De Bijlesacademie: Kunstcoach

De Bijlesacademie in Amsterdam zoekt Kunstcoaches voor 12 tot 16 uur in de week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe bijlesacademie creëert plekken waar kinderen, jongeren en studenten alle tools hebben om te leren. Leren groeien in zelfvertrouwen, leren focussen en vooral leren leren. Daarom steken we veel tijd in vertrouwen, aandacht en groei.

De bijlesacademie is verantwoordelijk voor het naschools programma op bassischolen in Amsterdam west, nieuw-west en Zuidoost.

De Academie
Het doel van de Academie is om leerlingen op een positieve manier en in een veilige omgeving te laten groeien in hun zelfvertrouwen en leerprestaties. Ons programma vindt plaats na schooltijd. Tijdens de Academie geven onze coaches les aan kleine groepen leerlingen (max 1 op 5) met een achterstand in taal, rekenen, begrijpend lezen of technisch lezen. De extra onderwijs lessen worden gecombineerd met sport-, spel-, en kunstlessen.

De lesopbouw en inhoud is verzorgd door onze partner Het 0.

Wij zoeken per direct naar enthousiaste

Kunstcoaches

12 tot 16 uur in de week

Als coach voer je het aanvullend onderwijstraject uit op de aangewezen basisscholen. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het begeleiden, monitoren en motiveren van de leerlingen. Je draagt zorg voor de overdracht van lesmateriaal, rekening houdend met de leerlijn en persoonlijkheid van de leerling.

Een veilige leeromgeving is daarbij essentieel, en je hanteert een toegankelijke, laagdrempelige werkhouding. Als coach neem je een voorbeeldfunctie aan en draag je bij aan een positieve sfeer.

Je volgt de vereiste trainingen van de organisatie en blijft op de hoogte van ontwikkelingen rondom onderwijsgerelateerde thema’s. Je bent bekend met de verschillende methodieken van de organisatie en kunt deze effectief implementeren in de uitvoering.

Taken
Je bereidt lessen voor door de opdracht die terug te vinden is op het lesprogramma te doorgronden en te begrijpen, draagt verantwoordelijkheid voor de uitvoering, beoordeelt de resultaten, evalueert de voortgang van de leerlingen en stuurt bij waar nodig.

 • Je instrueert de leerlingen zowel in groepsverband als individueel, waarbij je verschillende onderwijsmethoden en materialen gebruikt zoals computers, boeken en spellen;
 • Je creëert een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen;
 • Je neemt deel aan evaluatiemomenten, vergaderingen en overleggen met collega’s over onderwijskundige en gedragsmatige kwesties;
 • Je schrijft lesverslagen volgens de opgestelde richtlijnen in HOMI (leerlingvolgsysteem);
 • Je bent verantwoordelijk voor de materialen en het netjes en schoon achterlaten van de ruimtes.

Hoe ziet een dag er voor jou uit?
Op de school aangekomen, checkt de kunstcoach in bij de coördinator (eindverantwoordelijke) en vraagt bijzonderheden op. Vervolgens gaat de kunstcoach naar het klaslokaal om de materialen klaar te zetten zodat de les direct kan beginnen op het moment dat de leerlingen zijn opgehaald bij het verzamelpunt.

De coach legt klassikaal de opdracht uit en ondersteunt met beeld en materiaal wanneer nodig. Tijdens de les instrueert de coach de leerlingen zowel in groepsverband als individueel.

Alle materialen zijn aanwezig op de locatie waar de les plaatsvindt. Het 0 draagt zorg voor alle materialen die nodig zijn om de lessen te geven. De lessen vinden plaats op basisscholen in Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam West.

De groepen variëren van 5 tot 15 leerlingen, afhankelijk van de hoeveelheid inschrijving. Voor een grotere groep leerlingen zullen er twee kunstcoaches ingepland worden om de les te verzorgen.

De coach is verantwoordelijk voor de materialen en het netjes en schoon achterlaten van de ruimtes.

De coach deelt mee aan evaluatiemomenten, vergaderingen en overleggen met collega’s over onderwijskundige en gedragsmatige kwesties. Deze vinden plaats na de lessen aan het einde van de werkdag. Tijdens de evaluatie schrijft de coach de lesverslagen volgens de opgestelde richtlijnen in HOMI (leerlingvolgsysteem).

Vaardigheden
Flexibel, communicatief, oplossingsgericht, teamspeler, verantwoordelijk, creatief, positief en empathisch.

Wij verwachten van een coach geen specifieke achtergrond. Iedereen die geïnteresseerd is in kunst in de brede zin en het leuk vindt om dit over te dragen aan leerlingen van groep 4 tot en met 8 is bij ons meer dan welkom.

Wat kunnen wij jou bieden?

 • Werken in een jong team van enthousiastelingen;
 • Afwisseling: er lopen meerdere projecten op verschillende basisscholen in -Amsterdam. Hier kun je, indien gewenst, aan deelnemen;
 • Flexibiliteit: op basis van jouw agenda word je ingedeeld;
 • Training op het gebied van vormgeven en uitvoeren van een aanvullend Kunstprogramma;
 • Eventuele reiskosten worden vergoed;
 • Ruimte om mee te denken over kunst, aanpak en ontwikkeling bij leerlingen;
 • Met deze bijbaan maak je echt een verschil;
 • Verdiensten vanaf €13,50 bruto per uur of vanaf 17,50 ex btw per uur ZZP.

Reageren
Stuur je CV + Motivatie naar vacatures@bijlesacademie.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.