De Wasserij: Voorzitter

De Wasserij in Rotterdam zoekt een Voorzitter voor circa 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 30-04-2024De Wasserij is een dynamische hub waar innovatieve modeprofessionals samenkomen, samenwerken en kennis delen. Gevestigd in een voormalige industriële wasserij in Rotterdam-Noord, biedt De Wasserij studio’s aan zo’n vijftig toonaangevende professionals uit de modebranche.

De Wasserij fungeert niet alleen als werkruimte, maar ook als platform voor exposities, pop-up events en diverse activiteiten voor zowel professionals als modeliefhebbers.

Onze residents delen een gemeenschappelijk doel: zij streven ernaar om via hun praktijk bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor de mode-industrie. Bewustwording groeit over de impact van mode op het milieu en de sociale ongelijkheid die vaak gepaard gaat met ‘fast fashion’. Daarom zijn onze residents voortdurend op zoek naar vernieuwende benaderingen, zoals het gebruik van lokale bronnen en productiefaciliteiten, circulaire en duurzame materialen, of het omarmen van slow fashion en tijdloze stijl.

Daarnaast geloven onze residents sterk in de kracht van samenwerking en streven ze naar een gezond mode-ecosysteem in Rotterdam en daarbuiten.

Wij zoeken voor onze bruisende broedplaats een Voorzitter met een passie voor mode.

Voorzitter

circa 6 vergaderingen per jaar

Bestuur
De Wasserij is een coöperatieve vereniging met een vijfkoppig bestuur. We zijn op zoek naar een voorzitter die het bestuur kan leiden. Het bestuur vergadert zes keer per jaar, zowel online als fysiek, en omvat ten minste twee residents van De Wasserij. Daarnaast zit de voorzitter de jaarlijkse ledenvergadering voor.

Wie zoeken we?
We zoeken een voorzitter met een passie voor mode en affiniteit met de diverse aspecten van de mode-industrie, van ontwerp tot fotografie. Je beschikt over sterke zakelijke en communicatieve vaardigheden, waarbij je het belang van netwerken onderkent. Als teamspeler ben je in staat te delegeren, het team te stimuleren en in te spelen op ontwikkelingen in de branche.

Samen met het bestuur wil je een inspirerend programma ontwikkelen dat De Wasserij prominent positioneert in het mode-landschap van Rotterdam en omstreken.

Taken

  • Voorzitten van bestuursvergaderingen en de jaarvergadering met de leden, in samenwerking met de secretaris.
  • Onderhouden van contacten met de residents en eventuele vrijwilligers.
  • Inhoudelijk overleg over de jaarplanning, begroting, langetermijnplanning en externe communicatie.
  • In samenspraak met het Dagelijks Bestuur voorbereiden van het jaarverslag en financieel jaarverslag.

Wij bieden

  • Een inspirerende en enthousiaste groep mensen met een passie voor mode.
  • Creativiteit, organisatorisch talent, communicatie en nieuwsgierigheid zitten in ons DNA.
  • De functie is onbezoldigd.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in mei op basis van beschikbaarheid van zowel de kandidaten als het selectiecomité. Bij interesse ontvangen wij graag uw cv en motivatiebrief voor 30 april 2024 per mail: info@dewasserij.cc.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.