Bibliotheek Bollenstreek: Medewerker Informatie en Advies Oegstgeest

Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest zoekt een Medewerker Informatie en Advies Oegstgeest voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-06-2024Bibliotheek Bollenstreek is een ontmoetingsplek waar je kan lezen, studeren en deelnemen aan allerlei activiteiten. Wij hebben acht verschillende vestigingen in vier gemeenten: Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen en een volksuniversiteit in Oegstgeest. Elke vestiging heeft zijn eigen sfeer, waar onze medewerkers en vrijwilligers invulling geven aan de bibliotheek van de toekomst.

Wij stimuleren het lezen, bevorderen mediawijsheid en bestrijden laaggeletterdheid. Onze kernboodschap is: ‘De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.’

Wie zoeken wij?

Medewerker Informatie en Advies Oegstgeest

24 uur per week

In de bibliotheek is geen dag hetzelfde, onze medewerkers schakelen gedurende de hele dag tussen verschillende werkzaamheden. Wij zoeken een flexibele medewerker informatie en advies. Je bent zelfstandig en weet van aanpakken. Met een gastvrije en dienstverlenende instelling heb je plezier in het contact met de klanten van de bibliotheek. Onze klanten zijn onder meer kinderen, jonge gezinnen, ouderen, beperkt digitaal vaardige mensen, mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, laag- en hoogopgeleiden en verder iedereen die bij ons over de drempel stapt als bezoeker.

Wat ga je doen?
Je werkt voor het grootste deel in de directe dienstverlening waar je klanten informeert over de collectie, de Online Bibliotheek, het Informatiepunt Digitale Overheid en alle andere voorkomende vragen. Je zorgt voor een uitnodigende uitstraling van de bibliotheek door het aantrekkelijk presenteren van onze collectie. Daarnaast ondersteun je actief de programmamakers bij voorbereiding en uitvoering van activiteiten, en ondersteun je de vestigingscoördinator waar nodig. Voor het team ben je het aanspreekpunt met betrekking tot de collectie en digitale ontwikkelingen. Je bent voor de docenten en huurders van de volksuniversiteit het aanspreekpunt voor praktische zaken.

Wat verwachten wij?

 • MBO-4 werk- en denkniveau, aangevuld met vakgerichte opleidingen of bereidheid deze te volgen;
 • Kennis van en affiniteit met digitale ontwikkelingen en sociale media;
 • Ruime ervaring met digitale systemen en MS Office;
 • Stressbestendigheid, flexibiliteit en relativeringsvermogen;
 • Een stevige persoonlijkheid die gestructureerd werkt en goed prioriteiten kan stellen;
 • Ervaring in bibliotheekwerkzaamheden en –systemen is een pre;
 • Je woont in Oegstgeest of omgeving.

Wat bieden wij?

 • Een prettige en inspirerende werkomgeving;
 • Afwisselend werk verspreid over drie dagen in de week en een keer in de zes weken werk je een zaterdag;
 • Leuke collega’s en een informele werksfeer;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Inschaling vindt plaats volgens de CAO Openbare Bibliotheken, gebaseerd op schaal 5, minimaal € 2102,- en maximaal € 2968,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft een tijdelijk contract met de duur van 1 jaar met de intentie om het om te zetten in
  een vast contract.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joke de Vries (vestigingscoördinator Oegstgeest) via jdvries@bibliotheekbollenstreek.nl of telefonisch op nummer 06 12519101.

Sollicitatie
Enthousiast geworden over deze functie als duizendpoot? Sollicitaties, voorzien van CV en motivatie, ontvangen wij graag vóór 18 juni 2024 op het volgende mailadres: vacature@bibliotheekbollenstreek.nl. Vermeld in de onderwerpregel “t.a.v. Joke de Vries /Sollicitatie MIA Oegstgeest”. De oriënterende gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 3 juli en vrijdag 5 juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.