Codarts Rotterdam: Hoofdvakdocent Hoorn

Codarts Rotterdam in Rotterdam zoekt een Hoofdvakdocent Hoorn voor ongeveer 3 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-06-2024PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs-en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigt hiervan.

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Per 1 september 2024 is Codarts voor de afdeling Klassieke Muziek op zoek naar een:

Hoofdvakdocent Hoorn

circa 0,1 fte | ongeveer 3 uur per week

De koperafdeling van het Rotterdams Conservatorium – Codarts staat voor kwaliteit. We hebben een rijke traditie van excellente alumni en veelbelovende en actieve studenten. De sfeer is open en iedereen is gelijkwaardig. Ons docententeam is divers en we zijn breed vertegenwoordigd in bekende nationale en internationale orkesten. We zijn een hecht team van zeer ervaren en nog jonge musici en werken vaak gezamenlijk in projecten zoals het Codarts Brass Ensemble.

De werkzaamheden
Je verzorgt individuele hoofdvaklessen en groepslessen op het niveau van bachelor en master. In het team met de collega-docenten ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de studenten op het gebied van zowel artisticiteit als vaktechniek. Verder neem je zitting in beoordelingscommissies van de koperstudenten, alsmede vakgroepoverleggen, ben je aanwezig bij voorspeelmomenten van je studenten en stem je zaken af met onder andere collega docenten en de collega’s van de studentenadministratie.

De kandidaat
Onze ideale kandidaat is een gemotiveerde en betrokken docent, is flexibel en kan op vaste momenten in de week in de lessen en zelfstandig met studenten werken. We zoeken een connectie met het professionele werkveld. Je werkt gedisciplineerd en empathisch, bent open-minded en weet anderen te inspireren. Je beschikt over een sterke reputatie en uitgebreide ervaring in het werkveld en aantoonbare didactische kwaliteiten. Tevens heb je uitgebreide ervaring met en kennis van muziekeducatie op het niveau van hoger onderwijs, nationaal en internationaal. Jouw nieuwsgierige houding draagt bij aan de dynamiek binnen Codarts, waarbij je openstaat voor innovatie van het onderwijs. Je bent een teamplayer en enthousiast over teamteaching. Het bezit van een mastertitel of equivalent is vereist en uiteraard beschik je over Engelse taalvaardigheid in woord en geschrift.

Geboden wordt

  • Bij Codarts volgen we de cao hbo. Salariëring conform deze cao in schaal 11 bedraagt minimaal € 4.234,28 en maximaal € 5.936,77 op basis van 1 fte en afhankelijk van werkervaring.
  • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, waaronder een eindejaarsuitkering, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, Rotterdampas en collectieve zorgverzekering.
  • De mogelijkheid om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.
  • Het betreft een jaarcontract met uitzicht op verlenging.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kan per mail contact opgenomen worden met Mark Vondenhoff, Hoofd Klassieke Muziek.

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan per mail contact op met Helen Vermeer, HR-adviseur.

De sollicitatiegesprekken en het verzorgen van een proefles, zullen plaatsvinden op
25 juni 2024.

Sollicitatie
Je sollicitatie met cv en motivatiebrief kan je tot en met 16 juni 2024 mailen aan recruitment@codarts.nl onder vermelding van Hoofdvakdocent Hoorn.

Goed om te weten: Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.