DOK: Projectleider Rijke Leerdag

DOK in Delft zoekt een Projectleider Rijke Leerdag voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2024DOK is de openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze geschiedenis, onze stad en wat we daarin samen met vele partners bereiken. Er werken meer dan 90 enthousiaste collega’s, 200 betrokken vrijwilligers en een pool van circa 40 zzp-kunstdocenten en trainers. Bij beide vestigingen komen jaarlijks zo’n 500.000 bezoekers langs. Bibliotheekleden, Taalmaatjes, krantenlezers en gezelligheidszoekers. Voor studenten en scholieren is de bibliotheek een fijne studieplek.

DOK in OPEN zit in hartje centrum, tegenover het theater en de bioscoop, en deelt het pand met De VAK, het centrum voor de kunsten. Dit zorgt voor een levendige mix van bezoekers, cursisten en medewerkers. OPEN biedt ook plek aan allerlei Delftse organisaties die er bijeenkomsten, lezingen en andere activiteiten organiseren. En daarbovenop vind je in OPEN de lekkerste tosti’s en koffie van Delft in het uitnodigende proeflokaal. DOK Voorhof is de buurtvestiging van de bibliotheek met een eigen karakter en publiek. Deze vestiging focust op taal- en basisvaardigheden voor iedereen.

Op basisscholen, middelbare scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bieden we een variatie aan educatieprogramma’s. We brengen onze liefde voor lezen, kunst en cultuur over via ons workshopaanbod en diverse projecten, gericht op leerlingen en leerkrachten.

Projectleider Rijke Leerdag

24 tot 28 uur per week

Rijke Leerdag
Met de Rijke Leerdag willen we kansengelijkheid vergroten door deelnemende leerlingen de mogelijkheid te bieden hun passies en talenten te ontdekken en verdiepen door op het gebied van kunst, cultuur, techniek, sport, natuur (en meer) inspirerende en samenhangende binnen-, na- en buitenschoolse activiteiten aan te bieden. Hierin werken we nauw samen met de scholen, culturele instellingen in Delft en andere lokale partners.

Dat doen we op dit moment in de pilot Rijke Leerdag waarin leerlingen van vier scholen kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sport. DOK is verantwoordelijk voor de algemene projectleiding en zorgt voor de ontwikkeling en coördinatie en organiseert de kunstlessen. Ook draagt DOK bij aan deskundigheidsbevordering en kennisdeling. DOK brengt daarnaast de situatie in kaart, zoals het aanbod van (cultuur)educatie op en in de buurt van school en bruikbare ruimtes voor activiteiten op en in de buurt van school. Het project levert een rapportage op met aanbevelingen voor het ontwikkelen van een verrijkte leerdag. Vanaf 2025 breidt het programma zich uit en gaan we op basis van de pilot alle scholen in Delft West ondersteunen door kennisdeling, deskundigheidsbevordering, advies en programma.

Wat ga je doen?
Eerst start je met de pilot Rijke Leerdag, een project dat dit jaar een succesvolle start heeft gemaakt en loopt tot eind schooljaar 2024-2025. Dit project bestaat uit een projectteam dat een aantal scholen adviseert en ondersteunt met de ontwikkeling van een rijke leerdag. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de algehele ontwikkeling, organisatie, aansturing, monitoring en evaluatie en verantwoording van het pilotproject. Je zorgt voor het budgetbeheer, organiseert het projectteamoverleg, het werkgroepoverleg en de uitwisseling van kennis. Vanaf 2025 ben je projectleider van het programma Rijke Leerdag, dan ondersteunen we zoveel mogelijk scholen in Delft West bij het ontwikkelen van een verrijkte leerdag, in nauwe samenwerking met de scholen, de lokale partners en overige stakeholders.

Wat breng je mee?
Onze kernwaarden: inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig passen bij jouw persoonlijkheid, waardoor je binnen no time je weg hebt gevonden binnen DOK en Delft. Je bent een pragmatische verbinder die denkt en handelt in mogelijkheden en kansen. Je bent resultaatgericht, ondernemend en samenwerkingsgericht. Je bent een ervaren projectleider die gestructureerd, planmatig en doelgericht werkt. Bovendien heb je ervaring met financieel projectbeheer. Je bent sterk in het inrichten van complexe processen en het begeleiden van mensen vanuit vertrouwen. Je hebt affiniteit me het onderwijs en het creëren van ontwikkelkansen voor kinderen en jongeren.

Wat bieden wij jou?
DOK wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we er bovendien in dat hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We doen daarom ons best om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, samen te brengen in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.

Je werkt met een prettig projectteam met bevlogen collega’s die samen met jou het project tot een succes maken. Je krijgt leiding van een ervaren manager die je voldoende ondersteuning zal bieden en eigenaarschap zal stimuleren. DOK biedt in de eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 24 tot 28 uur per week voor een periode van één jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 9 of 10 met een maximum van € 4.956 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.

Hoe kun je reageren?
Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van je kwaliteiten en laten daarom alle kandidaten dezelfde vragen beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Wij willen kinderen en jongeren in Delft meer ontwikkelkansen bieden. Wat zie jij hierin als essentiële stappen? Wat moet je daarvoor als organisatie in ieder geval doen?
  3. Je hebt al eerder leidinggegeven aan projectteams. Wat ging er goed, wat ging er minder goed en waarom? Wat zijn volgens jou sleutels tot succes?
  4. Waaruit blijkt dat jij partners kunt ondersteunen bij duurzame ontwikkelingen? Noem minimaal één concreet voorbeeld.
  5. Hoe definieer jij de vijf kernwaarden (inspirerend, plezier, daadkracht, samen en nieuwsgierig)?

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.