Museum de Fundatie: Medewerker Financiën

Museum de Fundatie in Zwolle zoekt een Medewerker Financiën voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-03-2024Museum de Fundatie is een van de belangrijkste musea in het Oosten van Nederland. Het toont makers van diverse disciplines en achtergronden, signaleert nieuw talent en werkt nauw samen met verschillende opleidingen in Zwolle en daarbuiten. Het museum programmeert internationaal en is tegelijkertijd diep verankerd in Overijssel.

Wisselende tentoonstellingen en presentaties vanuit de collectie zijn op twee locaties te zien: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis, met beeldentuin, in Heino/Wijhe.

Museum de Fundatie beheert twee kunstcollecties: de Fundatie Collectie (in het bezit van Stichting Hannema-de Stuers Fundatie) en de kunstcollectie van de provincie Overijssel. Bij het museum werken medewerkers samen gemiddeld 35 fte.

De afdeling bedrijfsvoering heeft vanwege het vertrek van de huidige medewerker financiën een vacature. We zijn daarom per direct op zoek naar een

Medewerker Financiën

24 tot 32 uur per week

Binnen de afdeling bedrijfsvoering zijn we aan de slag om processen verder te automatiseren. We bereiden dit jaar de implementatie voor van het nieuwe boekhoudpakket Exact Online, zodat we ook onze projectadministratie kunnen versterken.

Je werkt zelfstandig en maakt deel uit van de afdeling bedrijfsvoering van het museum onder leiding van de adjunct-directeur. Je werkt nauw samen met de controller (extern) en met de medewerker personeelszaken en -administratie. Je werkt afwisselend op de locaties in Zwolle en Heino, waardoor je al jouw collega’s regelmatig ziet.

Wat ga je doen?

 • Je voert de financiële administratie, waaronder: het boeken en verwerken van in- en verkoopfacturen, verwerken van bankmutaties, het verwerken van de verschillende omzetstromen, het opstellen van verkoopfacturen, verzorgen van de btw-aangiftes en dergelijke.
 • Je voert de projectadministratie voor de (tentoonstellings)projecten.
 • Je werkt mee aan de voorbereiding van de jaarbegroting en de jaarrekening.
 • Samen met de controller bereiden jullie de interim controle en jaarcontrole door de accountant voor en begeleiden deze.
 • Je genereert financiële informatie uit het boekhoudsysteem ten behoeve van subsidieverantwoordingen, analyses en managementrapportages voor de controller en/of de adjunct-directeur.
 • Je helpt mee aan de verbetering door automatisering van administratieve processen.

We zoeken iemand die

 • Een opleiding heeft op minimaal mbo- of mbo-plus-niveau.
 • Aantoonbare ervaring heeft in het zelfstandig voeren van een financiële administratie en projectadministratie.
 • Affiniteit heeft met culturele organisaties, bij voorkeur musea.
 • Het leuk vindt om verbeteringen in het werk te zien en oplossingen te bedenken.
 • Goed samen kan werken en communicatief en sociaal vaardig is.
 • Interesse heeft in automatisering van processen.
 • Kennis van Exact Online is een pre.

Wat bieden wij jou?
Een bijzondere werkplek in een groeiend museum, met collega’s die vol passie werken bij Museum de Fundatie en in de culturele sector.

Je krijgt een aanstelling voor een jaar met, bij gebleken geschiktheid, verlenging en uitzicht op een vast contract. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. We hebben een eigen goede arbeidsvoorwaardenregeling.

Museum de Fundatie streeft naar diversiteit in brede zin. We zijn geïnteresseerd in jouw talent. Daarom moedigen we mensen met diverse achtergronden uitdrukkelijk aan om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd?
Je kunt solliciteren door je cv en motivatie (beide in pdf) in te sturen naar vacature@museumdefundatie.nl, uiterlijk 1 maart.

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Rinette van der Vliet, adjunct-directeur, via r.vandervliet@museumdefundatie.nl.

We kijken uit naar een gesprek met jou!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.