Conservatorium van Amsterdam: Hoofdvakdocent Zang Jazz

Het Conservatorium van Amsterdam (AHK) in Amsterdam zoekt een Hoofdvakdocent Zang Jazz voor 0,4 tot 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-05-2024Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) leidt musici op voor het nationale en internationale werkveld, op het hoogste niveau. Het biedt bachelor- en masteropleidingen in klassieke, jazz- en popmuziek, een opleiding Docent muziek, verschillende programma’s voor jong toptalent en een opleiding elektronische muziek. Met dit complete aanbod vormt het CvA niet alleen een volledige afspiegeling van het actuele muzieklandschap, maar speelt het ook een actieve rol in het vormgeven van het nationale en internationale muziekleven, nu en in de toekomst. Het CvA heeft een excellent docentencorps, een populatie van ongeveer twaalfhonderd studenten en maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

De jazzafdeling is een van de grootste ter wereld en werkt samen met internationale topmusici en conservatoria. Met een brede visie volgen we een scala aan stijlen in de jazzmuziek, waar een student zich individueel in kan verdiepen. We bieden onze studenten uitgebreide training en begeleiding om technische en artistieke vaardigheden te ontwikkelen. Ons toegewijde docententeam, onze state-of-the-art-faciliteiten en onze diverse studentenpopulatie dragen bij aan een levendige en inspirerende sfeer in het hart van de culturele hotspot Amsterdam.

Het Conservatorium van Amsterdam is op zoek naar een

Hoofdvakdocent Zang Jazz

0,4 tot 0,5 fte

De docent verzorgt onderwijs en geeft begeleiding aan hoofdvakstudenten in de bachelor- en masteropleiding. De docent speelt een leidende rol in de ontwikkeling van de student tot uitvoerend musicus op hoog professioneel niveau binnen het werkveld van jazzmuziek. Daarnaast is de docent betrokken bij de verdere ontwikkeling van het onderwijs en neemt hij/zij zitting in beoordelingscommissies. Binnen het onderwijsprogramma is het begrip team-teaching nadrukkelijk leidend. Naast technisch vermogen, interpretatie en improvisatie zijn de doelen van het programma makerschap, collaboratie, muzikale visie, originaliteit en creativiteit te bevorderen. Het jazzprogramma integreert samenspel in bands, muziektheoretische vakken, pedagogische vakken en vaardigheden als entrepreneur. De docent heeft een actieve houding en werkt mee aan het bevorderen van een inspirerende sfeer binnen de zangafdeling.

Profiel
De hoofdvakdocent Zang jazz:

 • heeft een aantoonbare internationale podiumreputatie als solist en/of in ensembleverband;
 • heeft een brede artistieke visie op zang in jazz en aanverwante stijlen en de veranderende muziekindustrie, en staat open voor vernieuwing;
 • is actief in het (bij voorkeur internationale) werkveld als docent of coach bij zomercursussen, masterclasses en workshops;
 • beschikt over uitstekende, bewezen pedagogische en didactische vaardigheden op hbo-niveau;
 • heeft een afgeronde studie in het vak Zang Jazz, bij voorkeur met onderwijsbevoegdheid;
 • kan studenten in de les op piano of gitaar begeleiden;
 • kan goed samenwerken in teamverband met collega-docenten;
 • kan goed organiseren en beschikt over een flexibele instelling en een open houding naar de CvA-organisatie;
 • beheerst de Engelse taal in woord en geschrift;
 • onderschrijft het streven van het CvA naar een inclusieve en veilige werkomgeving voor studenten en docenten en levert hier een actieve bijdrage aan;
 • is in staat een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen;
 • is bij voorkeur beschikbaar op woensdagavond voor zangavonden en evenementen van de zangafdeling Jazz, die met regelmaat plaatsvinden gedurende enkele weken per semester.

Arbeidsvoorwaarden
Het CvA biedt prettige arbeidsomstandigheden op een mooie, centraal gelegen locatie in Amsterdam. De functie is gewaardeerd binnen functieschaal 12 (senior docent, maximaal € 6.698,86 bruto per maand bij volledig dienstverband). Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Het betreft een aanstelling per 1 september 2024 voor de periode van één jaar, met het voornemen tot voortzetting van het tijdelijke dienstverband na die datum. De aanstellingsomvang is in overleg (tussen 0,4 en 0,5 fte) en wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld naar gelang de omvang van de te vervullen taken.

Procedure
De kandidaat geeft tweemaal 20 minuten individuele les aan twee studenten, waarbij beide lessen een andere focus hebben. Aansluitend vindt een sollicitatiegesprek plaats met de sollicitatiecommissie.

Inlichtingen en sollicitaties
Sollicitaties, bestaande uit een motivatiebrief en een cv, kunnen tot en met 27 mei 2024 worden ingezonden via vacature-cva@ahk.nl, onder vermelding van ‘Hoofdvakdocent Zang Jazz’. De sollicitatiegesprekken worden in juni gevoerd. Voor meer informatie over de vacature kan contact worden opgenomen met Joachim Junghanss (joachim.junghanss@ahk.nl).

Het Conservatorium van Amsterdam streeft naar een evenwichtig en divers samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hier rekening mee gehouden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.