BiblioPlus: Programmamaker Kinderen & Ouders

BiblioPlus in Cuijk zoekt een Programmamaker Kinderen & Ouders voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 17-06-2024BiblioPlus verzorgt het bibliotheekwerk in het Land van Cuijk en Maasduinen. Met meer dan 30.000 leden, 282.000 bezoekers per jaar zijn we de grootste cultureel-maatschappelijke organisatie in de regio. BiblioPlus heeft zichzelf de afgelopen jaren gepositioneerd als het lokale informatieknooppunt in het Land van Cuijk en Maasduinen. Naast zeven bibliotheekvestigingen en vier servicepunten, heeft BiblioPlus ook Bibliotheek op School-programma’s op kinderdagverblijven en alle PO en VO scholen.

Meer informatie over onze ambities lees je in ons beleidsplan 2021-2024: Verder bouwen aan de Bibliotheek van Nu.

Mijn werkdag start ik in de bibliotheek van Cuijk, waar ik in overleg met de programmamaker van de schouwburg samen een kinderboekenfestival organiseer. We vragen ons af welke kinderboekenschrijfster een mooie aanvulling op de rest van de dagprogrammering is en besluiten haar direct te bellen. Gelukkig is ze enthousiast en heeft ze ruimte in haar agenda om twee workshops te geven.

Vervolgens loop ik naar beneden de bibliotheek in en help ik de klantadviseur en een enthousiaste vrijwilliger om de uitstraling van het speelgoed in de speelotheek te verbeteren. Na een lunchwandeling met een collega, rij ik naar de bibliotheek van Gennep om te helpen bij een Techlab activiteit. Vol energie zie ik Aisha en Joep van 9 jaar oud een robot volgen die ze zelf geprogrammeerd hebben.

Aan het eind van de dag bel ik nog even met de Regisseur Kinderen & Ouders over een aanvraag die ik per mail binnenkreeg. Een externe partner wil graag een leesclub voor jongeren in de bibliotheek organiseren. Samen bedenken we hoe dit het beste in onze programmering past en met welke scholen we hierin kunnen samenwerken om jongeren enthousiast te krijgen.

Vervolgens rij ik naar huis en denk ik: “Vandaag heb ik weer een hoop georganiseerd om kinderen een stap te laten zetten naar een geletterde en kansrijke toekomst!”

Word jij gegrepen door het vooruitzicht op zo’n werkdag? We zijn op zoek naar een

Programmamaker Kinderen & Ouders

28 uur per week

Als Programmamaker Kinderen & Ouders ben je binnen ons team ‘Kinderen & Ouders’ volledig gericht op het bieden van een laagdrempelige en aantrekkelijke plek in de bibliotheek voor ouders en kinderen van 0 tot 18 jaar om zich te verwonderen, laten inspireren of zich te ontwikkelen. Je creëert een programma in samenhang met onze activiteiten op de scholen, communiceert dit via verschillende (social media) kanalen en fungeert als sparringpartner voor bibliotheekcollega’s. Je schakelt moeiteloos tussen verschillende onderwerpen, volgt trends en behoeftes en bouwt aan een omvangrijk regionaal netwerk. Daarnaast ben je constant alert op ‘best practices’ vanuit het landelijke bibliotheeknetwerk, die je vertaalt naar de bibliotheken in het Land van Cuijk en Maasduinen.

De kandidaat
Wie zoeken wij? Een enthousiaste, proactieve en nieuwsgierige collega met minimaal hbo-niveau. Je bent een kei in het vertalen van de strategieën de jaardoelen van de regisseur Kinderen & Ouders naar concreet activiteitenaanbod voor ouders en kinderen. Daarnaast ben je een organisatietalent dat samen met partners aantrekkelijke projecten en activiteiten in de bibliotheek organiseert. Goed kunnen samenwerken, zowel intern als extern, is een belangrijke basis om succesvol te zijn. Je bent creatief maar ook in staat om focus te houden.

Met een paar jaar ervaring op zak in het organiseren van activiteiten of evenementen binnen de cultureel- maatschappelijke sector ben je klaar voor de volgende stap. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een brede ‘span of control’. Je bent flexibel en kunt goed omgaan met druk. Een rijbewijs en eigen vervoer zijn noodzakelijk voor deze functie. Je staat ervoor open om af en toe in de avonden, weekenden of schoolvakanties te werken.

Ons aanbod
Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen een organisatie in ontwikkeling, waar ruimte is voor creativiteit en innovatie. Je krijgt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal € 4.018,- bruto per maand (Schaal 8, cao Openbare Bibliotheken 2024-2026) bij een fulltime dienstverband. Het kantoor is in Boxmeer, maar je bent actief binnen het hele werkgebied van BiblioPlus.

Enthousiast over deze functie?
Als deze functie jou op het lijf geschreven is, stuur dan je sollicitatie met cv naar Martine Huisman, adviseur P&O via: info@biblioplus.nl.

  • Reageren kan tot en met 17 juni.
  • De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 26 juni
  • Een eventueel vervolggesprek vindt plaats op 3 juli.

Vragen?
Heb je aanvullende vragen op basis van deze vacaturetekst om te beoordelen of deze functie bij jou past? Neem contact op met Jan-Paul Röst, regisseur Kinderen en Ouders, per mail of telefonisch via +31 (0)485 583 500.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.