Frans Hals Museum: Medewerker Hospitality en Beveiliging

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt een Medewerker Hospitality en Beveiliging voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-06-2024Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van de stad Haarlem. Op twee schitterende historische locaties in het centrum van Haarlem tonen wij de grootste collectie werken van Frans Hals, oude, moderne én hedendaagse kunst, regelmatig in spannende combinaties. Onze tentoonstellingen, programma’s en activiteiten zijn erop gericht om bestaand en nieuw publiek anders te laten kijken en meer te laten zien, voelen en delen. Het Frans Hals Museum is dan ook een museum met een internationale reputatie, een landelijke uitstraling en een lokale verankering.

Wij zoeken voor de afdeling Hospitality en beveiliging een

Medewerker Hospitality en Beveiliging

24 uur per week

Als Medewerker Hospitality en Beveiliging ben je hét visitekaartje van het Frans Hals Museum en het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je draagt bij aan een onvergetelijke bezoekersbeleving.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor een gastvrije ontvangst van bezoekers en je verstrekt de nodige informatie. Je draagt zorg voor de verkoop van toegangsbewijzen.
 • Je houdt in de publiekstoegankelijke ruimtes toezicht op de veiligheid van tentoongestelde kunstwerken en de bezoekers en indien nodig treed je corrigerend maar gastvrij op. Je houdt de publiekstoegankelijke ruimtes schoon en netjes gedurende je werkdag.
 • Je bent volgens rooster verantwoordelijk voor het openen en sluiten van gebouwen. Je bedient daarbij de beveiligingsapparatuur en bent bereid om volgens piketrooster alarmmeldingen op te volgen buiten openingstijden van het museum. Ook ben je bereid aanwezig te zijn bij avondopenstellingen, diners, soirees en andere evenementen buiten openingstijd.
 • Je ondersteunt bij diverse werkzaamheden die bijdragen aan de verdere optimalisatie van de bezoekersbeleving of achterliggende processen, zoals inroostering, sleutelbeheer en het voorraadbeheer van de winkel.

Wie ben jij?

 • Je bent klantvriendelijk, representatief en woonachtig in Haarlem of directe omgeving.
 • Je hebt een havo-/ mbo-werk- en -denkniveau en minimaal 1 jaar ervaring in een dienstverlenende functie.
 • Je bent enthousiast, flexibel en proactief en je hebt een oplossingsgerichte en positieve instelling.
 • Je bent communicatief sterk, zowel in het Nederlands als Engels. Duits is een pre.
 • Je beschikt over goede kennis van geautomatiseerde systemen waaronder het Microsoft Officepakket.
 • Je kunt zelfstandig werken maar je bent ook een teamspeler, een aanpakker die stipt en zorgvuldig is en flexibel qua werkuren.

Wij bieden

 • Een afwisselende functie op twee locaties in een enthousiast team, met veel mogelijkheden om actief bij te dragen aan het succes van het museum.
 • Salaris tussen € 15,42 en € 18,35 bruto per uur (functiegroep 4 museum cao, salarispeil 1-7-2023).
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Toeslagen conform Museum cao, wanneer je in de avond moet werken of op feestdagen.
 • Een jaarcontract met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Dan kun je reageren door je cv, motivatiebrief of/en onderstaande vragen in maximaal 150 woorden per vraag te beantwoorden en onder vermelding van 24-003 ‘Medewerker Hospitality en Beveiliging’ in een PDF bestand te mailen naar vacatures@franshalsmuseum.nl . Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Vermeld ook je naam en emailadres in het PDF document met je antwoorden.

 1. Waarom solliciteer je op deze functie? En waarom bij het Frans Hals Museum?
 2. Wat is voor jou de definitie van gastvrijheid? Kan je een voorbeeld geven waarin jij je gastvrij hebt opgesteld?
 3. Kan je een voorbeeld geven van een verbetering die je hebt aangedragen om de gastvrijheid en veiligheid te bevorderen?
 4. Welke rol in een team past jou het best? Geef een voorbeeld van een situatie waarin je die rol vervulde. Wat was het resultaat van jouw inspanningen?

Inlichtingen
Nadere informatie over de functie kun je per mail inwinnen bij Magdalena de Hoog, Hoofd Hospitality en Beveiliging of bij Ayla Nakken, Teamcoördinator.

Reageren
Je kunt reageren tot en met 23 juni 2024. In verband met de vakantieplanning vinden de 1e gesprekken plaats op 3 juli 2024 en de 2e gesprekken op 16 juli 2024.

We streven naar een organisatie die een afspiegeling vormt van de Haarlemse samenleving en zoeken daarvoor actief naar nieuwe collega’s die de diversiteit binnen ons team versterken.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.