De Poezieboys: Penningmeester

De Poezieboys in Den Haag zoekt een Penningmeester voor circa 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 30-06-2024LAAT JE HOREN VOOR DE POËZIE!

Hallo, wij zijn de Poezieboys. Met alles wat we doen en maken hebben we het promoten van de poëzie voor ogen. We doen dit door performances te maken over dichters en informele poëzieavonden te organiseren in Den Haag en daarbuiten. Zo hebben we de maandelijkse Poeziebar in Zaal 3 en eindigen we het seizoen altijd met een Poeziebar XL in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag. We willen werken aan een nieuw theateroeuvre waarbij we dichters, hun poëzie en hun visie op kunst als vertrekpunt nemen om een voorstelling te maken. We werken aan dit oeuvre om dichters die onterecht vergeten zijn weer een plek in de samenleving te geven. We willen dat ons publiek ze weer gaat lezen. Elke nieuwe voorstelling en elke nieuwe poëzieavond die we organiseren heeft daarnaast ten doel in vorm en inhoud bij te dragen aan het vriendelijker, vrijer en rijker maken van de samenleving.

We hebben sinds 2016 hard gewerkt om een vaste en gekoesterde naam te worden in zowel de literaire wereld als de theaterwereld en in zowel het festival- als het zalencircuit. We werken sinds 2023 met een vaste zakelijk leider en een vaste marketeer. We hebben samengewerkt met de Coproducers, die zorgden voor een duurzame relatie met een twaalftal vlakke-vloerzalen in Nederland. Dit jaar kregen we een tweejarige impulssubsidie van het Dioraphte Fonds om te bouwen aan de zakelijke kant van ons gezelschap. Verder werken we veel samen met het Nationale Theater, theaterfestival de Parade, Oerol en Explore the North. We zijn een relatief kleine stichting, maar we hebben grote ambities en hopen de komende vier jaar structureel gesteund te worden door de Gemeente Den Haag en het FPK.

In januari hebben we afscheid genomen van het oude bestuur en drie nieuwe bestuursleden verwelkomd. We zoeken nu enkel nog een

Penningmeester

circa 4 vergaderingen per jaar

Wij, Jos Nargy en Joep Hendrikx (artistiek leiding) en Tijmen Kerkhof (zakelijk leiding), dragen zorg voor het dagelijks bestuur van de stichting.

Help jij ons de komende jaren met het bouwen aan een financieel gezond en duurzaam gezelschap dat via de poëzie de wereld een stukje vriendelijker en rijker wil maken? Dan horen we graag van je!

Taken

  • Controleren van jaarbegrotingen en -rekeningen, en hierover rapporteren aan de andere bestuursleden en directie.
  • Reageren op de zakelijke strategie van het gezelschap.
  • Deelnemen aan bestuursvergaderingen (circa vier vergaderingen per jaar).

Geschikte kennis en expertise

  • Ervaring met het opzetten van begrotingen en jaarrekeningen.
  • Ervaring met en kennis van financiële organisatie in de podiumkunsten.
  • Enige kennis van de literaire sector is een pre maar niet noodzakelijk.
  • Ervaring met en kennis van het werven van fondsen.

Tijd
We vergaderen met het bestuur vier keer per jaar, ongeveer twee uur per keer. Ook zal er zo nu en dan één-op-één overleg zijn tussen de zakelijk leider en de penningmeester, altijd in overleg.

Geïnteresseerd?
We horen graag van je als je geïnteresseerd bent, dat kan door een mailtje te sturen naar info@depoezieboys.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.