Blues aan de Zaan i.o.: Bestuurslid

Blues aan de Zaan i.o. in Zaanstad zoekt Bestuursleden voor 3 à 4 keer per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 28-02-2024Blues aan de Zaan is een dynamische organisatie met als doel het voortzetten en uitbreiden van het huidige festival. Het evenement, bedacht door gitarist Ruben Hoeke en de afgelopen jaren is uitgevoerd door Podium de Flux in Zaanstad en geprogrammeerd door Vincent Kruger. Onze missie is het bieden van een podium voor zowel lokaal talent als gerenommeerde nationale en internationale artiesten.

Stichting Blues aan de Zaan, gevestigd in Zaanstad, zoekt enthousiaste

Bestuursleden

met een passie voor Blues en Blues gerelateerde muziek

3 à 4 keer per jaar

Onze missie is om Blues aan de Zaan te laten uitgroeien tot een volwaardig festival, waar authentieke bluesmuziek en rockende nieuwe varianten samenkomen, resulterend in een onvergetelijke ervaring voor onze bezoekers. De achtste editie staat gepland op 15 en 16 november 2024.

Vanwege de nieuwe invulling en de oprichting/inrichting van de stichting, zoekt Blues aan de Zaan drie à vier bestuursleden met kennis op de (deel) gebieden van fondsenwerving, marketing / communicatie, algehele bedrijfsvoering.

Taken

 • Meedenken en ondersteunen bij de realisatie van een nieuwe stichting.
 • Sparring- en ondersteunende gesprekspartner voor de artistiek en zakelijke leiding.
 • Adviserende rol bij vraagstukken op de bovenvermelde (deel) gebieden.
 • Ondersteunende / corrigerende functie bij zakelijk/financiële aspecten van subsidieaanvragen.

Wat Blues aan de Zaan biedt

 • Een nieuw te realiseren festival met als uitgangspunt een gezonde financiële basis.
 • Nieuwe contacten binnen een muzikale wereld.
 • Een reiskostenvergoeding bij bestuur bijeenkomsten.
 • Gratis bezoek festival.
 • Een fijn team wat openstaat voor nieuwe inzichten.

Dit vragen wij van jou

 • Passie voor de veranderkracht van een klein festival met groeiambitie.
 • Affiniteit met Blues, Bluesrock, en nieuwe vormen van Blues gerelateerde muziek.
 • Enig kennis van het culturele veld en een (cultureel) netwerk.
 • Kennis op de (deel) gebieden van fondsenwerving, marketing/communicatie, algehele bedrijfsvoering.
 • Financieel inzicht van productiebegrotingen.
 • Transparante en open communicatie.

Stichting Blues aan de Zaan zal statutair gevestigd worden in Zaanstad. Momenteel werkt Blues aan de Zaan met zzp’ers op projectbasis. Financiering komt voornamelijk van een projectsubsidie van de Gemeente Zaanstad en projectbijdragen van particuliere fondsen. De intentie is om tussen 2026-2029 meer vanuit structurele subsidies en funding te werken, waarbij Blues aan de Zaan zich committeert aan de Governance, Fair Practice, en D&I Code.

Reageren
Wil je je kwaliteiten inzetten voor Blues aan de Zaan, geweldige nieuwe producties zien ontstaan en daar deel van uitmaken? Stuur uiterlijk 28 februari 2024 een bericht naar: bluesaandezaan@gmail.com, ter attentie van Vincent Kruger, met daarin kort je motivatie, ervaring, (eventueel) cv en vestigingsplaats.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.