Discovery Museum: Medewerker Partnerships & Fundraising

Discovery Museum in Kerkrade zoekt een Medewerker Partnerships & Fundraising voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 18-06-2024Discovery Museum is hét wetenschaps- en techniekmuseum voor Zuid-Nederland waar iedereen die nieuwsgierig is met de hele familie terecht kan voor een dag lang samen ontdekken. Met een veelheid aan presentatievormen wil Discovery Museum de bezoeker inzicht geven in hoe de wereld werkt op het gebied van ontwerp, wetenschap en techniek, wat de consequenties daarvan zijn voor het milieu en wat ieders rol daarin is. Die inzichten en het leggen van verbanden tussen verleden, heden en toekomst veranderen wereldbeelden en gedachtepatronen. Zo draagt het museum bij aan het stimuleren van zelfontwikkeling bij de bezoeker, waardoor diegene beter in staat is een positieve bijdrage aan de wereld te leveren.

Discovery Museum zet zich op verschillende manieren met succes in voor het verwerven van fondsen en sponsorgelden. Naast structurele bijdragen van onder andere Provincie Limburg werft Discovery Museum ook gelden bij fondsen en sponsoren voor nieuwe tentoonstellingen en programma’s. Het museum geeft als eerste maatschappelijke organisatie bedrijven de mogelijkheid te investeren als maatschappelijk aandeelhouder, een unieke vorm van sponsoring in de museumsector.

Ter ondersteuning van de Coördinator Partnerships & Fundraising zoeken wij een medewerker fondsenwerving die meebouwt aan een netwerk van fondsen, organisaties en bedrijven die de maatschappelijke ambities van Discovery Museum financieel ondersteunen.

Medewerker Partnerships & Fundraising

24 uur per week

Wie ben jij?
Je krijgt energie van het scheppen van orde en het organiseren van zaken. Je kunt snel schakelen, draagt bij aan de positieve energie en zorgt dat de voortgang erin blijft. Ook kun je uitstekend plannen en met veel verschillende werkzaamheden bezig zijn. Je werkt gestructureerd en weet jouw aandacht goed te verdelen. Hierbij stel je prioriteiten en vind je creatieve oplossingen. Daarnaast ben je bereikbaar en zichtbaar voor de organisatie.

Wat ga je doen?
Je bent een administratieve duizendpoot en verwerkt alle relevante stukken in de systemen van het museum op het vlak van fondsenwerving en de maatschappelijke aandeelhouders. Ook communiceer je, intern en extern, over gemaakte afspraken, voorstellen en actiepunten die daaruit voortvloeien. Je bewaakt deadlines, stelt teksten in concept op, bereidt zakelijke nieuwsbrieven en andere media-uitingen voor. Je organiseert vergaderingen en bijeenkomsten en kan indien nodig notuleren. Je bent zowel binnen als buiten de organisatie mede aanspreekpunt voor gemaakte afspraken met fondsen, sponsoren en aandeelhouders. Als bewaker van de belangrijkste processen, monitor je dat alle verslaglegging correct, compleet en tijdig is vastgelegd.

Kortom, je ondersteunt en ontzorgt in brede zin de Coördinator Partnerships & Fundraising en werkt nauw samen met de algemeen directeur bij de realisatie van het beleid van de organisatie met betrekking tot de werving van fondsen, sponsoren, subsidies en maatschappelijke aandeelhouders.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent proactief, neemt initiatief en kunt snel schakelen.
 • Je houdt van structuur en werkt nauwgezet.
 • Je bent een creatieve probleemoplosser.
 • Je communiceert uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

En verder vragen we

 • Minimaal een mbo-4-diploma.
 • Aantoonbare ervaring als ondersteuner waarbij je een medewerker of team ontzorgde.
 • Kennis en/of ervaring op het vlak van fondsenwerving/sponsoring, bij voorkeur bij een non-profit organisatie is een pre.
 • Uitstekende skills op het vlak van MS Office, CRM (Dynamics).

Wat bieden we jou?

 • Discovery Museum bied je een prettige werkplek met goede aanvullende arbeidsvoorwaarden waaronder een loopbaanbudget, een eindejaarsuitkering en IKB.
 • We bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 24 voor de duur van een jaar. De functie is gewaardeerd in schaal 6 van de cao Sociaal Werk; afhankelijk van je opleiding en ervaring is het salaris tussen € 1.777 en € 2.543 bruto uitgaande van een dienstverband van 24 uur (exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering). Je neemt deel aan het pensioenfonds van PfZW. De ingangsdatum is in overleg met een voorkeur voor 1 september 2024.
 • Discovery Museum wil een open en inclusief museum zijn, waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig en gerespecteerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je afkomst, geslacht, gender, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. We nodigen je uit om te solliciteren wanneer de vacature je aanspreekt.

Reageer door je sollicitatie vóór 18 juni 2024 te sturen naar solliciteren@discoverymuseum.nl. Vermeld de code FUND24 in de onderwerpregel.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Fion Sanders (coördinator Partnerships & Fundraising) via 045-567 60 15 of f.sanders@discoverymuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.