzp). Samen zorgen zij ervoor dat Jeugdtheaterhuis een plek is waar iedereen zich gezien, gehoord en welkom voelt.

Wij zoeken twee

Leden Raad van Toezicht (m/v/x)

5 vergaderingen per jaar

De Raad van Toezicht (RvT) bestaat uit vijf leden en is samengesteld uit leden met een spreiding van maatschappelijke achtergronden, deskundigheden en disciplines, zoals kennis van en affiniteit met het culturele landschap in brede zin, politieke, sociale en/of onderwijskundige achtergrond. Binnen onze huidige RvT zijn wij op zoek naar twee nieuwe leden met een met affiniteit voor cultuureducatie, kinderen, jongeren en theater. Waarvan ten minste één lid met expertise op het gebied van financiën en één lid met ervaring binnen een RvT.

De Raad van Toezicht heeft als taak intern toezicht te houden op de functievervulling van de directeur-bestuurder en staat bij met raad en advies waar nodig of indien expliciet gevraagd. De RvT komt vier- à vijfmaal per jaar bij elkaar. We ontmoeten elkaar graag live voor de vergadering in combinatie met samen eten maar zien soms ook de meerwaarde van een online ontmoeting. Natuurlijk sluit je ook af en toe aan bij een voorstelling of presentatie van Jeugdtheaterhuis.

Jeugdtheaterhuis is er voor alle kinderen in Zuid-Holland en wil een inclusieve organisatie zijn. Hierbij past een meerstemmige raad met diversiteit in leeftijd, geslacht, ervaring en cultuur.

Wat biedt Jeugdtheaterhuis?

 • Een plek in een betrokken en divers team van toezichthouders;
 • Een belangrijke rol bij een provinciale instelling met zes afdelingen in Zuid-Holland;
 • Een plek waar je jouw capaciteit als toezichthouder verder kunt inzetten en ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om jeugdtheatervoorstellingen en -presentaties van Jeugdtheaterhuis te zien;
 • Een reiskostenvergoeding.

Onze missie is kinderen en jongeren in een groot gedeelte van de provincie Zuid-Holland te stimuleren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken. Daarbij willen wij midden in de samenleving staan, enthousiasmeren, verschil maken en kwaliteit bieden. Op een bevlogen, spelende, authentieke wijze laten wij de kinderen en jongeren kennismaken met kunst en laten wij hen de verrijkende waarde ervan voor hun ontwikkeling ontdekken.

Gewenst profiel

 • Ervaring in een bestuurlijke of toezichthoudende functie dan wel de ambitie deze ervaring op te doen;
 • Enthousiast en betrokken bij de missie en visie van Jeugdtheaterhuis;
 • Werkzaam in of affiniteit met de culturele sector;
 • Affiniteit met de provincie Zuid-Holland, de gemeenten waar Jeugdtheaterhuis gevestigd is en haar inwoners;
 • In staat om ten opzichte van andere leden van de RvT en de directeur-bestuurder onafhankelijk en kritisch te opereren;
 • Bereid en in staat te handelen overeenkomstig de Governance Code Cultuur;
 • Integer, met gevoel voor verhoudingen en communicatief vaardig
 • Kennis en ervaring in ondernemerschap is een pre;
 • Ten minste één lid met een brede expertise op het gebied van financiën.

Reageren
Reacties kunnen vóór 31 mei 2024 gestuurd worden naar info@jeugdtheaterhuis.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie lid Raad van Toezicht’.

Inlichtingen
Mocht je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via bovenstaand mailadres.

Onderdeel van de selectieprocedure is een online kennismaking in juni en een gesprek in Gouda op woensdag 26 juni 2024 met een vertegenwoordiging van de Raad van Toezicht en de directeur-bestuurder van Jeugdtheaterhuis.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.