de Bibliotheek Venlo: Projectleider PLEK 3

De Bibliotheek Venlo in Venlo zoekt een Projectleider PLEK 3 voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2024De Bibliotheek Venlo is als schatkamer van informatie en als inspirerend ontmoetingscentrum het maatschappelijk hart van Venlo.

De openbare Bibliotheek Venlo is een daadkrachtige, toekomstgerichte en verbindende organisatie. We leveren in samenwerking met onze partners een bijdrage aan het zelfstandig functioneren van mensen tot goed geïnformeerde en ontwikkelde burgers, opdat ze kunnen meedoen in de samenleving.

De bibliotheek als een derde plek naast school en thuis. Een rijke leeromgeving voor jongeren die een impuls kunnen gebruiken op het gebied van taal- en talentontwikkeling. Dat is PLEK 3!

Projectleider PLEK 3

32 uur per week

Als projectleider voor PLEK 3 ga jij aan de slag met de uitvoering en doorontwikkeling van naschools aanbod in de bibliotheek voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar. Jij draagt eraan bij dat zij op een veilige en laagdrempelige plek kunnen leren en ontwikkelen. Dit doe je in samenwerking met lokale partners.

De Bibliotheek Venlo biedt hiervoor verschillende mogelijkheden, afhankelijk van wat de jongere nodig heeft. Voorbeelden hiervan zijn het project PLEK 3 en huiswerkbegeleiding. In de toekomst voegen we hier graag nog meer opties aan toe en daarin nemen we graag jouw creatieve input mee.

PLEK 3
Als projectleider voor PLEK 3 ga jij aan de slag met zowel de uitvoering als de verdere ontwikkeling van PLEK 3, een stimulerende en toegankelijke leeromgeving voor jongeren van groep 6 tot en met 8 afkomstig uit heel Venlo. In 2023 hebben we eveneens een nieuw programma ontwikkeld voor zeer moeilijk lerende jongeren (zml) van 13 tot en met 15 jaar van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs.

Op basis van een methodisch en innovatief programma vergroten we op speelse wijze de leef- en belevingswereld van de deelnemers aan PLEK 3. In nauwe samenwerking met lokale bedrijven en organisaties vormen thema’s zoals burgerschap, cultuur, techniek en duurzaamheid de rode draad voor een inspirerend jaarprogramma, waaraan groepen van 8 (vso) of 15 leerlingen (po) deelnemen.

Hierbij gaat extra aandacht uit naar wijken met gezinnen voor wie een goede taalvaardigheid en/of brede algemene ontwikkeling niet vanzelfsprekend zijn. De rol en de betrokkenheid van ouders bij PLEK 3 is daarbij van doorslaggevend belang.

In deze mooie functie ben jij hét gezicht van PLEK 3 voor jongeren, ouders, scholen, vrijwilligers, collega’s en samenwerkingspartners. Als projectleider zorg jij ervoor dat zowel de reguliere PLEK 3 als PLEK 3 vso goed draaien.

Huiswerkbegeleiding
Om juist de leerlingen die hiervoor thuis (plek 1) of op school (plek 2) niet de ruimte hebben/voelen te ondersteunen zijn wij dit jaar gestart met huiswerkbegeleiding in de bibliotheek. Als projectleider van PLEK 3 coördineer jij dit en zoek je naar passende verbindingen met jouw doelgroep en netwerk.

De afgelopen jaren heeft PLEK 3 haar succes aangetoond en steeds meer partners en scholen weten ons te vinden. Daarmee blijft PLEK 3 in ontwikkeling. Als projectleider ga jij aan de slag om het concept van PLEK 3 te laten groeien en zoek jij naar mooie en nieuwe vormen van samenwerking die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de doelgroepen.

Dit is jouw rol als projectleider voor PLEK 3:

 • Je zorgt voor de verdere ontwikkeling en verankering van PLEK 3: je kijkt waaraan gezinnen met schoolgaande kinderen in de Venlose wijken behoefte hebben en hoe je deze kinderen vervolgens kunt stimuleren en ondersteunen;
 • Je werkt zowel in teamverband als zelfstandig;
 • Samen met collega’s en vrijwilligers begeleid je een aantal keren per week de groepen van PLEK 3;
 • Je bewaakt de implementatie en uitvoering van het leerprogramma dat ten grondslag ligt aan de leeromgeving van PLEK 3 en schaaft waar nodig bij;
 • Je voert oudergesprekken en onderhoudt de contacten met ouders van kinderen bij PLEK 3;
 • Je onderhoudt en bouwt een relevant netwerk van bedrijven en organisaties waarmee je kunt samenwerken binnen PLEK 3. Dit doe je aan de hand van thema’s en je sluit aan bij de diversiteit van wijken in de gemeente Venlo;

Dit ben jij als onze projectleider voor PLEK 3:

 • Didactisch sterk onderlegd met minimaal een hbo- werk- en -denkniveau op basis van een relevante opleiding en/of werkervaring. Dit kan een aan het onderwijs gerelateerde opleiding zijn, maar je mag ons verrassen als jij naar jouw mening de geschikte projectleider voor PLEK 3 bent!
 • ‘Gevoel’ bij de doelgroep: je kunt je inleven in de belevingswereld van de jongeren en hebt begrip voor de uitdagingen waarmee ze te maken hebben;
 • Een planner en een organisator: een aantal jaren werkervaring, bij voorkeur projectmatig, is een pre;
 • Inspirerend, motiverend en enthousiasmerend: je weet hoe je jong en oud(er) kunt meenemen in jouw verhaal;
 • Een vindingrijke netwerker: je denkt in kansen en mogelijkheden, zorgt voor verbinding met de (lokale) gemeenschap en zet jouw creativiteit en ideeën om in concreet ondernemerschap;
 • Nieuwsgierig en communicatief: je bent een fijne en toegankelijke gesprekspartner voor zowel jongeren als hun ouders en de partners waarmee we samenwerken;
 • Kundig: jij neemt de regie, optimaliseert werkprocessen en evalueert en signaleert verbetermogelijkheden.

Dit krijg je ervoor terug:

 • Een zelfstandige en veelzijdige functie in een prachtig en uniek project;
 • Ruimte voor jouw goede ideeën in een inspirerende omgeving;
 • Een warm welkom in een toekomstgerichte en inclusieve organisatie waar jij opleidingsmogelijkheden krijgt om je verder te bekwamen;
 • Fijne collega’s, je werkt onder andere nauw samen met de collega’s van team Onderwijs;
 • Jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging;
 • Salaris volgens schaal 9 cao openbare bibliotheken (min. € 3484,- en max. 4451,-) op basis van een 36-urige werkweek. Goede secundaire voorwaarden zoals reiskostenvergoeding, telefoonvergoeding en een laptop, 4% eindejaarsuitkering, deelname aan pensioenfonds en natuurlijk een gratis bibliotheeklidmaatschap.

Word jij blij van deze vacature? Wil je meer weten of wil jij een keer komen kijken bij PLEK 3? Stuur dan een mail naar Iris van den Akker, teamleider Digitalisering: ivandenakker@bibliotheekvenlo.nl.

Wil je direct solliciteren? Reageren met jouw motivatiebrief en cv kan tot 31 mei via hr@bibliotheekvenlo.nl, ter attentie van Iris van den Akker.

Meer weten over de Bibliotheek Venlo en over PLEK 3? Op onze website vertellen we hoe we onze dromen willen waarmaken en met welke ambities we samen met jou aan de slag gaan.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.