Grote Kerk Naarden: Publieksbegeleider

Grote Kerk Naarden in Naarden zoekt Publieksbegeleiders voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 16-06-2024Middenin de Vesting staat Grote Kerk Naarden: al eeuwenlang een baken van Holland. Voor schippers op de Zuiderzee, voor de Spaanse troepen en de Geuzen, voor de postkoets in de zeventiende eeuw, voor bezoekers en bewoners in meer dan 500 jaar geschiedenis. Of je nu alleen of met veel bent, het gebouw omarmt je. Met haar zachte licht en wereldberoemde tongewelf boven je hoofd. Grote Kerk Naarden is een podium voor kwaliteit en een plek voor iedereen om te luisteren, beleven, delen en beschouwen.

Het beschilderde tongewelf uit 1518 dat Grote Kerk Naarden zo uniek maakt, moet dringend gerestaureerd worden. De schilderingen tonen in 22 panelen het lijdensverhaal van Jezus met ertegenover scenes uit het Oude Testament. Ze zijn uniek in Noord-Europa en maken van Grote Kerk Naarden ‘de Sixtijnse kapel van het Noorden’. De restauratie van het gewelf start in de zomer van 2024. Vanaf dat moment ligt er een vloer onder het gewelf en werkt een team van restauratoren 2,5 jaar aan de opgave. Tijdens de restauratie is er een publieksprogramma op de steigervloer waarbij bezoekers oog in oog kunnen staan met de schilderingen.

Voor het publieksprogramma rondom de restauratie zoeken we per september

Publieksbegeleiders

nader te bepalen aantal uur

Als vrijwillige publieksbegeleider zorg je voor een gastvrij ontvangst van bezoekers, neem je een groep van maximaal 15 bezoekers mee op de steigervloer op 25 meter hoogte en vertel je over de restauratie van het tongewelf. Voorkennis is niet nodig, we begeleiden je graag in het leerproces.

Wat verwachten we van een publieksbegeleider?

 • Klantgericht.
 • Communicatief.
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal.
 • Flexibel, vanwege de restauratiewerkzaamheden zal je jouw verhaal regelmatig moeten aanpassen.
 • Affiniteit met cultuur en erfgoed.
 • In staat om trap te lopen.
 • Geen last van hoogtevrees.
 • Beschikbaar op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en/of zondagmiddag vanaf september.

Wat biedt Stichting Grote Kerk Naarden jou?

 • De mogelijkheid om (meer) te leren over Grote Kerk Naarden, het beschilderde tongewelf en restauratietechnieken.
 • Een betrokken team van mede-vrijwilligers.
 • Een aantal keer per jaar Koffie in de Kerk, waar vrijwilligers elkaar ontmoeten en op de hoogte worden gebracht van ontwikkelingen binnen de organisatie.
 • De kans om je vaardigheden te ontwikkelen tijdens workshops rondleidtechnieken.
 • Je komt in contact met allerlei soorten bezoekers uit binnen- en buitenland.
 • De unieke kans om de restauratie van de ‘Sixtijnse Kapel van het Noorden’ van heel dichtbij mee te maken!

Vind jij het leuk om je voor de duur van de restauratie in te zetten? Heb je affiniteit met cultuur en ben je klantgericht en communicatief? Wil je deel uitmaken van een organisatie die volop vernieuwt en waar een informele werksfeer is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kijk hier voor meer informatie. Meld je voor 16 juni 2024 aan als geïnteresseerde bij Eveline ter Veer, coördinator vrijwilligers Hemelbestormers, via info@grotekerknaarden.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.