Museum Ons’ Lieve Heer op Solder: Vrijwilligerscoördinator

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam zoekt een Vrijwilligerscoördinator voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-02-2024Museum Ons’ Lieve Heer op Solder vertelt het verhaal van tolerantie in de stad. Ons’ Lieve Heer op Solder kon ontstaan in een tijd van religieuze tolerantie waarvoor Willem van Oranje in de 16de eeuw de basis legde. Vrijheid van geloof en vrijheid van geweten zijn nog steeds zichtbaar in het museum en vormen een belangrijke inspiratiebron voor de hedendaagse activiteiten.

Heb jij een groot hart voor mensen en houd je van musea? Dan ben jij misschien wel de coördinator die het team vrijwilligers van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder de aandacht geeft die het verdient!

Vrijwilligerscoördinator

28 uur per week

Wat ga je doen?
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder ontvangt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers uit de hele wereld. Het museumteam biedt hun een gastvrij ontvangst, want dat maakt in onze ogen het verschil! Er is een audiotour in negen talen die de geschiedenis van het museum vertelt. Een groeiend team met enthousiaste vrijwilligers helpt als hosts bij de bezoekersontvangst. Jij zorgt ervoor dat deze vrijwilligers niets tekortkomen en weten wanneer ze verwacht worden. Je werft nieuwe vrijwilligers, werkt hen in en
weet het team op sterkte en gemotiveerd te houden. Je draait diensten mee op de werkvloer en bent ook bereid om in de weekenden te werken.

Functie-eisen

 • Je bent thuis in vrijwilligerswerk en hebt aantoonbare kennis en ervaring met werven, begeleiden en aansturen van vrijwilligers.
 • Je hebt affiniteit met musea, cultuur en begrijpt welke activiteiten er plaats vinden.
 • Je hebt een MBO4 / HBO diploma van een relevante opleiding, bijvoorbeeld recreatie of kunst / cultuur.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels en hebt aantoonbaar sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je beschikt over een BHV-diploma of bent bereid deze te halen.

Werkomgeving
Het team van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder bestaat uit 21 medewerkers en 22 vrijwilligers. Samen zetten we de schouders onder een nieuwe koers waarbij de maatschappelijke relevantie van het erfgoed centraal staat. Naast 100.000 bezoekers komen er vele scholieren die zich laten verrassen door dit bijzondere museum. Het museum is bijna alle dagen open dus ook in het weekend en op feestdagen. Dan is het juist extra druk en worden jij en de vrijwilligers ook verwacht om de beste beleving voor de bezoekers te bieden.

Wij bieden
Werken bij Museum Ons’ Lieve Heer op Solder betekent werken op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam-Centrum. Een omgeving waar jouw bijdrage gewaardeerd wordt!

Daarnaast bieden we jou:

 • Een jaarcontract voor 28 uur per week, met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris binnen schaal 8, €2963,- tot €3763,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek, 36 uur, conform de Museum cao.
 • Flexibele werktijden.
 • Een eindejaaruitkering van 3,4% en vakantiegeld van 8%.
 • Een collectief pensioen via Zwitserleven.
 • Een NS Business card voor woon-werkverkeer buiten Amsterdam of een kilometervergoeding.

Enthousiast geworden?
Wacht niet langer en stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk 29 februari 2024 naar
vacature@opsolder.nl ter attentie van Ibrahim Altunay, hoofd Bedrijfsvoering.

De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 4 maart 2024, fijn als je hier vast rekening wil houden bij het versturen van je sollicitatie.

Een screening door Justitie maakt onderdeel uit van de procedure. We nodigen iedereen die zich in de functie herkent van harte uit om te solliciteren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.