Erfgoedpark Batavialand: Hoofd Marketing & Communicatie

Erfgoedpark Batavialand in Lelystad zoekt een Hoofd Marketing & Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-02-2024Batavialand is het museum over de geschiedenis van Flevoland en maritieme archeologie. Al duizenden jaren wonen en werken er pioniers en avonturiers. Jagers en verzamelaars in het prehistorische Doggersland, middeleeuwse ridders, schippers van de Zuiderzee, pioniers van de grootste multidisciplinaire polder van de wereld, en Willem Vos die een uniek project De Batavia nabouwde; allemaal lieten ze sporen na in de Flevopolder.

Batavialand staat op het punt om vernieuwingen door te voeren. We willen de drie locaties en hun functies samenvoegen op één plek en het schip de Batavia op het land plaatsen om het te behouden voor de toekomst. Momenteel leggen we de basis voor deze vernieuwing en werken we aan een herziene visie met een nieuw museumconcept. We werken nauw samen met de provincie Flevoland, het Rijk en de gemeente Lelystad, die allemaal investeren in deze vernieuwing. Een van de uitdagingen is het herpositioneren van het museum, wat wordt geleid door het Hoofd Marketing & Communicatie.

Ben jij iemand die strategisch en tactisch kan denken, niet alleen advies kan geven, maar ook kan produceren en leiding kan geven? Heb je een duidelijke visie op zowel marketing als communicatie, waardoor je een sterke sparringpartner bent voor zowel je collega als de directie en het managementteam? Kun je operationele taken oppakken wanneer dat nodig is? En weet je anderen te enthousiasmeren en activeren zonder je te laten belemmeren door andere overtuigingen? Dan is deze functie misschien iets voor jou! Deze functie wordt ondergebracht in een nieuw te vormen stafafdeling en we zijn op zoek naar iemand die direct beschikbaar is.

Hoofd Marketing & Communicatie

32 uur per week

Jouw rol

 • In de rol van Hoofd Marketing & Communicatie ben je, samen met jouw collega, verantwoordelijk voor een optimale positionering van Batavialand in de markt en samenleving. Je hebt oog voor grote lijnen, marktontwikkelingen en actuele thema’s. Bovendien beschik je over een uitgebreid persnetwerk en weet je effectief op te treden als woordvoerder van de organisatie.
 • In opmaat naar de eerste vernieuwingsfase begeleid je de herpositionering van het museum, op basis van de herijkte toekomstvisie, die in de laatste fase van ontwikkeling is.
 • Je ontvangt relaties die voor de doelstelling van de organisatie en afdeling van belang zijn, zoals marketingpartners, bedrijven, verenigingen en touroperators.
 • Hoewel je geen officieel lid bent van het Management Team, ben je nauw betrokken bij de besluitvorming en neem je deel aan vergaderingen en strategische discussies binnen jouw eigen taakgebied.

Belangrijkste werkzaamheden

 • Het opstellen en invoeren van meerjaren strategisch marketing- en communicatiebeleid;
 • Het mede ontwikkelen van het beleid en strategie; met name gericht op de herpositionering;
 • Samenwerkingen aangaan en vormgeven met toerisme en cultuurpartners, zowel landelijk als in de provincie en Lelystad;
 • Verantwoordelijk voor de profilering van Batavialand;
 • Optimale afstemming realiseren tussen de eigen afdeling en de activiteiten van andere afdelingen;
 • Participeren in interne projectgroepen als projectleider of als lid;
 • Uitwerken van voorstellen in concrete plannen inclusief begroting;
 • Ten slotte ontwikkel je het fondsen- en sponsorbeleid. Fondsenwerving heeft tot op heden fragmentarisch en ad-hoc plaatsgevonden. Gebruik makend van externe deskundigheid zul je met name betrokken zijn bij het werven van financiële middelen voor de vernieuwingsopgave.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het vakgebied van Marketing en Communicatie;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Ervaring op het gebied van verandervraagstukken in organisaties;
 • Werkervaring in de culturele sector is een grote pre;
 • Ervaring met fondsen- en sponsorwerving is ook een pre;
 • Goede netwerker met een relevant (PR) netwerk;
 • Representatief;
 • Affiniteit met cultuur, geschiedenis en diverse maatschappelijke thema’s.

Wat bieden wij?
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum CAO. De functie is ingedeeld in schaal 11 en afhankelijk van kennis en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3801,- en maximaal € 5075,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij een eindejaarsuitkering van 3,4%, een vakantietoeslag van 8% en een reiskostenvergoeding wanneer je niet in Lelystad woont. De aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van één jaar.

Informatie
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Astrid Hertog, directeur, via secretariaat@batavialand.nl

Solliciteren
We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze doelstellingen. We nodigen iedereen uit om te solliciteren.

Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar sollicitaties@batavialand.nl. Je kunt reageren tot en met 28 februari 2024.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.