Foundation We Are: Communication Designer

Foundation We Are in Eindhoven zoekt een Communication Designer voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenFoundation We Are begon zes jaar geleden als designcollectief van acht ontwerpers, en is nu een jonge culturele organisatie die werkt aan maatschappelijke vraagstukken en interdisciplinaire innovatieprojecten. We noemen het the institute for unexpected collaborations. We Are kent en steunt een brede gemeenschap van maatschappelijk geëngageerde ontwerpers, makers en onderzoekers. Binnen het Collaborations for Future project verbinden we momenteel tien klimaatwetenschappers met tien ontwerpers. Daarnaast heeft We Are 600 m² expositie-, evenement- en community-ruimte op Strijp-S in Eindhoven, waar momenteel meer dan tien ontwerpers een studio hebben.

We zijn op zoek naar een

Communication Designer

0,4 fte

Als communication designer krijg je bij ons de kans om actief bij te dragen aan interdisciplinaire samenwerking op grote maatschappelijke vraagstukken. Je zult betrokken zijn bij cross-practice incubators, tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s, waarbij jij in het maken van de visuele taal en stijl een actieve rol speelt.

Per direct zoeken we een communication designer die ons team kan versterken voor gemiddeld 16 uur per week. In onze ruimte op Strijp-S, zowel in onze projecten en initiatieven, komen sociaal geëngageerde ontwerpers en maatschappelijke experts samen. Als onderdeel van ons team speel jij een belangrijke rol in de communicatiestrategie en het beheer van de communicatiekanalen. Verder werk je aan de visuele communicatie en identiteit van onze initiatieven, evenementen, programma’s en tentoonstellingen. Binnen onze grotere onderzoeksprojecten en programma’s geven we ook publicaties uit, die de kennis, werk en impact zichtbaar maken, daarbij neem jij ook een leidende rol in het vormgeven en uitwerken van de publicaties.

Wie ben jij?
Ben jij een visuele verhalenverteller met een passie voor sociale impact? We zijn op zoek naar een allround communication designer die niet alleen bedreven is in het maken van boeiende beelden, maar ook diep betrokken is bij de dringende uitdagingen waarmee de samenleving vandaag de dag wordt geconfronteerd. Jij hebt plezier in het maken van illustraties, online content, visueel beeldmateriaal of branding en kunt snel verschillende stijlen creëren, of het nu strak en minimalistisch is of stoer en levendig. Jij kiest de passende stijl voor de doelgroep. Jij hebt plezier in het schrijven in het Nederlands en Engels, en voor jou vormt het gebruik van verschillende socialmediakanalen geen uitdaging, maar juist een plezier. Als lid van het team weet jij welke verhalen online gedeeld moeten worden en haal je deze op.

Laat ons binnen jouw portfolio jouw veelzijdigheid zien en jouw vermogen om jouw esthetiek aan te passen aan diverse doelgroepen en doelstellingen. Talent en motivatie zijn voor ons belangrijker dan de jaren werkervaring die op je cv staan.

Naast je creatieve vaardigheden is vaardigheid in digitale en technische tools belangrijk. Bekendheid met industriestandaard software zoals Adobe Creative Suite (Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects) is essentieel. Kennis van animatie, video en fotografie is een pré, omdat wij veel met bewegend beeld werken.

Wat ga je doen?
Als lid van het team bij Foundation We Are werk je actief samen met de research directeur en de creatief directeur en neem je medeverantwoordelijkheid voor de volgende taken:

  • Ontwerpen van visuele identiteit voor projecten, initiatieven, programma’s en tentoonstellingen.
  • Uitwerken van communicatie materialen voor web, social media, en drukwerk.
  • Bijdragen aan de communicatiestrategie van We Are om meer mensen in contact met ons werk te brengen.
  • Beheren van communicatiekanalen van We Are.
  • Grafisch vormgeven en dtp voor publicaties.

Wat bieden wij?

  • Een passende salaris op basis van verantwoordelijkheden en ervaring, conform de BNO schaal.
  • Samenwerking met diverse partijen uit de community en partners van Foundation We Are.
  • Een parttime baan op een plek die samen met de community vorm krijgt.
  • Een leuke en toegankelijke werkplek op Strijp-S in Eindhoven, waar we elkaar als community helpen en inspireren.
  • Wij moedigen creativiteit en eigen initiatief aan, daarom krijg je de vrijheid om nieuwe ideeën en concepten te verkennen en te implementeren.

Bij Foundation We Are werken wij aan vraagstukken die iedereen in de maatschappij raken. Daarom zijn wij succesvoller als organisatie met verschillende mensen, culturen, achtergronden, ervaringen en belevingswereld. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren.

Ben je enthousiast geworden over deze functie?
Verras ons dan met jouw cv, portfolio en motivatie en waarom jij de perfecte match bent voor deze rol. Dat mag schriftelijk of in de vorm waarin jij jouw motivatie het beste naar voren kan laten komen. Stuur dit per direct op naar work@foundationweare.org of naar Foundation We Are, Torenallee 22-04, 5617 BD in Eindhoven.

Voor meer informatie over de functie en procedure kan je contact opnemen met Bernhard Lenger via bernhard@foundationweare.org. We kijken ernaar uit om van je te horen en verwelkomen je graag in ons team!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.