De Wasserij: Secretaris

De Wasserij in Rotterdam zoekt een Secretaris voor circa 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 30-04-2024De Wasserij is een dynamische hub waar innovatieve modeprofessionals samenkomen, samenwerken en kennis delen. Gevestigd in een voormalige industriële wasserij in Rotterdam-Noord, biedt De Wasserij studio’s aan zo’n vijftig toonaangevende professionals uit de modebranche.

De Wasserij fungeert niet alleen als werkruimte, maar ook als platform voor exposities, pop-up events en diverse activiteiten voor zowel professionals als modeliefhebbers.

Onze residents delen een gemeenschappelijk doel: zij streven ernaar om via hun praktijk bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor de mode-industrie. Bewustwording groeit over de impact van mode op het milieu en de sociale ongelijkheid die vaak gepaard gaat met ‘fast fashion’. Daarom zijn onze residents voortdurend op zoek naar vernieuwende benaderingen, zoals het gebruik van lokale bronnen en productiefaciliteiten, circulaire en duurzame materialen, of het omarmen van slow fashion en tijdloze stijl.

Daarnaast geloven onze residents sterk in de kracht van samenwerking en streven ze naar een gezond mode-ecosysteem in Rotterdam en daarbuiten.

Wij zoeken voor onze bruisende broedplaats een Secretaris met een passie voor mode.

Secretaris

circa 6 vergaderingen per jaar

Bestuur
De Wasserij is een coöperatieve vereniging met een vijfkoppig bestuur. We zijn op zoek naar een secretaris die het bestuur kan ondersteunen. Het bestuur vergadert zes keer per jaar, zowel online als fysiek, en omvat ten minste twee residents van De Wasserij. De jaarvergadering vindt plaats met de leden.

Wie zoeken we?
We zoeken een secretaris met een passie voor mode en affiniteit met de diverse aspecten van de mode-industrie, van ontwerp tot fotografie. Je beschikt over sterke organisatorische en administratieve vaardigheden en bent in staat om efficiënt te communiceren, zowel schriftelijk als mondeling. Als teamspeler ben je in staat om samen te werken met het bestuur en externe partijen.

Samen met het bestuur wil je een inspirerend programma ontwikkelen dat De Wasserij prominent positioneert in het mode-landschap van Rotterdam en omstreken.

Taken

  • Ondersteunen van de voorzitter bij het voorbereiden en notuleren van bestuursvergaderingen en de jaarvergadering met de leden.
  • Beheren van correspondentie en archiveren van relevante documentatie.
  • Coördineren van communicatie tussen het bestuur, de residents en eventuele vrijwilligers.
  • Assisteren bij het opstellen van jaarplannen, begrotingen en andere beleidsdocumenten.

Wij bieden

  • Een inspirerende en enthousiaste groep mensen met een passie voor mode.
  • Creativiteit, organisatorisch talent, communicatie en nieuwsgierigheid zitten in ons DNA.
  • De functie is onbezoldigd.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in mei op basis van beschikbaarheid van zowel de kandidaten als het selectiecomité. Bij interesse ontvangen wij graag uw cv en motivatiebrief voor 30 april 2024 per mail: info@dewasserij.cc.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.