Museum Ons’ Lieve Heer op Solder: Marketing Medewerker

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam zoekt een Marketing Medewerker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-03-2024Museum Ons’ Lieve Heer op Solder vertelt het verhaal van tolerantie in de stad. Ons’ Lieve Heer op Solder kon ontstaan in een tijd van religieuze tolerantie waarvoor Willem van Oranje in de 16de eeuw de basis legde. Vrijheid van geloof en vrijheid van geweten zijn nog steeds zichtbaar in het museum en vormen een belangrijke inspiratiebron voor de hedendaagse activiteiten.

Denk jij nou, waarom gebruiken de meeste musea nog geen TikTok? En krijg jij energie als je een nieuwe doelgroep moet bereiken voor een tentoonstelling of expositie? Lees dan snel verder!

Marketing Medewerker

32 uur per week

Wat ga je doen?
Een typische werkdag bij Museum Ons’ Lieve Heer op Solder begint met het beantwoorden van reacties op social media, Google Review en Tripadvisor. Vervolgens neem je deel aan een vergadering over de komende expositie in de nieuwe exporuimte. Daarna besteed je enkele uren aan contentmarketing, waarbij je je creativiteit inzet voor sterke inhakers op de socials die je direct uitwerkt. Vanwege het compacte team bij het museum ben je nauw betrokken bij diverse aspecten van het proces, van strategisch tot productioneel. Je draagt ook bij aan de uitvoering van evenementen zoals Museumnacht Amsterdam, waardoor je een breed scala aan taken hebt in deze dynamische omgeving.

Functie-eisen

 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie én affiniteit met het culturele / creatieve sector in de randstad.
 • Je bent enthousiast over de museale wereld en durft het veld in te gaan en met collega marketeers te sparren.
 • Je bent in het bezit van HBO diploma in de richting van Marketing en Communicatie of hebt aantoonbaar relevante ervaring opgedaan in het culturele veld.
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed en kan onderzoeksteksten vertalen naar korte wervende teksten voor social media, nieuwsbrieven en de website.
 • Je weet je weg goed te vinden in de backend van alle socials en weet je raad met het Adobe pakket om passende content voor campagnes en social media te maken.

Werkomgeving
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder bestaat uit twee gebouwen, het oude monument en het nieuwe entreegebouw. En er is een nieuwe koers ingezet waarbij de maatschappelijke relevantie van het erfgoed centraal staat. Jaarlijks ontvangen wij ongeveer 100.000 bezoekers en vele scholieren die zich laten verrassen door dit bijzondere museum!

Wij bieden
Werken bij Museum Ons’ Lieve Heer op Solder betekent werken op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam-Centrum. Een omgeving waar jouw bijdrage gewaardeerd wordt!

Daarnaast bieden we jou:

 • Een afwisselende baan in een unieke historische omgeving, in de meest boeiende buurt van Amsterdam binnen een leuk en divers team van fijne collega’s.
 • Een iPhone en laptop van het museum, met het complete Adobe pakket geïnstalleerd.
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week, met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Flexibele werktijden en vrijheid om je uren in te plannen.
 • Een salaris binnen schaal 7, € 2.774,- tot € 3.448,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek, 36 uur, conform de Museum cao.
 • Een eindejaaruitkering van 3,4%, en vakantiegeld van 8%.
 • Een collectief pensioen bij Zwitserleven.
 • Een NS Business card voor woon-werkverkeer buiten Amsterdam of een
  kilometervergoeding.

Enthousiast geworden?
Wacht niet langer en stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk 11 maart 2024 en stuur
je cv en een korte motivatie naar vacature@opsolder.nl, ter attentie van Olmo van Kranen, Hoofd Marketing en Communicatie.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 14 maart 2024, fijn als je hier vast rekening wil houden bij het versturen van je sollicitatie.

Een screening door Justitie maakt deel uit van de procedure. We nodigen iedereen die zich in de functie herkent van harte uit om te solliciteren

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.