Bijbels Museum: Allround Museumstagiair

Het Bijbels Museum in Amsterdam zoekt een Allround Museumstagiair voor 16 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-07-2024Het Bijbels Museum is een nomadisch museum – zonder eigen collectie, zonder eigen presentatieplek – dat ambitieuze museale tentoonstellingen maakt over zingeving, vaak in samenwerking met jonge kunstenaars. We presenteren onze tentoonstellingen bij verschillende musea en presentatiepartners in Nederland. Ook organiseren we regelmatig lezingen, workshops en andere bijzondere evenementen. We besteden veel aandacht aan de marketing en communicatie van onze tentoonstellingen.

Allround Museumstage

16 tot 32 uur per week | minimaal 4 maanden

Tijdens deze allround stage hoor en zie je ‘alles’. Als lid van ons kleine team ben je betrokken bij concept-ontwikkeling, fondsaanvraag, marketing / communicatie, op- en afbouw van diverse tentoonstellingen. Je leest mee, doet onderzoek, schrijft o.a. voor website, socials en communicatie met pers / vrienden van het museum. Als je ook nog fotografeert / filmt, is dat mooi meegenomen.

Samenwerken en meebewegen is core business bij het Bijbels Museum. Met kunstenaars, met freelance vormgevers en bouwers, met partners in het land. Je bouwt tijdens je stage een netwerk op binnen de museumwereld in Amsterdam én daarbuiten.

De nieuwe koers die het museum volgt en de daaruit voortgekomen rebranding, biedt bovendien bijzondere kansen voor een opdracht vanuit de opleiding. Hoeft niet, mag wel.

Je doet kortom ervaring op met veel aspecten van het museale werk. We hebben een gezellige en royale werkplek aan de Nieuwe Herengracht inclusief gezonde lunches. En we bieden natuurlijk een stagevergoeding.

Periode en duur stage

 • Startmoment eind augustus / september 2024.
 • Duur is in overleg, we verwachten je in elk geval 16 (en maximaal 32 uur) per week, minimaal 4 maanden.

Werkzaamheden

 • Ondersteunen van en meedraaien / meedenken in het team bij dagelijkse werkzaamheden (tentoonstellingsproductie / marketing) en zo kennis nemen van alle aspecten van het museaal produceren van tentoonstellingen. In 2024 / 2025 staat het Bijbels Museum met tentoonstellingen in Friesland, Uden, Amsterdam en Almere.
 • Schrijven en redigeren van content (online en offline) met betrekking tot diverse tentoonstellingen op verschillende plekken in Nederland.
 • Produceren van kleine in-huis-expo Gezichten van de Amstelhoven.
 • (Onder begeleiding) opzetten en uitvoeren van inclusieve promotiecampagnes voor tentoonstellingen, legatering en vriendenlidmaatschap Bijbels Museum.

Vereisten

 • Relevante opleiding, ervaring of ambitie om mee te draaien.
 • Affiniteit, kennis en ervaring met (online) marketing en social media, kunst en cultuur, met name tentoonstellingen.
 • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands.
 • Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig.
 • Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre.
 • Interesse in religie, van welke aard ook, wordt aangemoedigd maar is absoluut geen vereiste.

Reageren
Stuur je motivatiebrief met cv naar Marjolein Marreveld, m.marreveld@bijbelsmuseum.nl met in de titel ‘Sollicitatie Stage’.

Heb je vragen?
Laat het me weten of bel / app even: 06 49720485.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.