Het Zuidelijk Toneel: Senior Marketeer

Het Zuidelijk Toneel in Tilburg zoekt twee Senior Marketeers voor 36 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 03-06-2024Het Zuidelijk Toneel heeft als middelgroot, rijksgesubsidieerd gezelschap stevige roots in Het Zuiden. Tilburg is onze thuisstad. Hier maken, ontwikkelen, repeteren en werken we aan dat waar we goed in zijn: voorstellingen maken voor de grote én kleine zaal, die te zien zijn in theaters en op festivals in Nederland en Vlaanderen. Met onze producties dagen we het publiek uit de wereld vanuit een onverwachte invalshoek te bekijken. Soms vanuit een provocatief perspectief, soms vanuit een (on-)mogelijk of optimistische voorstel om de wereld te veranderen. In een echte wereld kunnen dingen waar of onwaar zijn, maar in de fictieve wereld – het theater – creëren we sámen met het publiek een brave space waar vrijelijk gefilosofeerd wordt over politieke verschillen, uitersten, seksuele taboes, maatschappelijke ongenoegen of guilty pleasures. En er wordt gelachen. Heel. Veel. Gelachen. Omdat – hoe groot de verschillen ook zijn – de humor, satire of een impertinente grap nodig zijn om grip te krijgen op de complexiteit van onze tijd. Om samen te kunnen ervaren hoe opwindend theater en het leven kan zijn.

Het Zuidelijk Toneel staat aan de vooravond van een nieuwe beleidsperiode. Met Sarah Moeremans heeft het gezelschap voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke artistiek directeur. Met een vast ensemble van zes acteurs en zo’n 20 vaste collega’s worden jaarlijks minimaal zeven voorstellingen gemaakt en hernomen voor de grote en kleine zaal en één short summer show gemaakt voor de festivals. Bij de nieuwe koers hoort een nieuw, eigentijds marketing- en communicatieteam dat met grote zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en brutaliteit de nieuwe plannen vertaalt naar een herkenbare, eigenzinnig en doeltreffende merkstrategie, alle werkzaamheden oppakt die ervoor zorgen dat de zalen lekker vol zitten en kansen ruikt én benut om Het Zuidelijk Toneel en haar voorstellingen maximaal onder de aandacht te brengen.

Senior Marketeers

36 tot 40 uur per week

Gezocht | niet 1, maar 2 ervaren marketeers!
In dat kader zijn we op zoek naar niet één, maar TWEE senior marketeers met de nodige strategische slagkracht, hands-on mentaliteit en lef, die zin hebben om mee te bouwen aan Het Zuidelijk van morgen. Schrijf op één van beide posities, maar voel je ook vrij om met je complementaire werk-evenknie te solliciteren op beide functies. Of je alleen of als duo schrijft: we verwachten dat je naast al het onderstaande, ook specifieke eigen kennis of expertise meeneemt. En dat je zin hebt om een nieuwe, eigentijdse teamdynamiek te bouwen.

De afdeling 
De afdeling marketing & communicatie van Het Zuidelijk Toneel is een zelfsturend team bestaande uit 2 senior marketeers met strategische kennis en een hands-on mentaliteit, een marketing & communicatiemedewerker die van aanpakken weet en nooit het overzicht kwijt is, betrokken vrijwilligers en nieuwsgierige stagiaires. Het team is verantwoordelijk voor de vertaling van het beleid van Het Zuidelijk naar een passende merkstrategie, voorstellingsmarketing en maximale on- en offline zichtbaarheid van het gezelschap. Het team legt verantwoording af aan de zakelijk directeur.

De functie 
Senior marketeers vertalen het artistieke en organisatiebeleid naar een passende en herkenbare merkstrategie. Vanuit daar zijn ze voortdurend bezig met een maximale zichtbaarheid van het gezelschap on- en offline. Dat vertaalt zich naar merkcampagnes, marketingplannen voor de producties, free publicity op inhoudelijke thema’s en dat wat maar mogelijk is om Het Zuidelijk onder de aandacht te brengen én te zorgen voor volle zalen in de theaters en op festivals. De senior marketeer werkt daarvoor nauw samen met de directe marcom-collega’s, het artistieke team, bureaus, vormgevers, mediapartners en de theaters en festivals waar de producties van Het Zuidelijk Toneel te zien zijn.

Taken:

 • Je vertaalt het artistieke en organisatiebeleid naar een herkenbare en passende merk-, communicatie en marketingstrategie voor zowel on- als offline uitingen;
 • Als afgeleide hiervan initieer en produceer je per productie cross-mediale marketingcommunicatieplannen die ervoor zorgen dat de theaters en festivals waar we spelen alle content hebben om de producties onder de aandacht van hun publiek te brengen;
 • Je onderhoudt contacten met de pers en bouwt het persnetwerk uit;
 • Je schrijft sterke briefings om bureaus, vormgevers, film- en fotografen goed te informeren en instrueren;
 • Je schrijft en redigeert teksten en levert content aan voor o.a. drukwerk, advertenties, nieuwsbrieven, de website en sociale media;
 • Je neemt deel aan interne (of coproductie-) overleggen en onderhoudt contact met o.a. regisseurs, dramaturgen, ensembleleden om enerzijds artistiek inhoudelijk aangesloten te zijn, anderzijds hen te betrekken bij de plannen op het gebied van promotie, communicatie en media;
 • Je bouwt de komende jaren aan een waardevol (data-)netwerk en ontwikkelt een eigentijds ambassadeursbeleid;
 • Je stelt in overleg met je team en de zakelijke directeur aan het begin van het seizoen doelstellingen en het marketing & communicatiebudget vast en zorgt dat er gedurende het jaar binnen budget wordt gewerkt;
 • Je verzorgt opbouwend kritische marketing- en seizoensevaluatierapporten, omdat optimaliseren, resultaatgerichtheid én efficiëntie in je dna zit;
 • Samen met de rest van het team zoekt je naar mooie, nieuwe en creatieve ideeën en invalshoeken om zowel bestaand als nieuw publiek blijvend te verbinden.

Jij:

 • Hebt enkele jaren als marketeer of merkmaker met opgerolde mouwen gewerkt, bent strategisch sterk en hebt zin in een volgende stap;
 • Kent de laatste ontwikkelingen in marketing en communicatie;
 • Hebt een eigentijdse visie op data gedreven werken en digitalisering in cultuurmarketing;
 • Weet dat werken bij een toneelgezelschap hollen en stilstaan is;
 • Hebt het vermogen om doelgericht, onder tijdsdruk en zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • Bent geboren nieuwsgierig, hebt lef en een lekker pakketje humor bij je;
 • Bent gedreven, een structuurtijger, ziet kansen en bent bovengemiddeld initiatiefrijk;
 • Bent een zelfstarter met vertrouwen in eigen kunnen, die artistieke en zakelijke belangen moeiteloos verbindt;
 • Enige creativiteit is je niet vreemd; lees – wordt erg gewaardeerd;
 • Hebt zin om met je team en de rest van de organisatie mee te bouwen aan de toekomst van Het Zuidelijk;
 • En je hebt een kunst- en/of cultuurhart, kijkt repetities en voorstellingen om je werk goed te kunnen doen en werkt af en toe in het weekend of ’s avonds om dat dat bij het werk hoort.

Wij bieden:

 • Een dynamische baan in een informele werkomgeving bij het tofste gezelschap van Het Zuiden;
 • Gedreven collega’s die de ambitie delen om Het Zuidelijk in Nederland en Vlaanderen flink op de kaart te zetten;
 • Een contract voor een jaar met de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Salariëring conform de cao Toneel & Dans (afhankelijk van je ervaring.

Nou, schrijven maar!
Denk je ‘stop maar, jullie zoeken mij’ of ‘ho eens even, wij zijn het duo dat jullie beschrijven’, dan horen we graag zo snel mogelijk van je, maar in ieder geval vóór 3 juni. Inhoudelijke vragen over deze positie kun je stellen aan Evelien ter Ellen (evelien@artsandoranges.com). Wil je reageren of meer weten over Het Zuidelijk Toneel of de procedure, mail dan naar Rick Spaan (rick.spaan@hzt.nl). De eerste ronde gesprekken is gepland op woensdag 12 juni aanstaande.

Het Zuidelijk Toneel is een plek waar iedereen zich thuis mag en kan voelen. We streven ernaar als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.