Bibliotheek Rotterdam: Cultureel Programmeur

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Cultureel Programmeur voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-02-2024Bibliotheek Rotterdam moedigt Rotterdammers aan om alles uit het leven te halen. Onze vestigingen zijn ontmoetingsplekken, huiskamers in een wereldstad. Iedereen kan er zichzelf zijn.

Wat we doen reikt zoveel verder dan de pagina’s van een boek. De bibliotheek is een springplank naar de maatschappij, dicht bij de Rotterdammers; in de stad, in de buurt, op school of online. Het is een plek waar ze graag zijn. We kennen de stad en de Rotterdammers en willen ze bieden wat zij nodig hebben. In de bibliotheek kunnen ze groeien, leren en zich ontwikkelen en verwonderen, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. We bieden voor iedereen informatie en helpen met uitdagingen op taal- en digitaal gebied.

Stel je open voor nieuwe ervaringen en mensen en kleur samen met ons, onze bezoekers en onze partners mee aan de stad. Welkom bij Bibliotheek Rotterdam.

Cultureel Programmeur

28 uur per week

Als enthousiaste en creatieve cultureel programmeur bij Bibliotheek Rotterdam ben je verantwoordelijk voor het neerzetten van inspirerende programma’s voor Rotterdammers van diverse achtergronden en culturen. Zo help je de bibliotheek om een ontmoetingsplek te zijn en om kunst en cultuur toegankelijk te maken, voor álle Rotterdammers. Je weet wat er leeft in de stad, werkt graag en goed samen en zit vol ideeën.

Je komt te werken binnen de missielijn Kunst, Cultuur, Opinie en Debat, die culturele activiteiten, debatten, panelgesprekken en exposities organiseert, vaak samen met partners en buurtbewoners. Deze programma’s vinden plaats op verschillende vestigingen verspreid over de stad met als doel om zoveel mogelijk Rotterdammers te bereiken en te betrekken. Dit doen we met een enthousiast team van culturele programmamakers, tentoonstellingsmakers en activiteitenbegeleiders.

Dit ga je doen
Als cultureel programmeur ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van een gevarieerd, inspirerend en informatief programma-aanbod voor volwassen Rotterdammers. Het is essentieel dat je goed op de hoogte bent van de laatste trends en de interesses van onze communities begrijpt. Je weet wat er leeft in de stad, hebt vernieuwende ideeën en kunt deze vertalen naar concrete activiteiten. Jouw werkterrein is breed: van het onder de aandacht brengen van de verhalen van Rotterdammers tot literatuur, filosofie en geschiedenis. Creativiteit en een brede culturele achtergrond zijn daarom belangrijke eigenschappen voor deze functie. Je werkt veel samen met culturele partners. Als netwerker met kennis van de stad weet je samenwerkingen op de juiste manier vorm te geven. Je coacht en begeleidt activiteitenbegeleiders, die samen met vrijwilligers de programma’s verder ontwikkelen en uitvoeren.

De programma’s vinden plaats op verschillende locaties en tijden, daarom verwachten we dat je flexibel bent en bereid bent om ’s avonds of in het weekend te werken.

Wie ben jij en wat neem je mee?
Jij hebt veel affiniteit met kunst, literatuur en cultuur en met de maatschappelijke ontwikkelingen in Rotterdam. Je bent inspirerend, ondernemend en denkt in mogelijkheden. Natuurlijk doe je het niet alleen: samenwerking vinden we erg belangrijk. Om in aanmerking te komen voor deze functie, heb je:

 • Een relevante afgeronde hbo-opleiding;
 • Uitstekende samenwerkingsvaardigheden en het vermogen om waardevolle relaties te onderhouden met relevante partners;
 • De vaardigheid om actuele thema’s aan te pakken en activiteiten en evenementen te organiseren;
 • Creativiteit en een sterk organisatorisch vermogen;
 • Een uitgebreid netwerk in de culturele sector van Rotterdam;
 • De capaciteit om zelfstandig te werken, gestructureerd te plannen en resultaatgericht te zijn;
 • Ervaring met teamwerk en het begeleiden van freelancers, activiteitenbegeleiders en stagiairs;
 • Een flexibele en zelfstandige werkethiek;
 • Ervaring met het maken van voorstellen en begrotingen;
 • Prima communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een salaris tussen de € 3.042,- en € 3.863,- bruto op basis van 36 uur (schaal 8 cao-ob);
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsenplan, korting op fitness en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • Ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Enthousiast?
Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen! Je kunt jouw motivatiebrief en cv voor 27 februari sturen naar sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je per mail contact opnemen met Efine Pavilons.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.