Het Scheepvaartmuseum: Financieel Controller

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zoekt een Financieel Controller voor 24 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2024Het Scheepvaartmuseum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

De afdeling financiën heeft een sleutelrol in het beheer van de financiële resultaten en de financiële positie van het museum en gelieerde organisaties. Het team bestaat uit vijf collega’s, die gezamenlijk zorgdragen voor de verwerking en verantwoording van de financiële gegevens van het museum en ook andere stichtingen waarvoor we penvoerder zijn. Daarnaast ondersteunen zij de algemeen directeur en het managementteam met managementrapportages die inzicht geven in de bedrijfsmatige en strategische vraagstukken.

Ter versterking van het team zoeken wij een:

Financieel Controller

24 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
De functie van financieel controller is een nieuwe rol binnen het team. Als onderdeel van de afdeling financiën bevind je je zowel letterlijk als figuurlijk midden in de organisatie. Vanuit jouw rol ondersteun je collega’s van de afdelingen Filantropie & Partnerships, Gebouwbeheer en het cluster Programma en Publiek met de financiële verantwoording van uiteenlopende projecten. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van managementinformatie, zoals de ontwikkeling van modellen en rapportages om de financiële sturing verder te versterken.

Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit:

 • Het toetsen en mede opstellen van begrotingen, kwartaalrapportages met aanpassingen van de prognoses en diverse (ad-hoc) analyses;
 • Je hebt een goed financieel overzicht van de diverse projecten en trekt tijdig aan de bel wanneer een begroting dreigt te worden overschreden;
 • Je bewaakt deadlines en verplichte verantwoordingen;
 • Je zorgt voor de verantwoording naar de diverse financiers en toezichthouders;
 • Je begeleidt en coördineert het jaarrekening traject.

Waar je kennis nog niet voldoende is, bieden we jou begeleiding en opleiding aan. De financieel controller rapporteert aan het Hoofd Financiën & Bedrijfsvoering.

Wie zoeken we?
De collega die wij zoeken houdt ervan om samen te werken met verschillende afdelingen, is communicatief sterk en kan goed het financiële overzicht behouden. Je hebt een aantal jaren financiële ervaring en wil graag doorgroeien naar een senior rol. Je hebt affiniteit met de culturele sector en levert graag een maatschappelijk relevante bijdrage. Verder vragen wij:

 • Je zoekt graag de samenwerking op met collega’s, maar je kan ook goed zelfstandig werken;
 • Je bent analytisch sterk, beschikt over probleemoplossend vermogen en kan goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden;
 • Je bent organisatiesensitief en beschikt over goede advies- en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?
Zoek je een functie waarin je maatschappelijke impact kan maken, met een gezonde work-life balance in één van de mooiste gebouwen van het land? Dan is Het Scheepvaartmuseum misschien straks wel jouw nieuwe werkplek! Vanuit onze thuishaven kun je werelden verbinden. Water met land, historie met nieuwe generaties, museum met evenementen, commercie met cultuur en mensen met elkaar. Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract voor 24 tot 36 uur per week met intentie tot verlenging;
 • Het salaris is vastgesteld in schaal 10 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen € 3.468,- en € 4.506,- bruto per maand. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum en de Museum cao is van toepassing.
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve aanvullende verzekeringen;
 • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Een NS businesscard voor woon-werkverkeer;
 • Naast verschillende themaworkshops bieden we volop ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken;
 • Mogelijkheid om voordelig te sporten bij een sportschool bij jou in de buurt via Bedrijfsfitness;
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het café-restaurant en de museumwinkel.
 • Geregeld leuke activiteiten die worden georganiseerd door de activiteitencommissie;
 • Gratis fruit op het werk.

Reageren
Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 1 juli 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Wijnand Mirandolle, hoofd Financiën & Bedrijfsvoering, via wmirandolle@hetscheepvaartmuseum.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425.

Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum wil een thuishaven zijn voor iedereen. Een inclusieve werkomgeving, waar ruimte is voor verschillen, waar je je veilig voelt en waar je jezelf kunt zijn. Bij ons ontmoet je collega’s met diverse achtergronden en meer uiteenlopende expertises dan je denkt. Van vakkundige conservatoren tot commerciële marketeers en bevlogen eventmanagers. Allemaal verbonden door het water. En door nieuwsgierigheid. In de wereld, en naar elkaar. Dus ook jij bent welkom in onze thuishaven.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.