de Zoomerij: Medewerker Service en Informatie

De Zoomerij in Dieren zoekt een Medewerker Service en Informatie voor gemiddeld 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-02-2024De Zoomerij inspireert jong en oud met verhalen, kunst, cultuur en waardevolle ontmoetingen en draagt eraan bij dat iedereen volwaardig kan meedoen aan onze samenleving. We stimuleren mensen om hun lees-, schrijf-, reken-, en digitale vaardigheden te verbeteren en zorgen ervoor dat meer mensen toegang krijgen tot, en kunnen deelnemen aan, een rijk cultureel aanbod in hun eigen leefomgeving. We werken samen aan beleven met betekenis. De Zoomerij geeft mensen – letterlijk en figuurlijk – de ruimte. Onze locaties bieden – letterlijk – ruimte om er ‘gewoon’ te zijn, er te ontspannen en/of deel te nemen aan activiteiten. Figuurlijk bieden we ruimte binnen onze collectie (de boeken, tijdschriften e-books, luisterboeken, etc.), activiteiten en programma’s. Zij kunnen inspireren, prikkelen, schuren, aanzetten tot reflectie of ontwikkeling. Bij ons kun je ontdekken wie je bent en/of worden wie je wilt zijn. Onze dienstverlening is laagdrempelig, persoonlijk en dichtbij. Vanuit onze eigen locaties, maar ook op scholen, dorpen, wijken en buurten en zelfs bij mensen thuis, verbinden we ons met inwoners en partners.

Medewerker Service & Informatie

gemiddeld 16 tot 24 uur per week

Als medewerker Service en Informatie ben je hét gezicht van de Zoomerij. Je zorgt voor een veilige en prettige sfeer in de bibliotheek. Je bent enthousiast en straalt passie uit. Je weet als geen ander hoe je het gesprek met de klant aangaat. Je achterhaalt de behoefte van de klant door goed te luisteren, open vragen te stellen en door te vragen. Je geeft persoonlijk advies en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen onze collectie en programmering. Als medewerker Service en Informatie toon je ondernemerschap door je initiatiefrijk, klantgericht, flexibel en ruimdenkend op te stellen. Je ziet kansen en mogelijkheden voor samenwerking met diverse partijen en pakt die graag op met jouw collega’s. Je bent flexibel inzetbaar, houdt van een dynamische werkomgeving en verricht uiteenlopende werkzaamheden.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt in de Zoomerij en creëert een aangenaam verblijfklimaat.
 • Je bent op de hoogte, presenteert en biedt actief het totale aanbod van de Zoomerij aan en zorgt voor het uitleenproces van onze collectie.
 • Je bent een proactieve en enthousiaste adviseur van individuele bezoekers rondom leesplezier, taalbevordering, algemene ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid.
 • Je helpt bezoekers op weg met hun (complexere) vragen en vragen over de digitale overheid.
 • Je schrijft nieuwe leden enthousiast in en vertelt ze wat de Zoomerij allemaal te bieden heeft.

Wat zoeken wij?

 • Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met uitstekende communicatieve vaardigheden en een klantvriendelijke instelling. Daarnaast ben je flexibel, stressbestendig en heb je een positieve mindset waarbij je altijd denkt in oplossingen en kansen. Als proactieve teamspeler ben je in staat om te verbinden en effectief samen te werken.
 • Wij zoeken een flexibele kandidaat die goed gedijt in een dynamische werkomgeving en belastbaar is. Daarnaast verwachten we dat je om de week op zaterdagen beschikbaar bent. Je hebt een vaste uitvalsbasis in de gemeente Rheden of gemeente Renkum (in overleg), maar je bent inzetbaar op alle locaties van de Zoomerij.
 • Wij zoeken naar een kandidaat met aantoonbare digitale vaardigheden, uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse spreek- als schrijfvaardigheid. Daarnaast is het hebben van een bhv-diploma een pre, maar als je deze nog niet hebt, ben je bereid om deze te behalen.

Wat bieden wij?

 • Een prettige werkomgeving met leuke collega’s, waar professionaliteit, kwaliteit en flexibiliteit centraal staan.
 • Een open, lerende organisatiecultuur die feedback stimuleert.
 • Een aanstelling voor een jaar, waarna het functioneren in de functie wordt geëvalueerd.
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Openbare Bibliotheken. Het salaris is gebaseerd op schaal 6, afhankelijk van opleiding en werkervaring: minimaal € 2.318,- en maximaal € 3.114,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantiegeld en 4% eindejaarsuitkering.

Informatie en solliciteren
De Medewerker Service en Informatie valt hiërarchisch onder de Manager Locaties en Publieksservice en wordt aangestuurd door de coördinator vanuit de vestigingen.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sophie Schijf, Manager Locaties en Publiekservice van de Zoomerij, telefoonnummer 06-41 26 60 97.

Solliciteren kan tot uiterlijk 25 februari 2024 door jouw cv en motivatiebrief te mailen naar secretariaat@dezoomerij.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.