Bijlmer Parktheater: Medewerker Educatie

Bijlmer Parktheater in Amsterdam zoekt een Medewerker Educatie voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-06-2024Bijlmer Parktheater is het grootstedelijk theater van Amsterdam Zuidoost. Het huis waar nieuwe, oude en onvertelde verhalen een podium krijgen en tot ontwikkeling komen, waar nieuwe makers zich ontplooien en waar publiek zich thuis voelt.

Aanbod met thema’s voortkomend uit die interculturele samenleving of aanbod zonder Euro centristische focus, zijn bij ons niet de uitzonderingen in het aanbod, maar de mainstream. Het Bijlmer Parktheater kent een uniek programmeringsprofiel, waarin professioneel aanbod, semi professionele producties en amateur-en wijk(gerichte) activiteiten elkaar moeiteloos afwisselen in een levendig en intiem theater waarin onverwachte ontmoetingen plaatsvinden.

Met onze programmering verbreden wij de horizon van ons publiek en laten wij zien wat er speelt in onze samenleving én in onze wijk.

Educatie is een belangrijk onderdeel van ons programma. Jaarlijks bezoeken duizenden leerlingen van 4 tot 18 jaar een professionele jeugdvoorstelling in ons theater, wat vaak vergezeld gaat van een voorbereidende activiteit op de school of in het theater. Ook organiseert het Bijlmer Parktheater wekelijkse lessen op het gebied van theater, dans en film binnen het project Wereldmakers.

Voor een coördinerende, organiserende en tevens uitvoerende taak binnen de educatie programmering zoeken wij een allround

Medewerker Educatie

Op gebied van Theater

20 uur per week

Taken en verantwoordelijkheden
Ben jij die theaterprofessional met een bevoegdheid tot lesgeven, met daarbij kwaliteiten op het gebied van organisatie en coördinatie? Ligt jouw ideale doelgroep vooral tussen de 4 en 12 jaar? Ben jij op je plek als verbinder van culturen en verschillende kunstdisciplines? Dan zoeken wij jou!

Je taak bestaat uit het beheren van het educatie netwerk (scholen, cultuur coördinatoren), het organiseren van de voorbereidende workshops op scholen, deels het zelf uitvoeren van deze voorbereidende theaterlessen, plus het vertegenwoordigen van het Bijlmer Parktheater binnen educatie netwerken zoals Theater Educatie Amsterdam (TDEA).

Daarbij ben je projectleider van het buitenschoolse educatie project Wereldmakers: je draagt zorg voor de jaarlijkse planning, stuurt het docententeam aan, communiceert met de andere afdelingen zoals PR en Techniek en je bent hands on waar nodig om het productioneel op rolletjes te laten lopen. Ook denk je mee over de artistieke ontwikkeling van het project voor de toekomst.

Wij vragen

 • Affiniteit met ons profiel als Bijlmer Parktheater.
 • Sterke communicatieve vaardigheden.
 • Organisatietalent.
 • Een hands-on mentaliteit.
 • Bevoegdheid en ervaring in theaterlessen geven.

Bij voorkeur ben je woonachtig in (de directe omgeving van) Amsterdam (Zuidoost).

Wat bieden we jou?

 • Een inspirerende werkomgeving bij één van de gezichtsbepalende culturele instellingen van Amsterdam Zuidoost.
 • Salariëring conform cao Nederlandse Podia, schaal 6.
 • Een afwisselende baan bij een dynamische organisatie, met fijne collega’s.
 • Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • De aanstelling is gebaseerd op een functie van gemiddeld 20 uur per week, we bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging.

Reageren
We nodigen kandidaten uit een motivatiebrief en cv te sturen naar Ine Bisessar (ibisessar@bijlmerparktheater.nl) onder vermelding van ‘vacature Medewerker Educatie’.

Inlichtingen
Voor vragen over de functie neemt u per mail contact op met Marion Visser, Hoofd Educatie.

 • De deadline om te solliciteren is 23 juni 2024.
 • Let op: de sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van juli 2024.
 • We streven naar een aanstelling per september 2024.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.