ARTIS: Teamleider Publieksservice Frontoffice

ARTIS in Amsterdam zoekt een Teamleider Publieksservice Frontoffice voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 16-06-2024Snap jij als geen ander hoe je een team in beweging krijgt om onze bezoekers te inspireren? En is het jouw tweede natuur om bezoekers een goede ervaring te bieden? De afdeling Publieksservice is hiervoor op zoek naar een teamleider frontoffice.

ARTIS wil haar bezoekers in de eerste plaats doen verwonderen over natuur in de breedste zin van het woord. Van het kleinste, onzichtbare leven in ARTIS-Micropia, tot de rijke biodiversiteit van dieren en planten in ARTIS-Park en het oneindige van het universum in het Planetarium. In het ARTIS-Groote Museum ervaart de bezoeker de verbondenheid tussen alles wat leeft.

ARTIS zoekt een motiverende en gastvrije

Teamleider Publieksservice Frontoffice

38 uur per week

Je gaat werken binnen het cluster Publiek & Programmering. Binnen ARTIS zorgt het cluster Publiek & Programmering voor de organisatie en uitvoering van alles wat met de publieksbeleving te maken heeft. Van de ontvangst bij de hoofdentree en kaartverkoop, tot evenementen in de feestzalen, publieksprogrammering en rondleidingen.

De afdeling Publieksservice houdt zich specifiek bezig met de ontvangst van en het contact met alle bezoekers, van ARTIS-Park, ARTIS-Micropia en het ARTIS-Groote Museum, zowel voor als achter de schermen. De afdeling is onderverdeeld in drie onderdelen: frontoffice, backoffice en winkel.

Je rapporteert aan het Hoofd Publieksservice en geeft, samen met drie andere teamleiders frontoffice, leiding aan 20 – 34 werknemers frontoffice. Je hebt 10 directe collega’s binnen de afdeling.

Werkzaamheden
In deze rol ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het bezoekersontvangst van ARTIS-Park, Micropia en het Groote Museum, de kaartcontrole op deze locaties en de verkoop van tickets en lidmaatschappen.

 • Dit doe je samen met een team dat bestaat uit 5 tot 12 Publieksservice Medewerkers per dag. Jij coördineert, coacht en instrueert het team om onze bezoekers altijd de beste en persoonlijke service te bieden;
 • Je wordt hierbij ondersteund door een vloerverantwoordelijke: medewerkers die vaak voor het eerst een coördinerende of coachende rol hebben. Deze medewerkers help je in het ontwikkelen van hun leidinggevende capaciteiten;
 • Je draagt dagelijks zorg voor een kloppende bezoekersregistratie en juiste financiële registratie in het kassa- en ledensysteem;
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede afhandeling van publieksvragen en wensen;
 • Je doet actief voorstellen om de werkprocessen niet alleen up to date te houden, maar vooral klaar voor de toekomst te maken;
 • Je hebt een rol binnen de BHV organisatie van ARTIS;
 • Je voert selectie-, coachings-, ontwikkel- en resultaatgesprekken met de medewerkers.
 • Je begeleidt hen om op lange termijn het meeste uit hun werkzaamheden bij ARTIS te halen en stimuleert daarbij groei en zelfstandigheid, zodat hun werk in ARTIS niet enkel een bijbaantje is;
 • Je draagt bij aan één of meerdere projecten die in ARTIS. Eerdere projecten waren bijvoorbeeld het herzien van het inwerktraject, of het opzetten van een traject voor mystery visits.

Profiel
Jij weet tijdens de drukte je hoofd koel te houden en zorgt dat je altijd het overzicht hebt van wat er gebeurt. Je weet als geen ander hoe je het team inspireert en weet hen te motiveren om bezoekers de ultieme beleving mee te geven. Je hebt daarbij oog voor detail en kijkt graag door de ogen van de bezoeker.

Je beschikt in ieder geval over

 • Minimaal 2 jaar ervaring binnen een soortgelijke (leidinggevende) functie in de hospitality- of horecabranche;
 • Visie op publiekbeleving;
 • Ervaring in het werken met software voor ticketing, backofficewerkzaamheden, voorraadbeheer en/of CRM systemen is een pre. Binnen ARTIS werken we onder andere met ReCreateX, Scope en Salesforce.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat biedt ARTIS?
Stel je voor dat je ’s ochtends door de monumentale poorten van ARTIS loopt, waar de gibbons je zingend verwelkomen. Je maakt de eerste bezoekers wegwijs, vol zin in de dag. Tijdens het inwerktraject maak je kennis met alle afdelingen van ARTIS: van werken in de winkel tot helpen bloembollen planten en microben kweken. Net zoals je werkomgeving, is je werk zeer veelzijdig: elke dag in ARTIS is anders!

ARTIS biedt je een baan met verantwoordelijkheid en uitdaging op de mooiste werkplek van Nederland. Een plek waar je een duurzaam verschil kan maken. Je hebt een breed takenpakket en bevoegdheden die daarbij passen, volop ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën en binnen ARTIS kennen we korte lijnen tussen werknemers en leidinggevenden. Je bent breed inzetbaar en werkt resultaatgericht samen met diverse afdelingen van ARTIS, binnen een informele en gezellige sfeer.

We bieden je in eerste instantie een contract van twaalf maanden aan met de intentie het daarna te verlengen. ARTIS heeft een brede reiskostenvergoeding die duurzaam vervoer stimuleert. Je krijgt ook een bijdrage voor een aanvullende zorgverzekering en je geniet van korting tot andere parken in Nederland.

Reageren
Als je geïnteresseerd bent in deze functie solliciteer dan vóór 17 juni 2024 via onderstaande sollicitatiebutton. Je sollicitatie kun je richten aan Kai Vasmel, Hoofd Publieksservice.

Reserveer voor deze sollicitatieprocedure alvast deze data in je agenda

 • De eerste ronde is gepland op woensdag 19 juni 2024.
 • De tweede ronde is gepland op maandag 24 juni 2024.

HR beantwoordt graag jouw vragen over deze vacature, zowel inhoudelijk als over de procedure. Hij is te bereiken via hr@artis.nl.

Alle werknemers van ARTIS dienen bij indiensttreding een VOG-verklaring te overhandigen. ARTIS vergoedt de aanvraagkosten hiervan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.