Cultura: Cultuurmakelaar

Cultura in Ede zoekt een Cultuurmakelaar voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-06-2024Cultura maakt, organiseert en faciliteert cultuur voor jong en oud. Bij Cultura ben je thuis. Hier geniet je van een prachtig cultureel aanbod, met ervaren performers en vakmensen op fijne en comfortabele plekken.

Kom beleven, leren, doen, ontmoeten en cultuur beoefenen. In de lessen, de bibliotheek, het theater, filmhuis en galerie.

Je kiest voor Cultura

Cultuur is voor iedereen, we kunnen echt niet zonder. Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Daarom is Cultura er. Voor iedereen. Hier kun je beleven, leren en doen. Hier ben je thuis.

Cultuur geeft de beste energie om bij te dragen aan een mooiere wereld. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien. Dat is onze maatschappelijke opdracht. Doe je mee?

We zoeken een

Cultuurmakelaar

Ingang: zo snel mogelijk

20 uur per week

Als Cultuurmakelaar ga jij in gesprek met alle scholen in Ede. Hierdoor ben je in staat om de behoefte van primair onderwijs en voortgezet onderwijs op het gebied van cultuureducatie gedurende het hele schoolseizoen goed boven tafel te krijgen. Samen met de scholen kom je voor de school tot een visie op het gebied van cultuureducatie, wat je weet te vertalen in een ambitiedocument. Je bent bekend met cultuureducatie in de breedste zin, en ook het reilen en zeilen binnen het primair en voorgezet onderwijs kent voor jou geen geheimen. Kortom, je weet de vraag van de scholen helder te krijgen en maakt een perfecte match tussen vraag en aanbod. Je kunt goed schakelen in jouw gesprekstechnieken binnen de diversiteit in denominatie binnen het onderwijs in Ede.

Binnen cultuureducatie weet je voldoende over de verschillende disciplines als muziek, theater, literatuur, erfgoed, beeldende vorming, dans en techniek. Je weet hoe de dynamiek op scholen werkt en bent in staat een gesprek efficiënt en doelgericht te voeren. Binnen een korte doorlooptijd weet jij wat een school wil, zodat hier een passend programma voor kan worden gemaakt.

Als Cultuurmakelaar streef je ernaar zo veel mogelijk kinderen op en via school in aanraking te laten komen met cultuureducatie in diverse disciplines en vormen. Om dat doel te realiseren werk je intensief samen met je collega-Cultuurmakelaar.

Wat vragen wij?

 • Een passende vakinhoudelijke opleiding op hbo-niveau;
 • Kennis van de culturele sector en lokale situatie in Ede, bij voorkeur woonachtig in de regio Ede;
 • Inlevingsvermogen in de diversiteit van de doelgroep;
 • Ervaring in en kennis van het openbaar, islamitisch, christelijk en reformatorisch onderwijs is een pre;
 • Kennis van onderwijs, cultuureducatie, Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK);
 • Creatieve houding, ondernemerschap en durf;
 • In staat om in een gesprek tot een duidelijke vraag van de school te komen;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Klant-, kwaliteitsbewuste en resultaatgerichte instelling;
 • Zelfstandige instelling en verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Kunnen plannen, organiseren en samenwerken.

Wat bieden wij?
Een creatieve werkomgeving, met mensen die net als jij een hart hebben voor cultuur, leren en ontwikkeling. Het betreft een aanstelling voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Openbare Bibliotheken. Je krijgt ook een gratis bibliotheekpas, 20% korting op onze theatervoorstellingen en cursussen en een eindejaarsuitkering van 4%.

Inschaling voor de functie zal zijn op basis van opleiding en ervaring in schaal 8, € 3.042,- tot € 3.863,- op fulltime basis.

Inlichtingen
Voor vragen over de vacature kan je per mail contact opnemen met Tina Elewaut.

Ben je enthousiast?
Stuur jouw sollicitatie vóór 2 juni 2024 via onze website of per e-mail naar personeelszaken@cultura-ede.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.