Prins Claus Conservatorium: Manager Bedrijfsvoering

Het Prins Claus Conservatorium in Groningen zoekt een Manager Bedrijfsvoering voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 25-02-2024Bij het Prins Claus Conservatorium klinkt toekomstmuziek! Jaarlijks ontwikkelen zich hier driehonderd studenten tot muziekprofessionals. Dat doen ze binnen de school en via stages en concerten ook in de praktijk van het noordelijke muziekleven.

Bij het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een

Manager Bedrijfsvoering

1 fte

Dit ga je doen
Je vervult in deze leidinggevende rol een dubbelfunctie binnen onze organisatie. Je geeft leiding aan het team onderwijs faciliterend personeel met zo’n 18 medewerkers. En je zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen vlot verlopen, op het gebied van onderwijslogistiek, kwaliteitszorg, HR en financiën. De ‘basis op orde’ krijgen; daarop ligt dit jaar de focus van de functie. Er ligt al een goede aanzet. De behoefte is om slagvaardig door te pakken, keuzes te maken voor een effectieve inrichting van de bedrijfsvoeringsprocessen en voor een geoliede samenwerking bij de uitvoering. Je betrekt medewerkers en docenten actief bij deze ontwikkeling en creëert draagvlak.

Als manager bedrijfsvoering maak je deel uit van het managementteam. Je praat mee over de schoolbrede ontwikkelingen en draagt bij aan beleidsvoorbereidende stukken, zoals de P&C cyclus, de (meerjaren)begroting en het formatieplan. Voor de managementrapportages lever je cijfermatige analyses, in nauw overleg met de Hanze businesscontroler en andere stafadviseurs. Je beheert een aantal schoolbrede portefeuilles zoals facilitaire zaken en digitalisering. Bedrijfskundige ervaring en inzicht zijn onmisbaar in deze rol, waarbij je een aanvulling bent op het managementteam.

Een gemotiveerd en professioneel onderwijs faciliterend team is onmisbaar voor een effectief functionerend Conservatorium. Er is aandacht nodig voor dit team en de onderlinge rolverdeling, vanuit een visie op teamontwikkeling. Je bent een verbindend leidinggevende, transparant in je werkwijze en duidelijk in de verwachtingen die je meegeeft. Er is behoefte aan een leidinggevende die samen met het team urgentie en prioriteit bepaalt, en in het MT het team vertegenwoordigt.

Hier ga je werken
Het is een dynamische omgeving, met een breed palet aan docenten, waarvan vele zelf actief zijn als uitvoerend musicus. Het PCC is een internationale, creatieve leergemeenschap, waarin individuele- en groepslessen worden gegeven en veel verschillende activiteiten worden georganiseerd. Een school om trots op te zijn.

Dit vragen we van jou
Als leidinggevende verwachten we dat je een heldere koers uitzet en deze ook kunt aanpassen als de situatie daarom vraagt. Je weet je team te inspireren en faciliteren om mee te bewegen in deze boeiende periode van verandering. Je stelt duidelijke kaders, hebt een heldere communicatiestijl en geeft ruimte en vertrouwen om vanuit de team expertise het ‘hoe’ te bepalen. Je handelt doelgericht, weet obstakels te overwinnen en resultaten te boeken binnen de gestelde deadlines. Strevend naar een werkcultuur waarin proactief handelen en verantwoordelijkheid nemen leidend is.

 • Je bent een ervaren leidinggevende met kennis van bedrijfsmatige processen.
 • Je hebt een afgeronde relevante hbo opleiding.
 • Je hebt kennis van teamontwikkeling en ervaring in het leiden van teams in verandering.
 • Je hebt verstand van bedrijfsvoering in de volle breedte (financiën, beleid, facilitair en ICT).
 • Je hebt kennis van procesinrichting, ervaring met onderwijslogistiek en LEAN werken is een pre.
 • Je hebt affiniteit met het werken met creatieve professionals.
 • Je weet complexe inhoud kernachtig en helder over te brengen, mondeling en schriftelijk.
 • Je bent vaardig in Engels en Nederlands.

Dit krijg je ervoor terug
Een uitdagende functie in een inspirerende en informele omgeving bij een maatschappelijk betrokken organisatie.

 • Een dienstverband van 1,0 fte. Startdatum is zo spoedig mogelijk.
 • Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract bieden.
 • Schaal 12 (minimaal € 4.901,- en maximaal € 6.698,-), conform cao-hbo. Het salaris is bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Een vakantie-uitkering van 8% en een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, en daarnaast kun je gebruik maken van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten.
 • De mogelijkheid om je voortdurend te professionaliseren via onze Hanze PL Academy.

Nieuwsgierig naar meer?
Wil je meer weten over deze functie? Neem voor vragen contact op met Ingeborg Walinga, Dean Prins Claus Conservatorium, telefoon 06 1695 7702.

Sluitingsdatum is 25 februari 2024. Gesprekken zijn op: woensdag 6 maart 2024 (1e gesprek) en vrijdag 8 maart 2024 (2e gesprek).

Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.