Universitaire Bibliotheken Leiden: Projectleider Collectie Academisch Historisch Museum

Universitaire Bibliotheken Leiden in Leiden zoekt een Projectleider Beschikbaarstelling Collectie Academisch Historisch Museum voor 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 26-02-2024Sinds 2017 is het beheer van het Academisch Historisch Museum ondergebracht bij de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). De collectie bevat papieren collecties zoals archieven en boeken, fotocollecties en objecten, met name over de geschiedenis van de universiteit en het Leidse studentenleven. Inmiddels is gestart met de voorbereidingen van de fysieke verhuizing van de collecties, zodat deze in hun geheel kunnen worden opgenomen in de dienstverlening van de afdeling Bijzondere Collecties van de UBL.

Onze organisatie
De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om de bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent aan bij. Kijk voor meer informatie over ons op de website van de UBL.

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL), afdeling Innovatie en Projecten, zoekt per direct – voor een periode van twee jaar – een

Projectleider Collectie Academisch Historisch Museum

0,5 fte

Je gaat als projectleider niet alleen de fysieke verhuizing van de collecties coördineren, maar het project omvat tevens het inrichten van werkplekken waar de collectie fysiek wordt omgepakt en gereed gemaakt voor verhuizing, het aansturen van projectmedewerkers die zicht bezighouden met collectiebewerking en metadatering en natuurlijk de communicatie met alle interne en externe betrokkenen.

Het project vindt plaats in nauw overleg en samenwerking met de Bijzondere Collecties en andere afdelingen van UBL. Je gaat zelf onderdeel uitmaken van het team projectleiders van de afdeling Innovatie & Projecten.

Van jou wordt verwacht dat je

 • Een projectorganisatie en -administratie opzet.
 • Projectmedewerkers (waaronder uitzendkrachten) aanstuurt die zich bezighouden met het ompakken en beschrijven van de collecties.
 • De verhuizing van de collecties voorbereidt en coördineert.
 • De voortgang van het project bewaakt.
 • Projectdocumenten (inclusief begrotingen en rapportages) opstelt.
 • Projectmatig en met analytische blik werkt aan continue (proces)verbeteringen.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde hbo-of wo-opleiding.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en een resultaat- en samenwerkingsgerichte instelling.
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ook ervaring met het werken met bijzondere collecties en het hanteren van oude en kwetsbare materialen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je beschikt over de volgende competenties: sturen op resultaat, initiatief, plannen en organiseren, overtuigingskracht, analytisch en innovatief vermogen, omgevingsgerichtheid en samenwerken.

Wij bieden
Een inspirerende, permanent in hoog tempo veranderende werkomgeving bij de UBL.

Het betreft een aanstelling voor de duur van maximaal twee jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, bij een fulltime aanstelling maximaal € 5.090,- bruto per maand, in salarissalarisschaal 10.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op deze pagina.

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
Voor deze functie vragen wij bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De aanvraag verloopt via ons en de kosten hiervoor worden vergoed.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Saskia van Bergen, hoofd dienstverlening & collectieinformatie bijzondere collecties, via e-mail (w.van.bergen@library.leidenuniv.nl) of telefoon (071-527 1464).

Je kunt online solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en 26 februari 2024 worden gericht aan het hoofd van de afdeling Innovatie & Projecten Bas Vat.

De eerste en tweede ronde gesprekken vinden plaats in week 11 en 13. Gelieve hiermee rekening te houden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.