Mondriaan fonds: Communicatie-adviseur

Het Mondriaan fonds in Amsterdam zoekt een Communicatieadviseur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 04-03-2024Het Mondriaan Fonds is één van de zes rijkscultuurfondsen en draagt namens het ministerie van OCW bij aan de ontwikkeling van kunstenaars, curatoren, projecten en activiteiten van onder meer musea en kunstpodia. Ook zijn we verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending van de Biënnale van Venetië, organiseren we de Prix de Rome en de overzichtstentoonstelling Prospects tijdens Art Rotterdam.

In verband met vervanging zwangerschapsverlof zoeken we een

Communicatieadviseur

32 uur per week, start juni 2024 tot januari 2025

Als communicatieadviseur werk je dagelijks aan de toegankelijkheid van het Mondriaan Fonds. Je bent medeverantwoordelijk voor het vergroten van de bekendheid van onze diensten, doelen en activiteiten. Dat doe je primair door het opstellen én uitvoeren van heldere en doelgerichte plannen. De werkzaamheden raken vele hoeken van ons vak: marketingcommunicatie, corporate communicatie, voorlichting, woordvoering, pers en publiciteit, concepting en campaigning, evenementorganisatie, copywriting.

Als communicatieadviseur werk je nauw samen met verschillende interne en externe teams. De afdeling bestaat, met jou erbij, uit twee communicatieadviseurs, een communicatiemedewerker, een junior communicatiemedewerker en een hoofd communicatie.

Je taken 

 • Communicatie en monitoring Biënnale van Venetië (sluiting op 24 november).
 • Nieuwe subsidieregelingen: teksten redigeren, ontwikkeling en uitvoering commmunicatiestrategie.
 • Voorbereidingen en communicatie rondom Prospects 2025.
 • Communicatie rondom de KunstKoop.
 • Persvoorlichting algemeen.
 • Projectbegeleiding Mondriaan Fonds Podcast.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een dergelijke functie op landelijk niveau. Je hoeft niet uit de cultuursector te komen. Misschien heb je elders je ervaring opgedaan en is deze vacature voor jou dé kans om je ervaring en netwerk in te zetten voor een maatschappelijk relevant doel.
 • Je schrikt niet van taaie teksten want je hebt aantoonbaar ervaring met het vertalen van beleidsstukken naar heldere communicatie.
 • Je handelt zelfstandig en denkt strategisch. Je snapt wat het betekent te handelen in een publieke, maatschappelijke context en schakelt makkelijk tussen verschillende soorten aandachtsgebieden en opdrachten.
 • Je komt met oplossingen en weet hoe je je plannen kunt realiseren. Je weet wanneer je welke instrumenten je moet inzetten. Ook de meer praktische kennis die daarbij hoort (CMS, canva / photoshop, direct mailprogramma’s, analysetools, kennis van social media-advertising) neem je mee.
 • Je hebt een relevant netwerk en affiniteit met de kunst- en erfgoedsector.

Wat we bieden

 • Een tijdelijke, afwisselende functie waarbinnen ruimte is voor eigen initiatief, in een dynamische sector waarin een hoop te doen en te beleven valt.
 • We bieden een overeenkomst voor 32 uur per week van 1 juni 2024 – 1 januari 2025.
 • Afhankelijk van je ervaring bieden wij een salaris van € 3091,60 tot maximaal € 4921,54 (schaal 10) per maand op basis van een 38-urige werkweek.
 • In totaal werken er zo’n 70 betrokken mensen bij het fonds en met veel daarvan zul je dagelijks te maken krijgen. Je maakt onderdeel uit van het team communicatie.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken.
 • Een fijne werkplek aan de Brouwersgracht in hartje Amsterdam.
 • Een museumkaart.
 • Een organisatie die zich actief inzet voor een gevarieerde beeldende kunst- en erfgoedsector.

We willen graag zorgen dat jij je snel thuis voelt in het team en bij het fonds, we vinden het fijn om te horen wat jij daarvoor nodig hebt.

We willen je graag leren kennen!
Naast je cv  en een korte motivatie ontvangen we graag een case uit het verleden (in een vorm die jij passend vindt) die laat zien hoe jouw organisatie of opdrachtgever landelijk in het oog sprong doordat jij nét dat stapje extra zette.

Reageren
Je sollicitatie mag je mailen naar vacature@mondriaanfonds.nl ter attentie van Emily Visser (HR Manager) voor 4 maart 2024. De eerste gesprekken zijn op maandagmiddag 11 maart 2024.

Inlichtingen
Inhoudelijke informatie over de vacature is telefonisch te verkrijgen via Madelon van de Pas via 020 523 1523 (hoofd communicatie).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.