De VAK: Penningmeester

De VAK in Delft zoekt een Penningmeester voor 4 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 21-06-2024De VAK in Delft is dé plek voor inspirerende kunstlessen en cursussen. Met meer dan 100 docenten bieden we dagelijks lessen in muziek, theater, beeldende kunst, dans, schrijven en body & mind. Daarnaast organiseren we regelmatig projecten, concerten en exposities. Wegens het vertrek van onze huidige penningmeester, zoeken wij een enthousiaste opvolg(st)er.

Waar kom je terecht?
De VAK in Delft is een coöperatieve vereniging die kunsteducatie mogelijk maakt door studio’s en ateliers aan te bieden en docenten te ondersteunen met financiële administratie, marketing en communicatie. Het 6-koppig bestuur, benoemd door de Algemene Ledenvergadering, heeft de meeste bevoegdheden gedelegeerd aan de directeur, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur houdt toezicht en onderschrijft de Governance Code Cultuur, Fair Practice Code en Code Diversiteit & Inclusie. Bestuursleden worden benoemd voor 3 jaar, met mogelijkheid tot verlenging, en spelen een actieve rol in beleidsontwikkeling en professionalisering van de organisatie.

Penningmeester

4 uur per week

Als Penningmeester bij De VAK ben je medeverantwoordelijk voor de financiële gezondheid van de organisatie. Je controleert de jaarrekening en kwartaalrapportages, kijkt mee en adviseert met het opstellen van de meerjarenbegroting. Je bewaakt de begroting, signaleert afwijkingen en stelt bij waar nodig.

Tijdens bestuursvergaderingen licht je financiële rapportages toe en bereid je besluitvorming voor. Je geeft financieel advies aan de directeur en het bestuur, en helpt indien nodig met fondsenwerving.

Daarnaast beheer je de bankrelaties en verzekeringsportefeuille, en zorg je voor correcte inschrijvingen in het Handelsregister en UBO-registers. Kortom, jouw advies zorgt mede voor een stabiele financiële basis, zodat De VAK kan blijven groeien als hét centrum voor de Kunsten van Delft. De tijdsbesteding bedraagt gemiddeld 4 uur per week.

Wat bieden wij

  • Onderdeel van een coöperatieve vereniging gericht op kunsteducatie.
  • Samenwerken in een enthousiast en professioneel team.
  • Benoeming voor drie jaar met mogelijkheid tot verlenging.
  • Actieve rol in beleidsontwikkeling en professionalisering van De VAK.

Wie zoeken wij

  • Hbo- of academisch-werk- en -denkniveau.
  • Bestuurlijke en financiële ervaring.
  • Inzicht in maatschappelijke en politieke verhoudingen.
  • Ervaring met fondsenwerving en subsidieaanvragen.
  • Woonachtig in Delft of omgeving.

Interesse?
Stuur je motivatie en cv vóór 21 juni naar secretaris Peter Laskewitz (p.laskewitz@hotmail.com).

Inlichtingen
Voor meer informatie, neem contact op met voorzitter Tom Palms (06-49690317) of de huidige penningmeester Frans de Jong (06-51300618).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.