ArtEZ University of the Arts: Hoofd Werkplaatsen en Winkels

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt een Hoofd Werkplaatsen en Winkels voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-06-2024ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten, instructeurs en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Voor de academie Art & Design in Arnhem zoeken wij een

Hoofd Werkplaatsen en Winkels

32 uur per week (0,8 fte)

De academie
De Academie voor Art & Design Arnhem van ArtEZ hogeschool voor de kunsten telt ongeveer 820 studenten en 250 medewerkers. In totaal hebben we zeven opleidingen – BEAR (fine art), Product Design, Fashion Design, Graphic Design, Design Art & Technology, Creative Writing en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. De meeste opleidingen hebben een internationale studentenpopulatie. Daarnaast hebben we een groeiend aanbod van cursorisch onderwijs binnen de vooropleiding, de oriëntatiecursus en de pre-academy. Art & Design Arnhem is hiermee een van de grootste academies van ArtEZ.

De afdeling
Art & Design Arnhem heeft dertien werkplaatsen en winkels die voor alle studenten van ArtEZ toegankelijk zijn. Deze plekken zijn het hart van onze academie en nemen een centrale plaats in binnen ons onderwijs. Er werken ongeveer 30 instructeurs en verkoopmedewerkers binnen de werkplaatsen en winkels met grotendeels parttime dienstbetrekkingen. De werkplaatsen en winkels zijn gericht op het begeleiden van studenten, het verzorgen van instructielessen, de in- en verkoop van materialen en het geven van passend advies daarbij en het beheer van installaties en gereedschappen. Studenten werken in de werkplaatsen ook regelmatig zelfstandig en doen er onderzoek. Er wordt met zeer uiteenlopende materialen en technieken gewerkt.

Je competenties
Je scherpte en je analytisch denkvermogen zorgen er met je probleemoplossende houding voor dat je slagkracht hebt. Je hecht waarde aan dienstbaarheid, je voelt je verantwoordelijk voor de mensen die in de werkplaatsen werken – studenten en medewerkers uit je team. Je bent aanspreekbaar en je benadert mensen gemakkelijk: je bent assertief en weet feedback gedoseerd te brengen.

Daarnaast ben je vindingrijk heb je uitstekende verbindende kwaliteiten; die vaardigheden weet je als geen ander in te zetten om de samenwerking tussen onderwijs en werkplaatsen/winkels te optimaliseren. Je weet een cultuur te creëren waarin iedereen met plezier meedoet en iedereen gerespecteerd wordt. Je weet goed een afweging te maken tussen de diverse belangen binnen het team en de organisatie.

Je hebt aantoonbaar hbo of hbo+ werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je kennis van veiligheidsprotocollen, ervaring met het waarborgen van een veilige werkomgeving of ben je bereid je deze kennis snel eigen te maken.

Je werkt secuur en natuurlijk heb je belangstelling voor kunst- en designonderwijs! Je bent een creatief denker en bent positief ingesteld. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal op een goed niveau.

Je werkzaamheden
Als hoofd geef je leiding aan een team van vakbekwame instructeurs in de werkplaatsen en de winkels. Een belangrijke taak binnen je functie is het coördinerende van samenwerking tussen het onderwijs en de werkplaatsen. Hierin heb je een verbindende rol tussen alle werkplaatsen. Je adviseert binnen de academie over ontwikkelingen ten aanzien van de werkplaatsen en stuurt op het verbeteren van werkprocessen. Omdat alle opleidingen verschillende specialismen kennen, heb je met regelmaat met je team contact met de opleidingshoofden. Het gezamenlijk doel is om zowel traditie te borgen als nieuwe technologie te evalueren en implementeren in de werkplaatsen en het onderwijs.

Je draagt zorg voor een blijvende ontwikkeling van je medewerkers en maakt werk van duurzame inzetbaarheid binnen je team. Je coacht en begeleidt hen. Je zorgt voor goede en effectieve communicatie met interne en externe netwerken en partners, waar mogelijk en wenselijk breid je deze netwerken en partnerschappen ook verder uit.

Je maakt deel uit van het managementteam van de academie voor Art & Design Arnhem. Je legt verantwoording af aan de directeur van de academie. Je adviseert de directeur op het gebied van investeringen en de begroting op basis van informatie en kennis vanuit de werkplaatsen. Je stuurt zorgvuldig op de financiën en zorgt voor een goede uitvoering van je begroting. Met zowel hoofd onderwijsbureau als de directeur, bespreek je regelmatig de gang van zaken binnen je afdeling. Tevens adviseer je over ontwikkelingen voor je afdeling, schrijft activiteitenplannen en maakt jaarlijks een jaarplan en een bondig jaarverslag.

Ons aanbod
Je krijgt een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met een betrekkingsomvang van 0,8 fte. Bij goed functioneren bestaat uiteraard de mogelijkheid tot een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 4.234,28 en maximaal € 5.936,77 (functienaam hoofd B, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Werkdagen en -tijden in overleg, je bent in ieder geval drie dagen per week op de academie. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO. We hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 10 weken vakantie bij 1 fte en 40-urige werkweek (en naar rato afhankelijk van jouw fte-invulling). Standplaats in Arnhem.

Sollicitatie en informatie
Bij ArtEZ verwelkomen we collega’s met allerlei achtergronden, dromen, zienswijzen, doelen, hobbies, belangen en ambities. Omdat we geloven dat dit ons als organisatie sterker en innovatiever maakt. Bovendien maakt diversiteit het werk leuker! Voel je je hierdoor geïnspireerd, dan ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Onze vacatures worden intern en extern gepubliceerd.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Sharon Gesthuizen, directeur Art & Design Arnhem, s.gesthuizen@artez.nl

Solliciteren kan tot en met vrijdag 14 juni aanstaande via onderstaande sollicitatiebutton. Uiterlijk dinsdag 18 juni ontvangen kandidaten een uitnodiging voor de sollicitatiegesprekken in Arnhem. De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 24 juni. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 27 juni. We streven ernaar de gehele procedure voor 1 juli aanstaande te hebben afgerond. Aanvang van de werkzaamheden zou bij voorkeur op 1 oktober aanstaande plaatsvinden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.