Hendrick de Keyser Monumenten: Hoofd Financiën

Hendrick de Keyser Monumenten in Amsterdam zoekt een Hoofd Financiën voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 20-06-2024‘Hendrick de Keyser’ is hét nationale goede doel voor het behoud en beheer van monumenten en hun interieur. De omvang van onze collectie met 445 woonhuizen, gebouwd tussen 1495 en 1980 en verspreid over heel Nederland is uniek. De bouwkunst, architectuur en interieurs zijn vaak van uitzonderlijke kwaliteit. Ieder gebouw heeft bijzondere details aan exterieur en/of interieur en wordt verhuurd aan enthousiaste, betrokken huurders. Een aantal bijzondere panden is opengesteld als vakantiehuis, evenementenlocatie of museumhuis. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in ons bezit. Daardoor spelen wij een belangrijke rol in het erfgoedbeheer van verleden, heden en toekomst.

Momenteel werken we met ruim 85 medewerkers, en 500 vrijwilligers aan het behoud, beheer en de toegankelijkheid van de mooiste huizen van Nederland. Optimale verhuur, deskundige restauraties, goed zicht op de onderhoudsopgave en het bereiken van een breed en divers publiek zijn speerpunten. Verder zijn er belangrijke ambities voor verdere professionalisering van de interne organisatie, met focus op het verstevigen van de financiële huishouding, inclusief business intelligence, automatisering van de interne administratie en de adoptie hiervan in alle teams en bij alle medewerkers.

Wij hebben een uitdagende vacature voor een gedreven financieel professional. Iemand met affiniteit voor erfgoed, hoge maatschappelijke betrokkenheid én het talent om onze financiële organisatie verder te ontwikkelen.

Hoofd Financiën

40 uur per week

Deze vacature ontstaat door het vertrek het vorige hoofd financiën en speelt in op een reeds ingezette transitie in het fundament van de financiële organisatie en de bijbehorende bedrijfsvoering. Als Hoofd Financiën heb je een sleutelrol in de versterking van de activiteiten van Hendrick de Keyser Monumenten, waarbij inzicht in eigen performance en kansen voor de toekomst, en de duurzame financiering daarvan, centraal staan.

Je leidt collega’s binnen het team met oog voor het menselijk potentieel. Je begeleidt de adoptie van de financiële motor in de rest van de organisatie. Zo draag je bij aan efficiënte en financieel verantwoorde operaties en aan het succes van onze organisatie in ons streven naar de beste de zorg voor onze panden, huurders en de diverse activiteiten voor het publiek.

Je bent primair verantwoordelijk voor Financiën. Je bewaakt de financiële continuïteit van de Vereniging en verzorgt de informatievoorziening en rapportages naar het bestuur, de financiële commissie, de interne budgethouders en de rest van de organisatie. Daarnaast ben je een cruciale partner bij processen rondom bedrijfsvoering, ICT en de business units. Je draagt actief bij aan de realisatie van ons bedrijfsplan 2024-2027.

Andere taken omvatten

 • Realisatie van de jaarrekening en aanspreekpunt voor de accountant.
 • Opstellen van en toezicht op budgetten en reporting.
 • Beheer van en toezicht op (gebouw-gerelateerde) investeringen en de meerjarenplanning daarvan.
 • Financieel advies en boekhoudkundige ondersteuning van de collega’s.
 • Contractbeheer en juridisch-fiscale kwesties.
 • Bijdragen aan business development.

Hoewel de belangrijkste taken al logisch en efficiënt belegd zijn in de organisatie, dagen wij je van harte uit om in je nieuwe rol kritisch mee te denken over verdere stroomlijning van de werkverdeling en onderlinge samenwerking. Ook ten aanzien van nieuwe financieringsvormen is er ruimte voor jouw creatieve ideeën en initiatieven.

Wie zoeken wij?
Deze rol vraagt naast gedegen financiële kennis en ruime ervaring ook leiderschapskwaliteiten. Als Hoofd Financiën is het belangrijk dat je een luisterend oor bent voor verschillende interne stakeholders, maar ook hands-on bent en belangrijke beslissingen kunt nemen. Je geeft op sensitieve en coachende wijze leiding en weet de kwaliteiten binnen het team te versterken. Je bent een effectieve sparringpartner voor het directieteam en het bredere management met een sterke samenwerkingsbereidheid.

Herken jij jezelf in de volgende kwaliteiten?

 • Je bent een bekwaam financieel expert, met vergelijkbare ervaring wat betreft omvang van de budgetten en complexiteit.
 • Je bent een coachend leider, waarbij je effectief luistert, mensen motiveert tot groei en samenwerking versterkt.
 • Je bent doortastend en besluitvaardig, met behoud van een sensitieve aanpak.
 • Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en weet raad met strategische vraagstukken.
 • Je hebt gedegen kennis van business intelligence en financiële automatisering.
 • Je bent communicatief sterk en weet onze belangen te vertegenwoordigen bij diverse externe stakeholders.
 • Ervaring met financieringsstromen rondom omvangrijke projecten en de verhuur van vastgoed zijn een duidelijke meerwaarde.

Kennis van de laatste ontwikkelingen en een actief netwerk in de sector bieden zeker een voordeel, maar zijn niet vereist. Herken jij jezelf in de genoemde vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat hebben wij je te bieden?
We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben ook écht iets te bieden. Om te beginnen, een functie met de mooiste monumenten-vastgoedportefeuille in heel Nederland. Een salaris volgens de ‘richtlijnen voor bezoldiging van de cao architecten’. De precieze hoogte stemmen we af op jouw ervaring én potentie, en we bespreken ook graag groeidoelen met je. Hierbij hoort verder een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

We willen een goede werkgever zijn; daarom mag je vertrouwen op:

 • Een goede pensioenregeling waarvan de kosten voor de werkgever zijn en 29 vakantiedagen.
 • Een unieke werkomgeving en informele werksfeer.
 • Een bruisende werkplek in het centrum van Amsterdam.
 • De mogelijkheid om af en toe thuis te werken;

Wij geloven in de kracht van meerstemmigheid, ook in ons personeelsbestand en zijn daarom op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een sterk team te kunnen vormen.

Wil je meer informatie over onze organisatie en missie? Kijk dan op onze website naar de meerjarenstrategie 2023 – 2027 en naar de recente jaarverslagen en jaarrekeningen.

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken?
Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Solliciteren doe je door je motivatiebrief met actueel cv (beide als PDF) vóór 20 juni 2024 per e-mail te sturen naar vacatures@hendrickdekeyser.nl onder vermelding van ‘Vacature Hoofd Financiën’.

We zijn benieuwd naar je ervaring, ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie dan worden de gesprekken in de eerste twee weken van juli 2024 gepland. We hopen onze nieuwe collega spoedig daarna aan te stellen, om vervolgens uiterlijk drie maanden later de eerste werkdag in te plannen. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met de afdeling personeelszaken via e-mail: hr@hendrickdekeyser.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.