Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael: Voorzitter

Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael in Amsterdam zoekt een Voorzitter voor circa 4 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenAl 25 jaar organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers de bekende Hofjes- en Pleinconcerten in de Jordaan en Gouden Reael. We verheugen ons in een grote schare trouwe bezoekers en veel aanbod van getalenteerde artiesten. Diverse soorten muziek passeren de revue: klassiek, jazz, troubadourmuziek en Latin, maar ook Nederlandstalig, Perzische volksmuziek of rap worden niet geschuwd. Om jong en oud vanuit verschillende achtergronden te laten samenkomen, zorgen we voor veel variatie in ons jaarprogramma.

In 2019 is de Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael opgezet om de zakelijke kant goed te kunnen regelen. Op dit moment bestaat de organisatie uit het driekoppige stichtingsbestuur en een werkgroep. Het bestuur is verantwoordelijk voor het algemene reilen en zeilen van de stichting, contacten met de gemeente en andere organisaties in de buurt, het aanvragen en beheren van subsidiegelden en voldoen aan formele verplichtingen.

De werkgroep is verantwoordelijk voor de samenstelling en de uitvoering van het jaarprogramma, inclusief de PR en het contact met de artiesten en de locaties. Alle werkgroepleden hebben een stem in de keuze voor artiesten: zij zijn om beurten verantwoordelijk voor het organiseren van de concerten op zondagmiddag. Daarnaast zijn er ambassadeurs die op concertdagen helpen met de op- en afbouw.

Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael brengt buurtgenoten van alle leeftijden en achtergronden op een laagdrempelige manier in aanraking met kunst en cultuur. Wij zoeken een cultuurminnende voorzitter met hart voor de Amsterdamse binnenstad.

Voorzitter

circa 4 uur per week

Wat brengt de nieuwe voorzitter mee?
De voorzitter van de stichting én werkgroep:

  • Weet vrijwilligers en buurtbewoners op inspirerende wijze te verbinden.
  • Is proactief en houdt makkelijk overzicht.
  • Heeft organisatietalent en is besluitvaardig.
  • Voelt zich verbonden met de Jordaan en Gouden Reael.
  • Is in staat een langetermijnvisie op kunst en cultuur voor de wijken te ontwikkelen.
  • Heeft een relevant netwerk in de Amsterdamse binnenstad of weet dit snel op te bouwen.
  • En – bovenal – houdt van muziek en heeft er plezier in om buurtbewoners te verblijden met een aansprekend programma in verschillende muziekstijlen.

Wat kost het aan tijd?

  • De werkgroep vergadert eenmaal per maand op maandag van 19:30 tot 21:00 uur.
  • Buiten de vergaderingen kosten de voorzitterstaken circa 4 uur per week.
  • De concerten vinden in de zomer tweewekelijks plaats op zondag, en in het najaar iedere laatste zondag van de maand. Opbouwen begint vanaf 14:00 uur, en uiterlijk 17:00 uur leveren we het terrein weer opgeruimd op. Vaak sluiten we samen af met een gezellige nazit in een nabij café. Alle vrijwilligers zijn zo vaak als mogelijk aanwezig bij de concerten, voor de saamhorigheid en als ambassadeur van de stichting.

Wat levert je inzet als voorzitter op?
Er is weinig zo mooi als het organiseren van concerten voor de buurt. Je kunt genieten van de muziek, buurtgenoten ontmoeten en samenwerken met net zulke enthousiaste vrijwilligers die de liefde voor muziek en de historische Amsterdamse binnenstad delen. Je krijgt de mogelijkheid om nieuwe artiesten te introduceren binnen de werkgroep op basis van jouw eigen muziekvoorkeuren waardoor deze wellicht een podium krijgen op een van de concerten. Daarnaast mag je trots zijn dat je de Jordaan en Gouden Reael een beetje mooier en socialer maakt voor haar bewoners.

Voor meer informatie over onze stichting en deze functie, kun je mailen naar hofjesconcertenadam@gmail.com.

Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.