Schouwburg Cuijk: Directeur-bestuurder

Schouwburg Cuijk in Cuijk zoekt een Directeur-bestuurder voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 01-03-2024Geen dag is hetzelfde waar het bruist van cultuur. Jij, aanvoerder, inspirerend, empathisch en verbindend. Creativiteit laten groeien en bloeien. Met plezier vooruit. Eén huis, verschillende bewoners. Jouw thuis?

Schouwburg Cuijk is een middelgroot theater van en voor de gehele gemeente Land van Cuijk, gelegen in het centrum van Cuijk. De schouwburg wordt gewaardeerd om zijn prachtige en stijlvolle architectuur, een informele, gemoedelijke sfeer en vriendelijke en behulpzame medewerkers. In totaal staan er jaarlijks ongeveer 250 evenementen op het programma, waaronder ruim 100 professionele voorstellingen en tal van amateurproducties en andere (culturele) evenementen van enthousiaste makers uit het Land van Cuijk. Service, vakmanschap en gastvrijheid staan voorop in alles wat we doen.

Sinds eind vorig jaar is bibliotheek Biblioplus bij de schouwburg ingetrokken. Naast en met elkaar ontwikkelen zij zich als Huis van Cuijk tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor de hele gemeente. Waar je de hele dag door welkom bent en waar niks moet, maar heel veel kan.

In het komende halfjaar ziet het Kunstencentrum Land van Cuijk (werknaam) het levenslicht, een door de gemeente gesubsidieerde organisatie voor cultuureducatie, binnen en buiten het onderwijs.

In alle kernen van het Land van Cuijk is het Kunstencentrum actief. De centrale organisatie en een deel van het aanbod wordt ondergebracht bij de schouwburg.
Het Fraterhuis verzorgt de horeca voor zowel de schouwburg als de bibliotheek. Overdag in samenwerking met de Stichting Dienstverlening Cuijk (dagbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt). Uiteraard zijn er ook uitgebreide mogelijkheden voor zakelijke evenementen. Samen maken we het bijzonder.

Schouwburg Cuijk is op zoek naar een

Directeur-bestuurder

36 uur per week

De organisatie
Schouwburg Cuijk en het kunstencentrum zijn ondergebracht in twee separate stichtingen, een bestuurlijke en toezichthoudende personele unie. De directeur-bestuurder van de schouwburg is dit ook voor het kunstencentrum. Ook de Raad van Toezicht ziet toe op beide stichtingen.

Bij de schouwburg zijn 14 medewerkers in vaste dienst (deels parttime), werkt een pool van oproepkrachten bij de techniek en ongeveer 30 vrijwilligers in de publieksdienst.

Bij het toekomstige kunstencentrum komt een kern van vijf vaste medewerkers en een grote pool van (freelance) docenten, waarbij zoveel mogelijk synergie wordt gezocht met de organisatie van de schouwburg.

Het Fraterhuis is een aparte BV van de stichting Schouwburg Cuijk. Onder verantwoordelijkheid van de directeur-bestuurder werken hier vier vaste krachten en zo’n 20 oproepkrachten.

Onze ideale kandidaat
‘Kennis’ is randvoorwaardelijk voor ‘strategisch denken’, wat op zijn beurt weer randvoorwaardelijk is voor ‘ondernemerschap’.

De Raad van Toezicht is op zoek naar een daadkrachtige, besluitvaardige persoonlijkheid met uitstekende communicatieve vaardigheden en een verbindende stijl van leidinggeven.

Eigenschappen van onze ideale kandidaat

 • Heeft een academisch werk- en denkniveau en een goed analytisch vermogen.
 • Heeft ruime relevante managementervaring in de culturele sector.
 • Kent de huidige ontwikkelingen in de culturele sector als geen ander.
 • Hanteert een coachende en empathische stijl van leidinggeven.
 • Heeft een visie en weet die op een bevlogen en inspirerende manier over te brengen in de organisatie.
 • Denkt commercieel en toont ondernemerschap.
 • Weet inhoudelijke ideeën en plannen helder te vertalen naar een realistische uitvoering op de werkvloer.
 • Is in staat de organisatie adequaat te vertegenwoordigen in een breed netwerk van stakeholders.
 • Heeft sociale en verbindende vaardigheden om op alle niveaus als teamspeler intern en extern mensen te enthousiasmeren, te inspireren en te overtuigen.

Je belangrijkste taken

 • Je bent eindverantwoordelijk voor het artistiek, strategisch, zakelijk en operationeel beleid van de schouwburg en het Fraterhuis, met speciale aandacht voor het kunstencentrum in oprichting (op grond van het Raad van Toezicht-model).
 • Je geeft verder vorm en inhoud aan wat er de afgelopen jaren is neergezet. Daarnaast bewaak je de bestaande visie en doelen van de schouwburg en zet je de koers uit voor de toekomst.
 • Je zorgt voor een goede balans tussen de professionele culturele, de sociaal-culturele en maatschappelijke programmering en de commerciële verhuur en evenementen.
 • Je geeft direct leiding aan het kernteam van professionals (hoofden van de afdelingen techniek, administratie, marketing & publiciteit, evenementen & verhuur en programmering) en de coördinator van het kunstencentrum.
 • Je vertaalt de koers naar beleid, jaarplannen en concrete doelstellingen. Je legt hierbij verantwoordelijkheden bij je collega’s en zorgt voor draagvlak en besluitvorming.
 • Je bent het boegbeeld van de organisatie (intern en extern), gastheer/-vrouw voor het publiek en de artiesten, ook onderhoud je contacten met de Vrienden, fondsen, stichtingen en de gemeente.
 • Je bouwt aan een stevig netwerk binnen het Land van Cuijk en daarbuiten, zoekt de verbinding met andere culturele en maatschappelijke organisaties en onderzoekt mogelijkheden tot samenwerking.

Solliciteer nu
De nieuwe directeur-bestuurder komt te werken in een bruisende organisatie in het prachtige Land van Cuijk. De positie biedt ruimte voor creativiteit, ondernemerschap en maatschappelijke impact. Het is daarmee een belangrijke, maar ook aantrekkelijke en uitdagende positie.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een fulltime functie, waarbij een contract voor de duur van een jaar wordt aangeboden. Bij gebleken geschiktheid wordt deze omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is in overeenstemming met de landelijke

Bezoldigingsrichtlijn directeuren van de Werkgeversvereniging Nederlandse Podia.

Bijzonderheden
Een referentenonderzoek zal onderdeel uitmaken van de procedure. Om in dienst te treden is er een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je per mail contact opnemen met Rob Hoffmann, voorzitter Raad van Toezicht of Bart Vaessen, de huidige directeur-bestuurder.

Een uitgebreid profiel is hier te vinden.

Solliciteren
Je kunt reageren tot en met 1 maart 2024. Graag ontvangen wij je sollicitatie (brief + cv) via e-mail aan directie@schouwburgcuijk.nl.

Planning
De globale planning van de procedure is als volgt

 • Eerste gespreksronde: medio maart 2024.
 • Tweede gespreksronde: 3e week van maart 2024.
 • Arbeidsvoorwaardengesprek: eind maart 2024.
 • Benoeming: eind maart 2024.
 • Indiensttreding: 1 juni 2024 (voorkeur).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.