De Schoolschrijver: Stagiair Marketing, Communicatie en Sales

De Schoolschrijver in Amsterdam zoekt een Stagiair Marketing, Communicatie en Sales voor 1 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenDe Schoolschrijver biedt effectieve digitale onderwijsprogramma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen, met in de hoofdrol bekende kinderboekenschrijvers zoals Janneke Schotveld, Maren Stoffels en Jozua Douglas. Deze Schoolschrijvers delen in de programma’s hun liefde voor verhalen schrijven met de kinderen en leerkrachten en maken zo van taallessen echt een spannend avontuur.

Dankzij onze lesprogramma’s worden leerlingen structureel sterke lezers en schrijvers, vol zelfvertrouwen. In het schooljaar 2022-2023 hebben al 230.000 kinderen onze unieke creatieve lesprogramma’s gevolgd en zijn duizenden leerkrachten getraind. Voor de komende vijf jaar hebben we nog grotere ambities die bijdragen aan onze missie: #iederkindtaalsterk.

Voor onze afdeling Marketing, Communicatie en Sales zoeken we per 1 september 2024 een enthousiaste

Stagiair Marketing, Communicatie en Sales

1 fte, voor minimaal 4 maanden

Als stagiair(e) draai je mee in het marketingcommunicatiesales-team, bestaande uit vijf deskundige collega’s. Je wordt inhoudelijk aangestuurd door het hoofd Marketing, Communicatie en Sales: Charlotte Buiskool.

Als stagiair(e) draai je dagelijks mee in het team, een leerzame tijd. Je denkt onder andere mee over de inzet van onze sociale media, content (SEO) en website en bedenkt en creëert hier toffe content voor, zoals: visuals, artikelen, foto’s en filmpjes. Ook ondersteun je de communicatiespecialist rondom het genereren van free publicity, het schrijven van nieuwsbrieven, het uitvoeren van mediacampagnes en het opzetten van onderzoek. Alles om te zorgen dat De Schoolschrijver en onze lesprogramma’s meer bekend worden bij onze doelgroepen.

Wat verwachten we van jou?

 • Je studeert op HBO-niveau of WO-niveau met een relevante specialisatie zoals Marketing, Communicatie, Commerciële Economie, Nederlands of Jeugdliteratuur;
 • Je hebt affiniteit met cultuureducatie, primair onderwijs, kinder- en of jeugdliteratuur;
 • Je bent leergierig, ambitieus en gewend de handen uit de mouwen te steken;
 • Je werkt precies, bent enthousiast en flexibel en vindt het leuk dingen zelfstandig en proactief op te pakken;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte, foutloze pen, afgestemd op de doelgroepen;
 • Je wil meehelpen om onze marketingcommunicatiesales-activiteiten te ontwikkelen en uit te voeren;
 • Je bent bekend met digitale werkomgevingen en sociale media platformen;
 • Je gaat organisatorische klussen niet uit de weg.

Wat bieden wij jou?

 • Je maakt deel uit van een energiek en gedreven team bestaande uit 15 enthousiaste collega’s totaal;
 • Je wordt intensief begeleid, zowel inhoudelijk als persoonlijk en organisatorisch;
 • Je werkt in een leuk kantoor aan het WG-Plein in Oud-West, randje centrum Amsterdam en dicht bij het Vondelpark. Vanzelfsprekend zijn er voldoende mogelijkheden om thuis te werken;
 • Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief. We kijken graag samen met jou waar jouw kwaliteiten, interesses en leerdoelen liggen, zodat jij een belangrijke bijdrage kunt leveren aan onze activiteiten én tegelijkertijd zo veel mogelijk uit je stage kunt halen.

Wat verdien je?
De stagevergoeding bedraagt € 450,- per maand, bij 38 uur per week. Als je minder uren stage loopt, ontvang je een stagevergoeding naar rato. Afhankelijk van je woonplaats kun je ook een reiskostenvergoeding ontvangen.

Belangstelling?
Wil je meer weten? Neem dan per mail contact op met Charlotte Buiskool. Of stuur meteen een mail met een korte motivatie en je cv naar interesse@deschoolschrijver.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.