Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK): Corporate Communicatieadviseur

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) in Amsterdam zoekt een Corporate Communicatieadviseur voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-05-2024Jij weet als geen ander hoe je het verhaal van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten moet vertellen; wat wij doen, de impact die we maken en hoe wij dat doen.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) omvat de Breitner Academie, de Academie van Bouwkunst, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Reinwardt Academie en de Academie voor Theater en Dans. Met een breed scala aan gespecialiseerde hbo-studierichtingen op zowel bachelor- als masterniveau bereidt de AHK studenten voor op het nationale en internationale kunst-, cultuur- en erfgoedveld. De ondersteunende diensten van de AHK zijn gecentraliseerd binnen het Servicebureau, waaronder de afdeling Communicatie. Maak hier alvast kennis met een aantal van onze medewerkers en studenten.

Het team Communicatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is op zoek naar een

Corporate Communicatieadviseur

0,8 fte

Wie ben jij?
Jij bent een enthousiaste en positief-kritische communicatieprofessional met in ieder geval drie jaar werkervaring bij een onderwijsorganisatie of culturele instelling. Je bent een specialist in corporate communicatie of wil je hier verder in ontwikkelen. Met jouw proactieve advies, vernieuwende ideeën en effectieve communicatie weet jij onze interne en externe doelgroepen te bereiken, te betrekken en aan ons te binden. Je bent een teamspeler, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Daarnaast ben je een verbinder met liefde voor cultuur, kunst en onderwijs.

Wat breng je mee?
Je weet wat er nodig is om de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten onderscheidend neer te zetten. En hoe je de missie en strategische thema’s relevant voor het voetlicht kunt brengen. Je hebt eerder gewerkt aan branding en positioneringstrajecten en weet deze te vertalen naar concrete plannen en middelen. Het bedenken & uitvoeren van interne en externe communicatiecampagnes en het produceren van (bijbehorende) evenementen gaat je makkelijk af. Je hebt een open en servicegerichte houding, waardoor je een goede en prettige gesprekspartner bent voor je teamleden, voor de communicatieadviseurs van de verschillende academies van de AHK en voor anderen binnen de hogeschool.

Wat ga je doen?
Je bent medeverantwoordelijk voor de corporate communicatie van de AHK. Je adviseert proactief over externe en interne communicatietrajecten en -campagnes, coördineert hierin en voert deze trajecten samen met je collega’s uit. Je draagt vanuit communicatie bij aan verandertrajecten en kent het belang van draagvlak. Je voert regie over interne kanalen, zoals het effectief gebruik van intranet, nieuwsbrieven en social media. Je komt te werken binnen het team Communicatie, dat in totaal uit acht personen bestaat. We werken daarin veel samen met de communicatiecollega’s die op de academies werken en met collega’s van andere afdelingen binnen het Servicebureau, onder meer van de afdeling Informatisering & Automatisering en P&O.

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een inspirerende en informele werkomgeving in hartje Amsterdam. We bieden je een dienstverband voor in eerste instantie een jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.582,91 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (generieke functieomschrijving Stafmedewerker Adviserend – A, schaal 9). De AHK biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling, een reiskostenvergoeding en studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Inlichtingen en sollicitaties
Je cv en motivatiebrief zijn tot en met 27 mei 2024 welkom op vacature-sb@ahk.nl, ter attentie van Petra Orthel (Hoofd Communicatie) onder vermelding van ‘communicatieadviseur Servicebureau’. De sollicitatiegesprekken zijn in de eerste en tweede week van juni. Mocht jij onze nieuwe collega worden, dan vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding. Voor meer informatie betreffende de vacature kun je contact opnemen met Petra Orthel, via petra.orthel@ahk.nl of 06 3947 9542.

Solliciteer!

Wij willen graag zelf ons team samenstellen, wij doen daarom niets met acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.