Het Nationale Theater: Productieleider

Het Nationale Theater in Den Haag zoekt een Productieleider voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: geenHet Nationale Theater is het grootste reizende theatergezelschap van Nederland. Met onze voorstellingen reizen we naar meer dan 40 steden door het hele land. Met onze twee gezelschappen (Het Nationale Theater en HNTjong) maken we als enige landelijke theaterorganisatie voorstellingen voor alle leeftijden. We zijn thuis in drie theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3 staan tussen paleizen, ministeries en volksbuurten. In onze zalen herdenken we ons gedeelde verleden en vieren we de feesten die ons verbinden. Het Nationale Theater geeft prioriteit aan toegankelijkheid. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen belemmering te laten zijn om naar het theater te komen.  We laten eigen producties zien, maar we geven ook een podium aan gezelschappen en makers uit het hele land: van cabaret tot toneel, van dans tot theatercolleges.

Productieleider

freelance of tijdelijk dienstverband
38 uur per week | 1 januari 2024 tot en met 31 maart 2025

Je maakt deel uit van het productieteam onder leiding van Hoofd Productie en bent verantwoordelijk voor de aansturing van het productieteam en zorgt voor een optimale werkomgeving.

Wij zoeken een flexibel en hulpvaardig organisatietalent met oog voor detail. Een oplossingsgerichte teamspeler die ook goed in staat is zelfstandig te werken. De productieleider heeft een verbindende positie in onze grote veelzijdige organisatie. Heeft kennis van productieprocessen, stuurt het productieproces aan en zorgt voor een optimale werkomgeving.

Als organisatie staan we midden in de samenleving, we geloven in de kracht van diversiteit en daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. We zoeken een productieleider die deze visie ondersteund en uitdraagt. Iedereen is welkom om te solliciteren. Het maakt niet uit waar je ouders vandaan komen, van wie je houdt of wat je opleidingsniveau is. We zijn vooral op zoek naar jouw verfrissende ideeën, drive en nieuwsgierigheid. 

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Toetsen van praktische en financiële haalbaarheid van artistieke en technische wensen. Indien nodig stuur je bij in overleg met hoofd productie.
  • Het opstellen, bewaken, bijsturen en controleren van haalbare planningen en budgetten en zorgdragen voor een gedegen financiële afwikkeling.
  • Het signaleren en oplossen van productionele uitdagingen. 
  • Het communiceren met- en het aansturen van de verschillende disciplines binnen je productieteam.
  • (mede)verantwoordelijk voor veiligheid op de werkvloer en in het productieproces.

We vragen:

  • Sterke communicatieve vaardigheden in groepsdynamieken;
  • Kennis van artistieke en productieprocessen;
  • Aantoonbare ervaring met planningen en begrotingen;
  • Bij voorkeur woonachtig in- of de omgeving van Den Haag.

We bieden
Een uitdagende functie binnen een veelzijdige, lerende organisatie en een team van sterke professionals. Zzp-vergoeding op basis van cao Toneel en Dans, functiegroep 6 (tijdelijk dienstverband bespreekbaar).

Geïnteresseerd?
Mail je cv en motivatie naar vacatures@hnt.nl.

Meer informatie is te verkrijgen bij Wilma Heerings (hoofd productie) via wilmaheerings@hnt.nl of 088 3565330.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.