Maritiem Museum Rotterdam: HR Adviseur

Maritiem Museum Rotterdam in Rotterdam zoekt een HR Adviseur voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-03-2024Maritiem Museum in Rotterdam: jouw nieuwe werkplek? Op een steenworp afstand van de Erasmusbrug, aan het water bij een zijhaven van de nieuwe Maas vind je Maritiem Museum in Rotterdam. Te herkennen aan de vuurtoren. Een prachtige werklocatie die goed bereikbaar is als je de metro pakt; het museum ligt pal naast metrostation Beurs. De auto kan je beter thuislaten. Kortom: een mooie plek om te werken zeker als je van Rotterdam houdt. Kom je uit nabijgelegen steden als Den Haag, Gouda, Delft, Breda of Dordrecht? Dan is je reistijd met het ov zo’n halfuurtje.

In Maritiem Museum werkt een team van 75 betrokken medewerkers en circa 200 vrijwilligers. Samen zorgen zij in de eerste plaats dat de bezoekers een onvergetelijke dag beleven. Het team staat voor oprechte aandacht en respect voor elkaar en de gasten. Zij stropen met een natuurlijke betrokkenheid de mouwen op, zijn toegankelijk en verbindend, zijn nieuwsgierig naar wat er achter de horizon ligt en zijn wars van statusgevoeligheid. Het samenwerken gebeurt in een professionele setting met volop ruimte om jezelf te kunnen zijn. Eigen initiatieven? Kom maar op!

Ben jij een mensenmens, nieuwsgierig naar je vakgebied en heb je oog voor detail? Dan worden wij erg enthousiast van jou. Wij zijn namelijk op zoek naar een

HR Adviseur

32 tot 36 per week

Dit is wat je gaat doen
Als HR Adviseur ben je onderdeel van het bedrijfsbureau. Deze stafafdeling bestaat naast HR (HR Adviseur + HR Medewerker) uit de financiële administratie (twee collega’s), vrijwilligers coördinator (één collega) en de directiesecretaris (één collega). Je verricht werkzaamheden op operationeel en tactisch gebied. Zo adviseer je de directie en de managers van diverse afdelingen bij strategisch personeelsbeleid op het gebied van:

 • In-, door- en uitstroom van medewerkers.
 • Functioneren.
 • Opleidingen.
 • Verzuim.

Naast deze adviserende rol, zul je ook een aantal operationele taken op je nemen. Zo heb je te maken met de HR-administratie, hierbij kun je denken aan het verwerken van de mutaties voor de salarisadministratie, het opstellen van brieven, overeenkomsten en managementrapportages. Je bent ook actief lid van de ARBO commissie en woont de overlegvergadering tussen directie en de ondernemingsraad bij. We verwachten dat je de ontwikkelingen binnen het HR-vakgebied volgt, deze bespreekt met de directie en implementeert binnen de organisatie. De lijnen zijn kort, omdat je in direct contact staat met de Zakelijk Directeur.

Dit breng jij mee

 • Je werkt graag met en voor mensen, maar kunt ook prima zelfstandig werkzaamheden oppakken.
 • Je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen binnen het vakgebied.
 • Je hecht waarde aan Diversiteit en Inclusie.
 • Je bent proactief.
 • Je hebt aantoonbaar HBO denk- en werkniveau.
 • Je hebt vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol (HR coördinator, HR adviseur of HR Business Partner.
 • Je draagt cultuur in de breedste zin van het woord een warm hart toe.

Deze vacature bij Maritiem Museum biedt (onder andere)

 • Een bruto maandsalaris op basis van schaal 10 van de Museum cao (3468 tot 4506 euro). Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring, dit wordt met jou besproken in de sollicitatieprocedure.
 • Een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%.
 • De mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen.
 • Personeelskorting in onder andere de horeca, de winkel, bij huur van schepen.
 • Flexibele werktijden, met mogelijkheid om viermaal 9 uur te werken.
 • Grote mate van zelfstandigheid.
 • De kans een professioneel netwerk op te bouwen.
 • Pensioen bij ABP.
 • Reiskostenvergoeding conform regeling MMR.
 • 27 vakantiedagen bij fulltime dienstverband.

Het Maritiem Museum heeft oog voor diversiteit en wil nadrukkelijk een museum zijn waar echt iedereen zich thuis kan voelen. Het museum zet zich hiervoor in door verschillende perspectieven te gebruiken in het personeelsbeleid, de programmering en het publieksbereik. Er wordt samengewerkt met uiteenlopende partners om specifieke doelgroepen te bereiken ofwel eventuele drempels voor een museumbezoek te verlagen. Het Maritiem Museum bereikt al een breed publiek, zo blijkt uit onderzoek, maar blijft onverminderd aandacht houden voor verschillen.

Interesse?
Denk jij na het lezen van deze tekst ‘dit staat op mijn lijf geschreven’? Dan zijn we erg benieuwd naar wie jij bent, wat je kwaliteiten zijn en welke ervaring je meebrengt. Reageren doe je door voor 1 maart 2024 jouw cv en motivatie te sturen naar werkenbij@maritiemmuseum.nl.

Heb je nog vragen over de vacature? Geen probleem, mail gerust naar Laila Dutt via werkenbij@maritiemmuseum.nl of bel naar 010-4029250.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.