ArtEZ University of the Arts: Docent Dramaturgie

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt een Docent Dramaturgie voor 0,2 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2024ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen.

Kunst verandert. Art changes.

Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Voor de Toneelschool in Arnhem zijn wij per 1 september 2024 op zoek naar een

Docent Dramaturgie (v/m/x)

0,2 fte

Je werkzaamheden
Je geeft lessen dramaturgie aan de eerste drie jaren van de toneelschool. In samenwerking met het hoofd van de opleiding werk je aan het door ontwikkelen van een meerstemmig curriculum. Je houdt je bezig met de coördinatie en doorontwikkeling van de scriptie/onderzoeksopdracht uit het afstudeerprogramma.

De les dramaturgie hangt nauw samen met andere vakken van de opleiding. De bedoeling is om de les en de lesstof de komende tijd opnieuw vorm te geven. Daarbij is jouw eigen inzicht en visie van belang.

ArtEZ Academie voor Theater en Dans bestaat uit de Toneelschool, de opleidingen artist educator in zowel Arnhem en Zwolle, de opleiding Dance Artist, de opleiding den de vooropleidingen dans (Arnhem, Venlo en Enschede). Alle vijf de opleidingen van de Academie voor Theater & Dans mogen het predicaat ‘Topopleiding’ voeren.

Opleiding Toneelschool
ArtEZ toneelschool leidt op tot acteur in de breedste zin van het woord. De opleiding telt ongeveer 40 studenten en een team van 15 docenten, aangevuld met gastdocenten.

Kenmerkend voor de opleiding is een hoogwaardig, samenhangend lesprogramma. Er is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de student. Afgestudeerde acteurs van de Arnhemse toneelschool dragen bij aan de ontwikkeling van het professionele werkveld.

Samenwerking, ambacht, zelfstandigheid en inclusief werken zijn kernwaarden van de opleiding. We geloven sterk in de waarde die diversiteit met zich meebrengt en de kracht van een inclusieve cultuur. Ook realiseren we dat de weg naar echte inclusiviteit een lange reis is. We zijn trots op de initiatieven de we hebben ingevoerd om onze toewijding kracht bij te zetten, waarbij we ons laten inspireren door het gedachtegoed van Aminata Cairo. Om het team te versterken zijn we actief op zoek naar een docent dramaturgie met een bi-culturele achtergrond met een visie op diversiteit en inclusie om het onderwijs te versterken.

Je profiel
Je hebt ervaring als docent. Je hebt een universitaire opleiding theaterwetenschappen afgerond en hebt ervaring in de theaterpraktijk. Je bent graag lid van een team. Verder denk je overstijgend mee over de opleiding en het ontwikkelen van een inclusief curriculum waarbij je je eigen kennis en achtergrond mee laat spreken.

Het dramaturgie-programma is gericht op analyse van voorstellingen, teksten en de theatergeschiedenis en bespreekt met studenten verschillende contexten en theorieën over theater in het algemeen en acteren in het bijzonder. Daarbij willen we als school het gesprek over het andere verhaal, identiteit en dekolonisatie van de canon een belangrijkere rol laten spelen in de toekomst. We zoeken iemand die vanuit deze inhoud de lessen dramaturgie kan ontwikkelen.

De lessen worden gegeven in het Nederlands.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract van één jaar met een omvang van 0,2 fte. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 4.234,28 en maximaal € 5.936,77 (Docent B, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO. We hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 10 weken vakantie bij 1 fte en 40-urige werkweek (en naar rato afhankelijk van jouw fte-invulling).

Sollicitatie en informatie
Bij ArtEZ verwelkomen we collega’s met allerlei achtergronden, dromen, zienswijzen, doelen, hobby’s, belangen en ambities. Omdat we geloven dat dit ons als organisatie sterker en innovatiever maakt. Bovendien maakt diversiteit het werk leuker! Voel je je hierdoor geïnspireerd, dan ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Ernst Braches, Hoofd opleiding Toneelschool, e.braches@artez.nl

Solliciteren kan tot en met 29 mei 2024 via onderstaande sollicitatieknop. De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 12 juni 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.