Bibliotheek Rotterdam: Teammanager Collectie en Kennisdeling

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Teammanager Collectie en Kennisdeling voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 26-02-2024Bibliotheek Rotterdam moedigt Rotterdammers aan om alles uit het leven te halen. Onze vestigingen zijn ontmoetingsplekken, huiskamers in een wereldstad. Iedereen kan er zichzelf zijn.

Wat we doen reikt zoveel verder dan de pagina’s van een boek. De bibliotheek is een springplank naar de maatschappij, dicht bij de Rotterdammers; in de stad, in de buurt, op school of online. Het is een plek waar ze graag zijn. We kennen de stad en de Rotterdammers en willen ze bieden wat zij nodig hebben. In de bibliotheek kunnen ze groeien, leren en zich ontwikkelen en verwonderen, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. We bieden voor iedereen informatie en helpen met uitdagingen op taal- en digitaal gebied.

Stel je open voor nieuwe ervaringen en mensen en kleur samen met ons, onze bezoekers en onze partners mee aan de stad. Welkom bij Bibliotheek Rotterdam.

Teammanager Collectie en Kennisdeling

36 uur per week

Als teammanager Collectie & Kennisdeling (C&K) zorg je ervoor dat de inwoners van Rotterdam zich herkennen in de collectie van de bibliotheek, de basis van de bibliotheek. Je bent een teamspeler en geeft leiding aan enthousiaste collega’s die dagelijks aan de slag zijn met modern collectioneren. Samen met de andere teammanagers en de directeur-bestuurder geef je de bibliotheek verder vorm richting de toekomst in een periode van transitie.

Je geeft leiding aan het diverse team Collectie & Kennisdeling. Je hebt vertrouwen in je medewerkers, geeft ze ruimte en waar nodig stuur je bij. Je hebt aandacht voor de ontwikkeling van het team en de medewerkers. De medewerkers werken met de inhoud, jij houdt je vooral bezig met strategie en stuurt op de grote lijnen en processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan collectievraagstukken tijdens de verhuizing naar onze tijdelijke locatie en de vernieuwde Centrale Bibliotheek.

Dit ga je doen

 • Je vertaalt het meerjarenbeleidsplan in een collectiebeleidsplan en zorg je ervoor dat dit wordt doorgevoerd in onderliggende stukken zoals collectieprofielen;
 • Je zorgt ervoor dat de collectie goed aansluit op het programma van de bibliotheek en de behoeftes van de stad en haar inwoners. Je signaleert trends en ontwikkelingen waar je met de collectie op inspeelt;
 • Samenwerking is van groot belang, zowel in het team als met de andere teammanagers en hun teams. Als teammanager stuur je daarop door samenwerking te stimuleren en te faciliteren, te zorgen dat mensen elkaar weten te vinden en door goede contacten te onderhouden met andere teammanagers. Jij ziet de samenhang tussen de verschillende domeinen op het gebied van de collectie en denkt vanuit efficiency;
 • Bibliotheek Rotterdam kent een belangrijke erfgoedcollectie. Je geeft leiding aan de hoofdconservator.

Op dit moment maakt Bibliotheek Rotterdam een doorontwikkeling in de organisatie door, wat invloed kan hebben op de toekomstige hiërarchische taakverdeling tussen teammanagers. Als teammanager Collectie & Kennisdeling (C&K) zorg je ervoor dat de inwoners van Rotterdam zich herkennen in de collectie van de bibliotheek, de basis van de bibliotheek.

Wie ben jij en wat neem je mee?
We zoeken een enthousiaste en resultaatgerichte teammanager. Iemand met oog voor mensen die ervan houdt om samen met het team en de andere teammanagers nieuwe wegen te verkennen en de collectie nog nadrukkelijker van betekenis te laten zijn voor de Rotterdammer.

Daarnaast beschik je over

 • Aantoonbare leidinggevende ervaring; je past zo nodig je stijl van leidinggeven aan waar de situatie om vraagt;
 • Bewezen kennis en ervaring in het vernieuwen van processen en organisaties;
 • Ervaring in de wereld van uitgevers, bibliotheken of aanpalende sectoren is een pre;
 • Kennis van of affiniteit met processen met betrekking tot het collectioneren is een pre, je bent in staat om de benodigde inhoudelijke kennis op te halen bij de medewerkers en je eigen te maken;
 • Analytisch vermogen en innovatief denken;
 • Aandacht voor mensen en een hart voor de publieke zaak, in het bijzonder de maatschappelijke en educatieve rol van de bibliotheek (inclusief leesbevordering en leesplezier);
 • Kennis van de stad Rotterdam.

Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een salaris tussen de € 4.451,- en € 5.763,- bruto op basis van 36 uur (schaal 11 CAO OB). Plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 4%;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsenplan, korting op fitness en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • Ruimte om je verder te ontwikkelen.

Enthousiast?
Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen! Je kunt jouw motivatiebrief en cv voor 26 februari 2024 sturen naar sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je een belafspraak laten inplannen met Alice Vlaanderen, directeur-bestuurder, per mail of via 010-2816155.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.