International Film Festival Rotterdam: Partnership Manager

International Film Festival Rotterdam in Rotterdam zoekt een Partnership Manager voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenKan je goed netwerken, verhalen vertellen en onderhandelen en heb je een track record in acquisitie van partners? En heb je affiniteit met cultuur en film? Dan zijn we op zoek naar jou!

International Film Festival Rotterdam (IFFR) verwelkomt jaarlijks jonge en gevestigde filmmakers van over de hele wereld en biedt zo een podium voor onafhankelijke films, talks, exposities, performances en installaties, feesten en meer. Daarnaast zijn we een filmfestival dat zich ook richt op de filmliefhebbers: onze bezoekers. Elk jaar verwelkomen we meer dan 250.000 bezoekers in onze havenstad tijdens ons twaalfdaagse festival in januari/februari. In 2025 organiseren we de 54ste editie.

IFFR streeft nadrukkelijk naar een diverse samenstelling van het team. Een afspiegeling van de stad Rotterdam, waar plek is voor iedereen, ongeacht etnische, economische, culturele en religieuze achtergrond, gender, seksuele voorkeur, leeftijd en beperking. We nodigen alle geïnteresseerden graag uit om te reageren op deze vacature.

Wij zoeken een

Partnership Manager

32 uur per week | 0,8 fte

Als Partnership Manager maak je deel uit van het team Funding & Business Growth (F&BG). F&BG ontwikkelt en cultiveert duurzame relaties met de stakeholders van IFFR (overheid, donoren, partners en fondsen) en creëert daarmee sociaal en financieel draagvlak voor een duurzame toekomst voor IFFR.

De primaire focus van de Partnership Manager ligt op de doelgroep lokale, nationale en internationale partners (B2C, B2B en industrie). Je werkt nauw samen met je team, de Chief en andere betrokken afdelingen, afhankelijk van de partner acquisitie of activatie programma’s en betrekt de Festival Directeur en/of Zakelijk directeur wanneer dat nodig is.

Je werkzaamheden omvatten

 • Zorgdragen voor de coördinatie van projecten ter ondersteuning van tactische doelstellingen. Je bent verantwoordelijk voor het tijdig en succesvol uitvoeren van taken, door samen te werken met relevante partijen.
 • Het ontwikkelen en onderhouden van een sterk netwerk van nieuwe en bestaande partners, om de duurzame financiële steun voor IFFR te vergroten, met een focus op B2C, B2B en industrie partners die waarde en impact toevoegen aan IFFR.
 • Gebaseerd op de partnership strategie die je in samenwerking met de Chief ontwikkelt, maak je een actieplan, implementeer je dit en realiseer je het door de betrokkenheid met nieuwe en bestaande partners te verdiepen en nieuwe partners te werven om de inkomsten van IFFR te laten groeien.
 • Research naar nieuwe partner mogelijkheden. Je verzamelt en benadert actief leads en initieert zelfstandig nieuwe activaties.
 • Het vertalen van kansen naar pitches en passende activatie programma’s. Je sluit deals waarmee je partners bereikt, laat groeien en aan IFFR weet te binden.
 • De rapportage van je voortgang en afspraken houd je nauwkeurig bij en je zorgt dat de informatie over jouw partners in het CRM-systeem actueel is.
 • Jaarrond en tijdens de festivalperiode zorg je dat afspraken met partners over privileges en activaties adequaat worden uitgevoerd. Dat kan gaan om een logovermelding, een communicatieplan maar ook het organiseren van een gezamenlijk evenement of het maken van een programma op maat.
 • Het representeren van IFFR bij partners en op relevante netwerkbijeenkomsten en events.

Wat breng je mee?

 • Als Partnership Manager beschik je over goede communicatieve,
  presentatie, schrijf en sociale vaardigheden.
 • Je hebt een klantgerichte houding en bent sterk in het onderhouden van relaties.
 • Je kunt goed netwerken, onderhandelen en weet deals te sluiten.
 • Je bent resultaatgericht en stressbestendig.
 • Je hebt oog voor details en bent georganiseerd.
 • Je bent een echte teamspeler, die energie krijgt van het werken met relaties en collega’s.

Daarnaast

 • Heb je een afgeronde hbo- of wo opleiding in een relevante richting en heb je enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare rol.
 • Beheers je zowel Nederlands (tenminste taalniveau C1) als Engels in woord en schrift.
 • En ben je flexibel in werkuren rondom en tijdens het festival.

Wat bieden wij?
IFFR is een dynamische werkplek. We zijn een bevlogen team, dat ook een feestje kan bouwen. We zijn resultaatgericht, bevlogen en loyaal naar elkaar. De voertaal in de organisatie is Engels. We bieden een contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op een verlenging bij goed functioneren. We hebben aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen en 5 extra ‘compensatiedagen’ (naar rato), een vakantietoeslag van 8%, ruimte om zowel thuis als op kantoor te werken, een pensioenregeling bij Nationale Nederlanden, gezellige team activiteiten en korting op onze legendarische merchandise. Deze functie valt in schaal 10 of 11 van ons salarishuis, de salarisindicatie ligt tussen de € 3.320,- en € 5.771,- per maand (op basis van 38 uur en naar gelang hoeveelheid ervaring).

De procedure
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Wij ontvangen graag je motivatie en cv. We laten je zo gauw mogelijk weten of we een kennismaking op ons kantoor aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam organiseren. Een online (belbin) assessment behoort tot de procedure.

Voor meer vragen betreffende deze vacature kun je contact opnemen met de Chief Funding & Business Growth, Barbara de Heer per mail of via 010 890 90 90.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.