Sociëteit de Kring & Club Up: Coördinator Ledenzaken en -Administratie

Sociëteit de Kring & Club Up in Amsterdam zoekt een Coördinator Ledenzaken en -Administratie voor gemiddeld 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 13-03-2024Sociëteit De Kring is een besloten vereniging voor creatieve andersdenkenden uit verschillende (culturele) disciplines. De Kring heeft een gevarieerd ledenbestand waar menig vormgever van de maatschappij zich toe mag rekenen en een bruisende programmering die reikt van jazzconcerten tot debatten op het scherpst van de snede. In de bijbehorende ClubUP voelt de nacht bovendien altijd jonger dan hij in werkelijkheid is. Zodoende is Sociëteit De Kring al meer dan 100 jaar de huiskamer van het Amsterdamse culturele leven.

De Kring is op zoek naar een

Coördinator Ledenzaken en -Administratie (v/x/m)

gemiddeld 20 uur per week

Ben jij een accuraat, administratief en organisatorisch multitalent dat makkelijk contact legt met anderen? En wil jij graag aan de slag binnen een unieke organisatie, waar geen dag hetzelfde is en er altijd ruimte is voor verbetering?

De Kring zoekt een coördinator ledenzaken en -administratie voor het verrichten van secretariële, administratieve en organisatorische werkzaamheden. In deze rol ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor het bijhouden van onze (leden)administratie en ledencorrespondentie. Daarnaast ondersteun je het bestuur en de directie en de programmeur bij het voorbereiden en uitvoeren van verschillende zaken.

Jouw voornaamste werkzaamheden

 • Organiseren en afhandelen van de leden- en financiële administratie (het invoeren van facturen en maken van verkoopfacturen, het inschrijven van nieuwe leden en up-to-date houden van het ledenbestand in KING).
 • In samenwerking met de boekhouder een deel van de debiteuren en crediteurenadministratie in KING.
 • Ondersteunen van bestuur en directie bij (leden-)correspondentie en agendabeheer.
 • Ondersteuning van de directeur en programmeur op het gebied van marketing en evenementen.
 • Contact onderhouden met leden, de verschillende ledencommissies en redactie.
 • Algemene office-managementtaken.
 • Het doen van voorstellen ten behoeve van de verbetering van het werkproces et cetera.
 • Overige uit de functie voortvloeiende werkzaamheden.

Wat voor type ben jij?

 • Je bent gastvrij van aard en maakt het mensen graag naar de zin.
 • Ook is het handig als je geen ‘computerangst’ hebt en je jezelf verschillende software makkelijk eigen maakt of er al bekend mee bent. Op dit moment werken we op De Kring met de volgende programma’s: MS office, KING, ADOBE, Filemaker, Webflow, Stager, Mailchimp.
 • Verder is het belangrijk dat je secuur bent en gestructureerd kunt werken. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en enige liefde voor en kennis van de debiteuren- en crediteurenadministratie is gewenst.
 • Je staat stevig in je schoenen, hebt een dienstverlenende instelling en vindt het leuk om veel verschillende soorten taken uit te voeren.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau.
 • Werkervaring is fijn, maar als je jezelf kunt vinden in bovenstaande en je leergierig en enthousiast bent, kun je die werkervaring ook bij ons opdoen.

Wat voor type zijn wij?
Ons kleine team bestaat uit hardwerkende mensen die het onze leden graag naar de zin maken. We zoeken een collega die voor ongeveer 20 uur per week komt helpen om van De Kring een goed geoliede machine te maken zonder de creatieve chaos en gezelligheid die bij een creatieve Sociëteit hoort te verliezen.

Wat bieden we?
De Kring is een inspirerende omgeving om in te werken, waar vele interessante mensen komen. Een werkplek midden in hartje Amsterdam die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Als medewerker krijg je bovendien gratis toegang tot de programma’s van De Kring en de ClubUp.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Horeca-cao in de functiecategorie ‘financiën en administratie’ (F4.1), met een salaris tussen de € 2.279,09 en € 2.617,96 (bij een fulltime dienstverband van 38 uur per week), en een maandelijkse bijdrage op je personeelspas om op De Kring op te souperen aan eten of drinken.

De aanstelling is voor gemiddeld 20 uur per week en geldt in eerste instantie voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid tot een vast dienstverband.

De aanvangsdatum is in overleg.

Reageren?
Direct solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv vóór 13 maart 2024 naar suzanne@kring.nl ter attentie van Suzanne Kampschuur (directeur), onder vermelding van ‘vacature Coördinator Ledenzaken en –administratie’.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Suzanne Kampschuur via suzanne@kring.nl of 020-623 69.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.